Hockey in Twente: 11 maart 2012
12-3-2012  |

11 – 03 Dames, eerste klasse D: EHV – Upward 4 - 1 (1 - 0). EHV herstelde zich uitstekend van de nederlaag van vorige week. Het sterke gedeelte betrof de tweede helft waarin de Enschedese vrouwen afstand namen. In de eerste helft scoorde jeugdinternational Alessia Delogu na voorbereidend werk van Anneke van der Veer. Na de hervatting scoorde Laura van der Veen twee keer en bracht Jade Frederiks de marge op vier treffers alvorens Upward de eer redde.
Tweede klasse D

11 – 03 Dames, tweede klasse D: Bully – Twente 4 - 4 (2 - 1). Met de jeugdige doelverdedigster Britt Willems in de ploeg speelde Bully met veel strijd een behoorlijke wedstrijd. Dat leverde in de eerste helft twee keer een voorsprong op door treffers van Milou Spaanstra en Sanne Bouwman. Na rust was er even een wat mindere fase. In de slotfase zorgde Milou Spaanstra met twee treffers voor een verdiend punt voor de Oldenzaalse vrouwen.

11 – 03 Dames, tweede klasse D: Bully – Twente 4 - 4 (2 - 1). Ondanks de puntgave hattrick van Twente speelster Puck Roesink moest Twente toch genoegen nemen met een gelijkspel. In de eerste helft toonde de jeugdige Lotte Kuiper haar kwaliteiten door met een fraaie treffer gelijk te scoren. De thuisclub kwam in deze wedstrijd in de laatste minuut gelijk.

11 – 03 Dames, tweede klasse D: Zutphen – PW 1 - 4 (1 - 1). De spitsen van het hardwerkende PW scoorden veel en bezorgden de ploeg een mooie overwinning. Dorien Groen zette PW in de eerste helft op voorsprong.  Na rust maakte een veel beter PW het verschil door doelpunten van achtereenvolgens Renée Heinen, Marijn Groen en Julia Bouhuis.

11 – 03 Dames, derde klasse F: Haackey – Drienerlo 0 - 1 (0 - 0). Haackey bood in deze pittige wedstrijd veel weerstand. De thuisclub kreeg acht strafcorners die geen doel troffen. Na rust werd Drienerlo beter. De ploeg van de nieuwe aanvoerder Joannet Omvlee won door een benutte strafbal van Sygriet Rinsma.

11 – 03 Dames, derde klasse F: Meppel – HCHN 0-1 (0-0). HCHN leverde bij Meppel uitstekend werk en won verdiend. De bezoekers kregen meer kansen, maar het duurde tot in de tweede helft alvorens de ploeg van aanvoerder Floor Dekker succes had. De veel scorende Sanne Weijschedé scoorde vanuit een counter.

11 – 03 Dames, derde klasse F: Lochem – Almelo 4 - 0 (4 - 0).
Almelo speelde beduidend beter dan in de thuiswedstrijd die destijds met 4 - 0 verloren ging. In de tweede helft waren de bezoekers zelfs de betere ploeg. Milou Haarhuis kreeg drie goede kansen die echter geen doel troffen.

11 – 03 Heren, tweede klasse D: EHV – Wageningen 0 - 1. EHV leed in de strijd om de tweede plaats een kostbare nederlaag. Het was de tweede keer dit seizoen dat van Wageningen werd verloren.

11 – 03 Heren, derde klasse F: Bully – Haackey 16 - 0 (9 - 0). Bully was op alle fronten beter. Bob Bruijsten scoorde al binnen vijf minuten een puntgave hattrick.  Hij kwam tot een totaal van zes. De trotse Oldenzaalse koploper scoorde negen keer vanuit een strafcorner.

11 – 03 Heren, derde klasse F: Bully – Haackey 16 - 0 (9 - 0). Er viel voor Haackey geen eer te behalen bij de ongeslagen koploper. Bully stond na vijf minuten al met 4 - 0 voor.

11 – 03 Heren, derde klasse F: Lochem – Almelo 2 - 3 (0 - 2). Almelo won op knappe wijze en blijft daardoor koploper Bully goed volgen. De bezoekers namen in de eerste helft een 2 - 0 voorsprong door treffers van Felix Hemmer en Yvo Stegers. Door goed spel van de Twentenaren kon Derk Smink in de tweede helft 1 - 3 scoren. Lochem kon in de slotfase nog wat terug doen.

11 – 03 Heren, derde klasse F: Twente – Flevoland 1 - 3 (1 - 1). Twente verloor voor het eerst in twee jaar weer op eigen veld. De thuisclub speelde goed en kreeg tien kansen. Die waren echter niet aan Twente besteedt. Cas Hilberink scoorde in de eerste helft vanuit een scrimmage.