In Memoriam Herman Nijhuis, erelid OHC Bully.
16-10-2016  | 

Op 8 oktober 2016 overleed Herman Nijhuis in de leeftijd van 80 jaar, erelid en oud voorzitter van de vereniging.

Herman was een van de steunpilaren binnen de vereniging in zijn tijd. Hij vertegenwoordigt een tijdsperiode van leden die op vrijwel ieder gebied de vereniging draaiende hielden. De club was weliswaar relatief klein en overzichtelijk, maar het moest uiteindelijk wel allemaal gebeuren. Herman had zelf geen "hockey achtergrond” maar trouwde erin toen hij met Jeanette, ook erelid van de vereniging, kennis kreeg. 

Vanaf dat moment deed Herman wat gebeuren moest. Betrouwbaar, ijverig, aanspreekbaar en vol humor. Zo sponsorden hij en Jeanette Dames I met keurige uniforme onderbroeken omdat het in die dagen een rommeltje van eigen keuzes onder de rokjes was. Hij coachte het elftal tevens, trok voor de wedstrijd zo nodig de lijnen en plaatste de hoekvlaggen tegelijk. Jarenlang leidde hij met bekwame hand het bestuur als voorzitter, zag vele bestuursleden gaan en komen, maar Herman bleef het baken voor bestuur en leden. Ook voor zaken als jubilea, reunies, etc. kon er altijd een beroep op hem gedaan worden. Men klopte nooit tevergeefs aan.

Ook na zijn voorzitterschap bleef Herman bij de vereniging betrokken. Op Algemene Ledenvergaderingen was hij nog vele jaren vaak aanwezig en liet zich horen als hij vond dat dat in het belang van de club was. Herman, bedankt wat jij in je leven voor Bully gedaan en betekend hebt. Rust zacht.


terug naar vorige scherm