Hockey in Twente: 25 maart 2012
26-3-2012  |

25 – 03 Dames, eerste klasse D: EHV - Ede 2 - 2 (2 - 0). EHV, met de 13-jarige Mabel Brands in de ploeg, begon uitstekend maar kon dit begin geen vervolg geven. De Enschedese treffers kwamen op naam van Nadia Colmer en Anneke van der Veer.

25 – 03 Dames, tweede klasse D: Graspiepers – Bully 2 - 3 (0 - 2). Bully behaalde op het waterveld bij Graspiepers in Drachten een hele knappe overwinning.  De Oldenzaalse ploeg nam in de eerste helft een 2 - 0 voorsprong door treffers van Anouk Visscher en Marit Brand. Na rust kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Karlijn Oude Bennink schoot de Oldenzaalse vrouwen tien minuten voor tijd naar de knappe overwinning.

25 – 03 Dames, tweede klasse D: Spitsbergen – Twente 0 - 2 (0 - 2). Met verdedigster Noralie Weusthuis als absolute uitblinker behaalde koploper Twente een hele knappe overwinning op het lastig te bestrijden Spitsbergen. Puck Roesink opende de score nadat ze bij een actie twee speelsters op het verkeerde been zetten en vervolgens in een leeg doel tikte. Bernadette bracht nog voor rust met een tip in de marge op twee treffers in Twents voordeel.

25 – 03 Dames, tweede klasse D: PW - Wijchen 3 - 3 (1 - 2). PW speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen. De Enschedese vrouwen werkten wel een 3 - 1 achterstand weg en pakten een punt. De treffers voor PW kwamen op naam van Barbara Bertelink, Dorien Groen en Julia Bouhuis.

25 – 03 Dames, derde klasse F: Drienerlo – HCHN 4 - 0 (2 - 0). De bezoekers, die niet slecht speelden, verloren doordat zij de kansen niet benutten. HCHN kreeg wel enkele mogelijkheden, maar verloor omdat Drienerlo goed overweg kon met de geboden mogelijkheden.

25 – 03 Dames, derde klasse F: Haackey – Almelo 1 - 1 (0 - 0). Almelo speelde volgens coach Richard Voortman onder haar niveau. De bezoekers kregen de nodige kansen maar kwamen niet verder dan een treffer van Milou Haarhuis. Doordat Almelo de kansen niet benutte kregen de bezoekers vlak voor tijd de kous op de kop.

25 – 03 Dames, derde klasse F: Drienerlo – HCHN 5 - 0 (2 - 0). Drienerlo profiteerde gretig van de geboden ruimte en kwam met goed combinatiespel tot succes. Michelle van den Boorn scoorde beide treffers in de eerste helft. Na de hervatting waren Tess Groeneveld (backhand), Franka van Velthoven en Tess Groeneveld succesvol.

25 – 03 Dames, derde klasse F: Haackey – Almelo 1 - 1 (0 - 1). Een met vier invallers spelend Haackey kreeg vlak voor tijd loon naar werken. Een van die invallers, de B-juniore Sophie van der Lof scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker.

25 – 03 Heren, tweede klasse D: EHV - Ede 0 - 2 (0 - 0).  Voor de hockeyheren van EHV lijkt het seizoen, na de derde achtereenvolgende nederlaag sinds de winterstop, op acht wedstrijden voor het einde voorbij. In de thuiswedstrijd tegen koploper Ede was het zondag erop of eronder: bij winst bleven ze meedoen om de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de eerste klasse, bij verlies waren ze afhankelijk van het resultaat van concurrent Wageningen bij Daring. Om een lang verhaal kort te maken: EHV verloor met 0 - 2 en Wageningen won met 0 - 5, waardoor de achterstand op Wageningen groeide tot negen punten. Ons voornaamste doel was de tweede plaats, maar die is voorlopig dus heel ver buiten bereik. De eerste helft liep het gelijk op en na rust gingen we vol voor de winst, maar toen liepen we weer in het mes van hun counters. Onze keeper Ties Gaveel speelde een prima wedstrijd en het is aan hem te danken dat het bij 0 - 2 bleef. Het is nu aan ons om de ploeg voor de komende acht wedstrijden scherp te houden, dat is het minste dat we kunnen doen.”

25 – 03 Heren, tweede klasse D: PW – Barneveld 4 - 2 (2 - 0).
PW speelde een uitstekende wedstrijd. De thuisclub nam door treffers van Stijn de Bont en Yordy Bakker een 2 - 0 voorsprong. Na rust werd Barneveld beter, maar bleef PW scoren. Thies Wolterink (3 - 0) en Gijs Heutink (4 - 1) hielpen PW aan deze mooie zege waardoor de Enschedeërs Barnveld nu op de ranglijst zijn gepasseerd.

25 – 03 Heren, derde klasse F: Twente – Bully 1 - 1 (1 - 1). Bully liep volgens coach Martijn Wildeboer een "deukje” op bij streekgenoot Twente. De koploper uit Oldenzaal haalde te weinig rendement uit de strafcorners (vier in de eerste helft) en kwam in de eerste helft zelfs met 1 - 0 achter door een treffer van Cas Hilberink. Na rust zorgde Jan Willem van Wijnbergen voor de gelijkmaker.

25 – 03 Heren, derde klasse F: Emmen – Almelo 0 - 7 (0 - 4). Met een onberispelijk ingeschoten strafcorner zorgde Derck Smink voor een mooi slotakkoord van deze wedstrijd. Almelo won ruim en verdiend en had met dubbele cijfers kunnen winnen wanneer er meer dan twee van de twaalf strafcorners benut waren. Luuk Meijer en Etienne Rameaux scoorden beide twee keer, Niels Willemsen, Yvo Stegers en Derck Smink waren allen één keer succesvol.

25 – 03 Heren, derde klasse F: Twente – Bully 1 - 1 (1 - 1). Twente zorgde ervoor dat de ongeslagen koploper Bully een "deukje” opliep. De koploper uit Oldenzaal haalde te weinig rendement uit de strafcorners (vier in de eerste helft) omdat de Twente verdedigers steeds goed uitliepen. De thuisclub kwam met 1-0 voor door een treffer van Cas Hilberink. Na rust zorgde Jan Willem van Wijnbergen voor de gelijkmaker.

25 – 03 Heren, derde klasse F: Drienerlo - Zwolle 3 - 4 (2 - 2). Drienerlo nam door Stan Maassen en Maarten een 2 - 0 voorsprong. Bij rust was het gelijk. Jules Hazeleger bracht de thuisclub opnieuw op voorsprong. Drienerlo moest lijdzaam toezien dat de wedstrijd toch verloren ging.

25 – 03 Heren, derde klasse F: Lochem – Haackey 10 - 0 (7 - 0). Gebrek aan concentratie en een goede strafcorner van de thuisclub leidde tot de grote achterstand bij rust voor Haackey. Na de hervatting speelden de Haaksbergenaren beduidend beter.