Hockey in Twente: 27 november 2011
28-11-2011  |

27 – 11 Dames, eerste klasse D: EHV – GCHC 3 - 0 (1 - 0). EHV behaalde een ruime en verdiende zege. De jeugdinternational Alessia Delogu scoorde de openingstreffer door hoog in de kruising te schieten. Na rust bracht Laura van der Veen de marge op twee treffers na uitstekend voorbereidend werk van Jade Frederiks. Maud ter Horst bracht de eindstand op 3 - 0.

27 – 11 Dames, tweede klasse D: Beuningen – Twente 2 - 3 (1 - 1). Door de fraaie zege bij Beuningen gaat Twente de winterstop in als koploper. De zege was in de ogen van Twente spits Marit Boshuis verdiend. Boshuis droeg met twee treffers goed bij aan deze triomf De openingstreffer viel al na enkele minuten toen Floor Schuppers scoorde na goed voorbereidend werk van haar zus Anne. Na rust vocht Twente zich terug van een 2 - 1 achterstand. Boshuis kon twee keer scoren na voorbereidend werk van Puck Roesink en Lorely Weusthuis.

27 – 11 Dames, tweede klasse D: Arnhem – PW 6 - 1 (3 - 0). PW begon op het waterveld in Velp heel goed en heel scherp. Na de 2 - 0 liep het niet meer naar wens aan Enschedese zijde. Fouten werden door de thuisclub afgestraft. Bij 5 - 0 redde René Heinen de eer voor PW.

27 – 11 Dames, derde klasse F: Meppel – Drienerlo 1 - 2 (0 - 2). Drienerlo speelde in Meppel een uitstekende eerste helft. De bezoekers hadden in alle opzichten de wind mee. Dat leidde tot treffers van Marit Ruitenberg en aanvoerster Joannet Onvlee. Die marge werd na rust met succes verdedigd.

27 – 11 Dames, derde klasse F: Epe – Haackey 2 - 0 (1 - 0). Met onervaren Kim Borghuis (haar tweede wedstrijd bij de senioren) als doelverdedigster leed Haackey een nederlaag. Haackey kreeg in de slotfase nog enkele kansen, maar verder dan een schot van Mieke Hartlief dat net geen doel trof kwamen de Haaksbergse vrouwen niet.

27 – 11 Dames, derde klasse F: Lochem – HCHN 4 - 1 (2 - 0). HCHN kwam er na een nerveus begin van beide kanten niet aan te pas. De Nijverdalse vrouwen liepen letterlijk achter de feiten aan en konden een goede balaanname geen vervolg geven. Na de 2 - 1 van Sanne Bonten had de Nijverdalse ploeg even hoop op meer. Na de 3 - 1 was de tegenstand van HCHN gebroken.

27 – 11 Dames, derde klasse F: Eelde – Almelo 1 - 0 (0 - 0). De gehavende ploeg van Almelo ging met minimaal verschil onderuit. De Almelose vrouwen speelden op de nul, maar hadden alleen geen verweer op de strafbal van de thuisclub. Het slotoffensief van de bezoekers had geen resultaat.

27 – 11 Heren, tweede klasse D: EHV – Barneveld 5 – 1. EHV sloot de laatste wedstrijd voor de winterstop af met een klinkende 5 - 1 triomf op Barneveld.

27 – 11 Heren, tweede klasse D: Arnhem – PW 2 - 3 (2 - 0). PW won de laatste wedstrijd voor de winterstop op fraaie wijze. In de eerste helft kregen de Enschedeërs enkele grote kansen, maar kwam Arnhem met 2 - 0 voor. Bij 2 - 0 in de tweede helft stopte doelman Stijn de Bont van PW een strafbal. De bezoekers benutten vervolgens een strafbal door Gijs Heutink. Yordy Bakker maakte het Enschedese feest compleet door met twee veldtreffers PW naar de zege te schieten.

27 – 11 Heren, derde klasse F: HVA – Almelo 0 - 7 (0 - 4). Almelo sloot de eerste helft van de competitie af met een voortreffelijke triomf. Erg sterk daarbij was dat zeven verschillende spelers tot scoren kwamen.  In de eerste helft werd drie keer uit een veldtreffer gescoord waaronder één van Felix Hemmer.  Na rust scoorde onder meer Pieter van der Veen uit een veldtreffer.

27 – 11 Heren, derde klasse F: Twente - Emmen 4 - 0 (1 - 0). Twente speelde met een volle press op het doel van Emmen. De thuyisclub trof in de doelman van de Drenten een uitstekende sluitpost. Marijn Schultz scoorde in de eerste helft uit een strafbal. Freek Lohuis bracht na rust met een puntgave hattrick op 4 - 0. Alle drie treffers werden gescoord met de backhand.

27 – 11 Heren, derde klasse F: Meppel – Drienerlo 1 - 2 (1 - 1). Drienerlo behaalde op het waterveld in Meppel een knappe triomf. Dat gebeurde in een niet echt mooie wedstrijd. Stan Maasen zette de bezoekers op voorsprong. Nog voor rust kwam Meppel langszij. In de tweede helft toen Drienerlo de wind tegen had en de zon laag stond scoorde aanvoerder Thijs Roethof de winnende treffer.

27 – 11 Heren, derde klasse F: Flevoland – Haackey 12 - 0 (7 - 0). Een door ziektes en blessures geteisterd Haackey bleek niet bij machte om subtopper Flevoland voldoende tegenstand te bieden