Hockey in Twente: 6 mei 2012
7-5-2012  |

06 – 05 Dames, eerste klasse D: Leusden – EHV 3 - 2 (1 - 1). EHV heeft het laageplaatste Leusden in het zadel geholpen. De bezoekers kwamen door Marieke Goïnga nog wel op voorsprong.  In de tweede helft zorgde Jade Fredriks voor 2-2. Hoewel het spel van EHV niet bijster goed was liet de arbitrage ook te wensen over.

06 – 05 Dames, tweede klasse D: PW – Beuningen 0 - 1 (0 - 1). PW kwam snel op achterstand. De thuisclub speelde nadien een uitstekende wedstrijd tegen de nummer twee. PW kreeg wel kansen, maar gen echt uitgespeelde. Ondanks de nederlaag was de technische staf tevreden met het vertoonde spel.

06 – 05 Dames, tweede klasse D: Wychen - Twente 0 - 3 (0 - 1). Koploper Twente is door de zege volgend jaar verzekerd van een plaats in de eerste klasse. Daarmee is de ploeg van coach Paul Schulz in één jaar tijd van de derde naar de eerste klasse opgeklommen. Dit omdat de nummers één en twee van deze klasse promoveren. Floor Schuppers opende voor rust de score. Na de hervatting brachten Marit Boshuis en Floor Schuppers de marge op drie treffers.

06 – 05 Dames, derde klasse F: Drienerlo – Tempo ’41 1 - 2 (0 - 1). Drienerlo herstelde zich in de tweede helft uitstekend van de opgelopen achterstand. Joannet Onvlee benutte een strafcorner en bracht de thuisclub op gelijke hoogte. Drienerlo had de pech dat de bezoekers in de laatste minuten door een benutte strafcorner de volle winst naar zich toetrokken.

06 – 05 Dames, derde klasse F: Haackey – Leeuwarden 0-3 (0-0). De jonge ploeg van Haackey hield in de eerste helft uitstekend stand. Toen de Friezinnen na rust de score openden was het met weerstand van de Haaksbergse ploeg gedaan.

06 – 05 Dames, derde klasse F: HCHN – Steenwijk 3 - 1 (1 - 1). HCHN won verdiend omdat de Nijverdalse ploeg zich na de achterstand goed terugvocht in de wedstrijd. Yara Bergboer scoorde voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft zorgden clubtopscoorster Sanne Weijschedé uit een strafbal en Anne Dekker voor de Nijverdalse zege.

06 – 05 Dames, derde klasse F: Almelo – Emmen 2 - 1 (2 - 1). Almelo behaalde een verdiende overwinning, maar verzuimde om dit op een betere manier in de score tot uitdrukking te brengen. Milou Haarhuis en Katja van Riggelen scoorden de Almelose treffers, beide voor rust.

06 – 05 Heren, tweede klasse D: Graspiepers – EHV 3 – 2. De hockeyers van EHV hebben het sportieve verloop in de onderste regionen van de Tweede Klasse D danig beïnvloed met een even onverwachte als smadelijke nederlaag bij hekkensluiter De Graspiepers in Drachten. Het enige lichtpuntje te midden van de collectieve wanprestatie was het verdienstelijke debuut van de zestienjarige Fabian Breteler uit de B1, die de vaste keeper Ties Gaveel prima verving, maar bij twee van de drie tegengoals door zijn defensie in de steek werd gelaten. Topscorer Tim Horstink tekende met een fraaie lage back-hand nog wel voor de 0 - 1, maar omdat de Friezen aan de andere kant twee keer het net wisten te vinden, was de ruststand 2 - 1 in het voordeel van de thuisploeg. Na rust had EHV aanvankelijk het betere van het spel en leek alles weer mogelijk. Opnieuw was het Horstink die in een volle cirkel het hoofd koel hield en de gelijkmaker scoorde (2 - 2). De Graspiepers hanteerden vanaf dat moment de tactiek van de verschroeide aarde en bleven met een massief gesloten handbalverdediging frontaal voor de eigen cirkelrand staan. Er was voor EHV geen doorkomen aan, temeer daar de vijandelijke keeper alle doelpogingen onschadelijk maakte. En zoals het dan zo vaak gaat, gebeurde het ook nu, dat een zeldzame counter de beslissing bracht, waardoor het kwartje voor EHV de verkeerde kant op viel en intussen zelfs de derde plaats op de ranglijst in gevaar komt.

06 – 05 Heren, tweede klasse D: PW – Ares 1 - 5 (0 - 2). PW speelde verdedigend een hele slechte wedstrijd en verloor met ruime cijfers. Stijn de Bont redde vlak voor tijd de eer voor de Enschedeërs.

06 – 05 Heren, derde klasse F: Emmen – Bully 2 - 5 (1 - 3). Bully is door de triomf nog twee zeges verwijderd van het kampioenschap. Het spel in Emmen was volgens trainer Martijn Wildeboer niet briljant. Toch werd gemakkelijk gewonnen. Bob Bruijsten was de sterke man achter de strafcorner want hij scoorde drie keer uit dit spelmoment. De andere doelpunten van Bully kwamen op naam van Jan Willem Wijnbergen en Joost van Dijck.

06 – 05 Heren, derde klasse F: Twente – Lochem 4 - 5 (3 - 2).  Twente en Lochem speelden een leuke en spannende partij.  De thuisclub speelde tactisch redelijke sterk, maar liet verdedigend enkele steken vallen. De treffers voor Twente kwamen op naam van Cas Hilberink (2x), Freek Lohuis en Justin Markslag.

06 – 05 Heren, derde klasse F: Zwolle – Haackey. De wedstrijd is verplaatst naar Hemelvaartsdag. Haackey kon niet voldoende spelers op de been brengen.

06 – 05 Heren, derde klasse F: Drienerlo – Flevoland 2 - 4 (1 - 2). Drienerlo speelde een wedstrijd op goed niveau, maar kwam tekort doordat het bij 2 - 3 enkele goede kansen niet benutte. De treffers voor de thuisclub kwamen op naam van Bastiaan en Harry van de Knaap.