Hockey in Twente: 1 april 2012
2-4-2012  |

01 – 04 Dames, eerste klasse D: Phoenix - EHV 0 - 0. EHV speelde bij Phoenix in Leusden verdedigend een uitstekende wedstrijd. De thuisclub kreeg wel meer kansen, maar de Enschedese verdedigsters en doelverdedigster Katarina Bütow gaven geen krimp.

01 – 04 Dames, tweede klasse D: Bully - Apeldoorn 2 - 4 (0 - 3). Bully was in de eerste helft behoorlijk dominant. Het ontbrak de Oldenzaalse vrouwen aan een echte afmaker. Tegenstander Apeldoorn was dodelijk effectief. Na rust scoorden Femke Brand en Milou Spaanstra voor Bully. De thuisclub liet in de slotfase verschillende mogelijkheden op een beter resultaat liggen.

01 – 04 Dames, tweede klasse D: Twente - Arnhem 6 - 3 (5 - 0). Met de excellerende Bernadette Haverkate en de puntgave hattrick van Floor Schuppers nam koploper Twente in de eerste helft afstand. Anne Schuppers bepaalde de ruststand op 5 - 0. Na de 6 - 0 van Marit Boshuis mocht Arnhem iets terugdoen.

01 – 04 Dames, tweede klasse D: Doetinchem - PW 2 - 1 (2 - 0). Er hard meer in gezeten voor het hardwerkende PW. De Enschedese ploeg had de pech dat twee treffers om onduidelijke redenen werden afgekeurd. Barbara Bertelink scoorde bij 2 - 0 tegen voor PW.

01 – 04 Dames, derde klasse F: Emmen - Haackey 5 - 1 (3 - 0). De goede inzet van Haackey mocht niet baten. De jonge Haaksbergse ploeg leed een ruime nederlaag. Bij 3 - 0 redde Kim Borghuis met een mooi schot de eer voor Haackey.

01 – 04 Dames, derde klasse F: HCHN - Epe 0 - 0. HCHN had in deze gelijk opgaande wedstrijd meer balbezit. Dat leidde niet tot de winnende treffer. Beide ploegen kregen in deze behoorlijk aantrekkelijke wedstrijd de nodige mogelijkheden.

01 – 04 Dames, derde klasse F: Almelo - Drienerlo 3 - 1 (3 - 0). Almelo speelde een goede eerste helft en nam door twee treffers van Jacobine Wieringa en één van Milou Haarhuis afstand. Na rust, toen coach Richard Voortman enkele wissels toepast, werd het spel onrustig en kon Drienerlo tegenscoren.

01 – 04 Dames, derde klasse F: Almelo - Drienerlo 3 - 1 (3 - 0). Drienerlo kwam door gebrek aan power in de eerste helft op ruime achterstand. Na rust speelde Drienerlo een stuk scherper. De trefzekere Michelle van den Boorn redde de eer voor de bezoekers.

01 – 04 Heren, tweede klasse D: Ares - EHV 3 - 2. Door de nederlaag zit het seizoen voor EHV erop. De Enschedeërs kunnen niet meer promoveren en degraderen. De Enschedede ploeg wil de komende tijd jeugdspelers gaan inpassen.

01 – 04 Heren, tweede klasse D: Wageningen - PW 6 - 0 (4 - 0). PW speelde bij de nummer twee Wageningen tien uitstekende minuten en kreeg drie kansen. Na de openingstreffer van de thuisclub was de tegenstand van de Enschedeërs gebroken.

01 – 04 Heren, derde klasse F: Bully - HVA 7 - 1 (5 - 1). Een gehavend Bully moest even buffelen maar kon vervolgens een ruime triomf bijschrijven. Jan Willem Wijnbergen scoorde in de eerste helft vier van de vijf treffers. Het andere doelpunt kwam op naam kwam op naam van Joris Jan Smellink. Na rust waren Daan ter Keurs en Mike Pollemans succesvol.

01 – 04 Heren, derde klasse F: Almelo - Drienerlo 8 - 1 (4 - 0). Almelo was oppermachtig tegen het sportief spelende Drienerlo. De thuisclub benutte alle strafcorners. Sten Voortman scoorde twee velddoelpunten en Derck Smink had twee keer succes uit evenzovele strafcorners.

01 – 04 Heren, derde klasse F: Almelo - Drienerlo 8 - 1 (4 - 0). Drienerlo leed een kansloze nederlaag. De bezoekers scoorden door aanvoerder Stan Maassen bij uit een strafbal tegen.

01 – 04 Heren, derde klasse F: Zwolle - Twente 1 - 1 (1 - 1). Twente behaalde op het waterveld in Zwolle een verdienstelijk gelijkspel. De bezoekers moesten optornen tegen een aantal ervaren jongens bij de thuisclub. Na de 1-0 achterstand scoorde Cas Hilberink uit één van de twee aan Twente toegekende strafcorners.

01 – 04 Heren, derde klasse F: Haackey - Meppel 2 - 4 (1 - 3). Haackey speelde enthousiast en geconcentreerd. De thuisclub kwam van 0 - 2 naar 2 - 3 terug door treffers van Niek Abbink en Jack Osborne. Nadien nam Haackey risico 's en kreeg enkele kansen. Tot de gelijkmaker leidde dat niet.