Hockey in Twente: 22 april 2012
23-4-2012  |

22 – 04 Dames, eerste klasse D: Barneveld – EHV 0 - 2 (0 - 1). EHV begon uitstekend en kwam door Jade Frederiks met 1 - 0 voor. Tot de rust was het allemaal wat minder. Na rust, toen de Enschedese vrouwen uitstekend speelden stopte doelverdedigster Katharina Bütow een strafbal en scoorde jeugdinternational Alessia Delogu de tweede treffer. Ester Kroon kreeg een gele kaart op het veld en daarna ook nog eens op de bank.

22 – 04 Dames, tweede klasse D: Bully – Arnhem 3 - 1 (2 - 0). Met de comeback van routinier Marie José Gelink won Bully verdiend. De ploeg van coach Vincent Steggink kwam voor rust door Marit Brand en Karlijn Oude Bennink met 2 - 0 voor. Na rust werd het, mede door het uitvallen van laatste vrouwe Jolanda De Boer even lastig. A-junior Lotte Vixsebokse schoot Bully in veilige haven.

22 – 04 Dames, tweede klasse D: Twente – PW 7 - 1 (2 - 0). Met de B-junioren Maud Tönis en Sophie Mohede in de ploeg (aanvoerster Dorien Groen ontbrak vanwege een gebroken pols) verloor PW met ruime cijfers van de koploper. Andrea Slot redde bij 6 - 0 de eer voor PW.

22 – 04 Dames, tweede klasse D: Twente – PW 7 - 1 (2 - 0). Koploper Twente had geen enkele moeite met het jonge PW. Nadat de thuisclub in de eerste helft door twee treffers van Anne Schuppers met 2 - 0 voorkwam liep Twente in de tweede helft ruim uit. Na rust kwamen de treffers op naam van Floor Schuppers en Roos van der Deen (beiden twee keer) en Marit Boshuis.

22 – 04 Dames, derde klasse F: Steenwijk – Drienerlo 1 - 3 (1 - 1). Drienerlo behaalde een verdiende triomf. De Enschedese treffers kwamen op naam van Joannet Onvlee, Michelle van den Boorn en Sygriet Rinsma. Doelverdedigster Sanne van der Vis stopte bij 1 - 3 een strafbal.

22 – 04 Dames, derde klasse F: Tempo ’41 – Haackey 6 - 0 (3 - 0). Koploper Tempo ’41, die beschikt over een goede strafcorner, bleek een maatje te groot voor Haackey. Doelverdedigster Anne Robertus voorkwam een Haaksbergse nederlaag met dubbele cijfers.

22 – 04 Dames, derde klasse F: Emmen – HCHN 2 - 3 (1 - 1).Sanne Bonthuis speelde een prima rol bij de verdiende triomf. Ze stond aan de basis van de eerste treffer en scoorde de winnende (2-3) treffer. De beide andere doelpunten voor HCHN kwamen op naam van Merel Kirch.

22 – 04 Dames, derde klasse F: Almelo – Epe 4 - 0 (2 - 0). Met Niels Willemsen als invaller coach speelde Almelo een uitstekende wedstrijd. De thuisclub was veel in de cirkel van Epe te vinden. Nikki van Riggelen en Milou Haarhuis brachten de ruststand op 2 - 0. Na ruist waren Milou Haarhuis en Nikki van Riggelen succesvol voor de Almelose vrouwen.

22 – 04 Heren, derde klasse F: Bully – Meppel 7 - 1 (1 - 1). Met de uitstekend spelende Bram Beckmann (hij scoorde twee keer) behaalde Bully een verdiende zege in een zware pot. De mooiste treffer kwam op naam van Joost van Dijk die een mooi opgezette aanval goed afrondde.

22 – 04 Heren, derde klasse F: Almelo – Twente 4 - 2 (1 - 1). Almelo begon slordig en slap. Twente kon tot 2 - 2 bijhouden. Een goed in geschoten strafcorner van Derck Smink bracht de thuisclub opnieuw op voorsprong. Etienne Rameaux maakte de feestvreugde voor de thuisclub compleet.

22 – 04 Heren, derde klasse F: Almelo – Twente 4 - 2 (1 - 1). Twente leverde de nummer twee van de ranglijst knap partij en kwam twee keer op gelijke hoogte. De tweede keer gebeurde dat door een benutte strafcorner van Cas Hilberink. Een benutte strafcorner van Derck Smink vormde het begin van de triomf voor Almelo. In de eerste helft was Twente sterker en dreigender. De bezoekers moeten het de komende zes maanden stellen zonder aanvaller Maarten Adolfsen. Hij ondergaat een operatie aan de schouder.

22 – 04 Heren, derde klasse F: Haackey – Drienerlo 2 - 4 (1 - 2). Drienerlo won deze streekderby omdat de bezoekers over een betere aanvalslinie beschikten. Voor de thuisclub scoorden Luuk Kuipers en Bert Stuit.