Hockey in Twente: 18 maart 2012
19-3-2012  |

18 – 03 Dames, eerste klasse D: Ares – EHV 1 - 3 (0 - 3). Met oud speelster Susan Stokkers als excellerende en debuterende hoofdcoach stond EHV al na 17 minuten op een 3 - 0 voorsprong. Anneke van der Veer (2x) en Jade Frederiks zetten EHV in een fauteuil. Nadien konden de Enschedese vrouwen de teugels enigszins laten vieren zonder dat de ruime marge in gevaar kwam.

18 – 03 Dames, tweede klasse D: Beuningen – Bully 5 - 0 (4 - 0). Bully heeft, ondanks de training van vrijdagavond op het veld van EHV, nog steeds problemen met het spelen op een waterveld. De Oldenzaalse ploeg kwam pas na een half uur in haar spel. Toen stond het al 4 - 0 voor de thuisclub. Bully speelde vervolgens naar vermogen, maar zag geen kans de achterstand te verkleinen.

18 – 03 Dames, tweede klasse D: Twente – Apeldoorn 1 - 0 (1 - 0). Koploper Twente hield een fysiek Apeldoorn van zich af.  De enige treffer werd gescoord door Bernadette Haverkate. In de tweede helft probeerde Apeldoorn met duwen, trekken en hakken tot resultaat te komen. Doelverdedigster Elin Hofman van Twente hield haar ploeg met enkele knappe reddingen op de been.

18 – 03 Dames, tweede klasse D: PW – Graspiepers 3 - 1 (1 - 1). PW leverde tegen de subtopper uit Drachten uitstekend werk. Door de zege is de Enschedese ploeg bezig aan een mooie opmars. Marijn Groen scoorde in de eerste helft uit een strafcorner. Na rust waren Dorien Groen (veldtreffer) en Fleur ter Lingen (strafcorner) succesvol. Voor ter Lingen betekende dit haar eerste treffer bij de hoofdmacht van PW.

18 – 03 Dames, derde klasse F: HCHN – Haackey 4 - 2 (2 - 2). HCHN is door deze zege hard op weg om een stabiele middenmoter te worden. De Nijverdallers wonnen verdiend van de hekkensluiter uit Haaksbergen maar moesten daarvoor wel twee keer een achterstand wegwerken. Merel Kirch bracht de thuisclub in de eerste helft twee keer langszij. In de tweede helft bracht aanvoerster Floor Dekker de thuisclub voor het eerst op voorsprong. De trefzeker Sanne Weijschedé bracht de marge op twee treffers en loodste de Nijverdalse vrouwen in veilige haven.

18 – 03 Dames, derde klasse F: Almelo – Meppel 1 - 1 (1 - 0). Een beter spelend Almelo had veel balbezit en was meer in de aanval. Het ontbrak de thuisclub aan scorend vermogen. Milou Haarhuis zette Almelo in de eerste helft op 1 - 0. In het tweede gedeelte van de tweede helft kwam Meppel langszij. Almelo zette in de laatste tien minuten extra druk hetgene echter niet tot het gewenste resultaat leidde.

18 – 03 Dames, derde klasse F: Drienerlo – Epe 3 - 1 (3 - 0). Drienerlo speelde een uitstekende eerste helft. Met een hoog tempo en goed combinatiespel werd een 2 - 0 voorsprong opgebouwd door treffers van Michelle van den Boorn en Dagmar Grob. Sygriet Rinsma bracht door een benutte strafbal de ruststand op 3-0. De helft was van een minder gehalte.

18 – 03 Dames, derde klasse F: HCHN – Haackey 4 - 2 (2 - 2). Haackey speelde in Nijverdal een prima eerste helft. Pien ten Voorde met een mooie actie en Kiki van der Lugt uit een strafcorner zetten de bezoekers twee keer op voorsprong. Na rust was HCHN de betere ploeg. De kansen van Haackey werden gestopt door de uitstekende doelverdedigster van HCHN.

18 – 03 Heren, eerste klasse D: GHBS – EHV 3 - 2. EHV leed zijn tweede nederlaag na de winterstop. De Enschedese ploeg raakt nu verder achterop bij de tweede plaats, de stek die aan het einde van de competitie recht geeft op promotie.

18 – 03 Heren, tweede klasse D: PW – Graspiepers 3 - 1 (2 - 1). Stijn de Bont had met twee treffers een belangrijk aandeel in de kostbare en verdiende triomf. De eerste treffer scoorde hij al na één minuut spelen.  PW speelde een goede wedstrijd. Guido Schenau bepaalde in de tweede helft met een sleeppush uit een strafcorner het derde en beslissende doelpunt.

18 – 03 Heren, tweede klasse D: Drienerlo – Twente 1 - 1 (0 - 1). Deze Twentse derby werd gekenmerkt door veel spanning. Twente kwam in de eerste helft op voorsprong door een benutte strafcorner van Cas Hilberink. Lange tijd leek dit ook de uitslag te worden. Drienerlo kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte door een doelpunt van Jules Hazeleger.

18 – 03 Heren, derde klasse F: Flevoland – Bully 2 - 3 (0 - 1). Koploper Bully sloot deze lastige uitwedstrijd winnend af. De ongeslagen Oldenzalers waren gewaarschuwd omdat de concurrenten Almelo en Lochem er verloren.  Bob Bruijsten scoorde in de eerste helft uit een strafcorner.  Na rust bracht Mike Pollemans de bezoekers op 2-1 en zorgde Bob Bruijsten voor de veilige marge van twee treffers.

18 – 03 Heren, derde klasse F: Almelo – Meppel 3 - 1 (1 - 0). Met twee velddoelpunten had Etienne Rameaux een mooie bijdrage aan de verdiende overwinning van Almelo.  Felix Hemmer opende de score met een strafcorner. De thuisclub verzuimde met name in de tweede helft de vele scoringskansen te benutten.

18 – 03 Heren, derde klasse F: Haackey – HVA 2 - 3 (0 - 3). De thuisclub kwam op achterstand omdat HVA druk zette en aandrong. Na rust kwam Haackey door twee treffers van Marten Verhoeven terug in de strijd. De gelijkmaker van Pieter van Deursen werd afgekeurd omdat de bal volgens de arbiter een voet had geraakt. HVA kon met kunst en vliegwerk de zege over de streep trekken.