Hockey in Twente: 20 november 2011
21-11-2011  |

20 – 11 Dames, eerste klasse D: Amersfoort - EHV 2 - 2 (0 - 0). EHV is de eerste ploeg die koploper Amersfoort de eerste punten ontfutselde. De Enschedese vrouwen speelden een uitstekende wedstrijd en kwamen na rust door treffers van Jade Fredriks en Maud ter Horst op 0 - 2. Nadien werd het een waar kaartenfestival waarbij de thuisclub goed garen spon. Amersfoort scoorde nog twee keer.

20 – 11 Dames, tweede klasse D: Doetinchem - Bully 4 - 1 (1 - 0). Coach Vincent Steggink van Bully was erg teleurgesteld. "We kunnen ons niveau niet halen zelfs niet tegen een redelijk ploegje als Doetinchem. Volgens Steggink zit het bij de Bully speelsters tussen de oortjes. Milou Spaanstra redde bij 4-0 de eer voor de Oldenzaalse ploeg.

20 – 11 Dames, tweede klasse D: Twente - Graspiepers 2 - 2 (2 - 1). Met twee treffers binnen het kwartier van Floor Schuppers en drie schoten in de eerste helft op de paal ontplooide Twente veel aanvallend geweld. Na rust kwamen de bezoekers door een uitgespeelde kans langzij. Twente speelt zondag de topper bij Beuningen met als inzet de eerste plaats.

20 – 11 Dames, tweede klasse D: PW - Spitsbergen 2 - 1 (1 - 1). PW speelde niet de beste wedstrijd, maar werkte hard. Dat leidde tot een 1-0 stand in de eerste helft door een goed uitgespeelde counter van Julia Bouhuis. Na rust zette PW Spitsbergen onder druk. Barbara Bertelink schoot uit een strafcorner de winnende treffer in.

20 – 11 Dames, derde klasse F: Drienerlo - Lochem 2 - 4 (0 - 2). De thuisclub kwam snel met 2 - 0 achter. Het inbrengen van Anne Fleur van Oosterzee, die haar laatste thuiswedstrijd speelde bracht enig gevaar. Na rust ging het beter met Drienerlo. Ondanks de treffers van Franka van Velthoven en Michelle van den Boorn kon de thuisclub het tij niet keren.

20 – 11 Dames, derde klasse F: HCHN - Eelde 3 - 1 (2 - 0). Met drie treffers droeg Sanne Weijschedé flink bij aan de verdiende triomf. Bij de eerste goal, een veldtreffer werd het voorbereidende werk gedaan door Floor Dekker. De andere twee vielen uit een strafbal. HCHN oefende veel pressie uit en kreeg veel ruimte. Doordat de linies bij de Nijverdalse vrouwen goed sloten werd het succes bewerkstelligd.

20 – 11 Dames, derde klasse F: Almelo - Leeuwarden 1 - 0 (0 - 0). "We hebben door onze inzet en wilskracht gezegevierd tegen deze sterke tegenstander", aldus Almelo coach Richard Voortman. Invaller Manon Koenen stond net in het veld toen zij het voorbereidende werk voor de winnende treffer verrichtte. Die kwam van de stick van Dominque Gloudemans.

20 – 11 Heren, derde klasse F: Almelo - Bully 3 - 3 (2 - 2). Almelo leverde voortreffelijk werk tegen de koploper uit Oldenzaal. De thuisclub had voor veel publiek zelfs nog uitzicht op een overwinning. Almelo kwam, mede door een voortreffelijke treffer van Etienne Rameuax, twee keer op voorsprong. In de blessuretijd kwamen de bezoekers alsnog langszij. Almelo snoepte wel de eerste twee punten in deze competitie van Bully af.

20 – 11 Heren, derde klasse F: Almelo - Bully 3 - 3 (2 - 2). Bully verloor de eerste twee punten in deze competitie. Desondanks speelde de koploper uit Oldenzaal een goede wedstrijd tegen de nummer twee. Bully, dat door Ralf Peters al snel op voorsprong kwam, moest voorstopper Bob Bruijsten missen door en bal op zijn oog. De Oldenzalers werkten voor veel publiek tot twee keer toe een achterstand weg door even zo vele treffers van Ralf Peters.

20 – 11 Heren, derde klasse F: Haackey - Twente 4 - 5 (3 - 3). Twente speler Cas Hilberink vond het een pittig en goed spannend potje. Hekkensluiter Haackey kon één helft bijbenen, maar moest na rust toezien dat een stressvol Twente door een beter spelend middenveld toch won. De treffers voor Twente kwamen op naam van Freek Lohuis en Cas Hilberink (beiden 2) en Koen van Rooijen die scoorde uit een solo.

20 – 11 Heren, derde klasse F: Haackey - Eelde 1 - 1 (1 - 1). Met de 15 jarige doelverdedigster Veerle van Grafhorst in een uitstekende rol behaalde Haackey het eerste punt. De Haaksbergse ploeg kwam op gelijke hoogte toen oud doelverdedigster Anne Robertus een strafbal benutte. Nadien kreeg Haackey de nodige mogelijkheden om de volle winst naar zich toe te trekken.

20 – 11 Heren, derde klasse F: Drienerlo - Lochem 4 - 2 (3 - 1). Drienerlo speelde een uitstekende eerste helft. Dat leidde tot een 3 - 0 voorsprong door treffers van Harry van der Knaap, Henning Cabos en Günther Raidle. In de tweede helft kwam Lochem nog terug tot 3-2. Stan Maassen besliste de strijd in het voordeel van Drienerlo.

20 – 11 Heren, derde klasse F: Haackey - Twente 4 - 5 (3 - 3). Haackey speler Pieter van Deursen vond dat zijn ploeg een goede eerste helft speelde. Na rust ging het volgens hem wat minder omdat de passing minder zuiver was en de thuisclub meer onder druk werd gezet. De treffers voor Haackey kwamen op naam van Marten Verhoeven en Niek Abbink die beiden twee keer scoorden.