Hockey in Twente: 13 november 2011
14-11-2011  |

13 – 11 Dames, eerste klasse D: EHV - Leusden 3 - 0 (1 - 0). Met de jeugdige Mable Brands en Elena Colmer in de ploeg behaalde EHV een verdiende zege. Alessia Delgu scoorde in de eerste helft de openingstreffer. Na rust bracht Ester Kroon met een backhand de marge op twee treffers en nam Judit van der Zande de derde treffer van EHV voor haar rekening. Doelverdedigster Katha Butöw, die 60 minuten niets te doen had, stopte in de kou op het laatst nog twee strafcorners.

13 – 11 Dames, tweede klasse D: Bully – Wijchen 4 – 3 (1 – 2). De vrouwen van Bully verloren thuis met 4-3 van Wychen.

13 – 11 Dames, tweede klasse D: Apeldoorn - PW 4 – 1. De vrouwen van PW verloren bij Apeldoorn met 4-1.

13 – 11 Dames, tweede klasse D: Twente - GHBS 7 - 1 (1 - 1). Koploper Twente kreeg in de eerste helft gelijkwaardige tegenstand van GHBS. In de tweede helft bleek Twente niet te stoppen. Puck Roesink en Marit Boshuis scoorden beiden twee keer. De andere treffers kwamen op naam van Anne Schuppers, Floor Schuppers, Merel Havinga en Marit Boshuis.

13 – 11 Dames, derde klasse F: Eelde - Drienerlo 2 - 1 (1 - 1). Drienerlo had door de gelijkmaker van Anne Fleur van Oosterzee lange tijd uitzicht op een gelijk spel. Een counter besliste de strijd in het voordeel van de Groningers.

13 – 11 Dames, derde klasse F: Lochem - Haackey 8 - 0 (3 - 0). Haackey heeft het verdienstelijke begin geen vervolg kunnen geven.  De eerste kans van Leeuwarden was meteen een treffer.  In de tweede helft werden de Friezinnen steeds beter en scoorden ook uit individuele acties.

13 – 11 Dames, derde klasse F: Leeuwarden - HCHN 8 - 0 (5 - 0). De niet fitte ploeg van HCHN kwam snel op achterstand. Hoewel de Nijverdalse speelsters wel gedreven waren stonden de bezoekers bij rust met 5 -0 achter. Na rust speelde HCHN niet gedreven en kreeg de ruime nederlaag gestalte.

13 – 11 Dames, derde klasse F: Tempo '41 - Almelo 3 - 1 (2 - 0). De inzet en de kracht van het team bleken niet voldoende om de individuele klasse van de thuisclub te compenseren. Milou Haarhuis scoorde bij 2 - 0 tegen. Almelo liet overigens enkele hele mooie kansen onbenut.

13 – 11 Heren, tweede klasse D: Apeldoorn - PW 4 - 0 (1 - 0). PW speelde een hele verdienstelijk eerste helft en kreeg twee strafcorners en enkele kansen. Het breekpunt in de tweede helft vormde de strafbal voor Apeldoorn en het wegsturen van de PW doelman. PW was nadien niet bij machte om iets terug te doen. PW speelt zondag om 14.30 uur thuis tegen EHV, de nummer twee die thuis met 4-0 van Daring won.

13 – 11 Heren, derde klasse F: Bully - Zwolle 8 - 2 (3 - 1). Bully speelde tegen Zwolle een pittig potje en ondervond goede tegenstand van de routiniers. Het spelplezier en het hechte collectief aan Oldenzaalse zijde stond echter aan de basis van de verdiende zege. Ralf Peters met drie en Jan Willem Wijbergen met twee treffers waren het best op schot. Bully heeft nu negen wedstrijden op rij gewonnen en staat zes punten voor op de nummer twee Almelo.

13 – 11 Heren, derde klasse F: Flevoland - Almelo 2 - 0 (1 - 0). Almelo zette van meet af druk. Dat leidde niet tot het gewenste effect. De thuisclub scoorde en kwam steeds beter in de wedstrijd. Na de hervatting probeerde de jonge Twentse ploeg het opnieuw. Nu echter ging Almelo teveel op de solistische toer. Flevoland beslist na twintig minuten de strijd in zijn voordeel. Zondag speelt Almelo, de nummer twee thuis tegen lijstaanvoerder Bully. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

13 – 11 Heren, derde klasse F: Meppel - Twente 1 - 3 (0 - 0). Deze wedstrijd met goed spel van twee kanten werd in de slotfase beslist door twee treffers beide gescoord met de backhand. Freek Lohuis bracht op deze wijze Twente voor de tweede keer op voorsprong,. Maarten Adolfsen die zijn rentree maakte bracht de marge op twee treffers. Eerder in de wedstrijd bracht routinier Cas Hilberink Twente uit een strafcorner op voorsprong.

13 – 11 Heren, derde klasse F: HVA - Drienerlo 1-2 (1-2). Het zichtbaar sterkere Drienerlo behaalde een knappe zege. Bastiaan Evers en aanvoerder Thijs Roethof scoorden beiden in de eerste helft. De tweede helft was volgens Roethof niet echt spannend.