Hockey in Twente: 13 mei 2012
14-5-2012  |

13 – 05 Dames, eerste klasse D: EHV – Amersfoort 5 - 1 (1 - 1). EHV gaf in de laatste wedstrijd van het seizoen nummer twee Amersfoort een pak slaag. Daardoor eindigde de ploeg van trainer Maarten Brals op de derde plaats. De score in de eerste helft bleef in evenwicht. De van haar beenbreuk genezen Judith van der Zande scoorde de gelijkmaker. EHV speelde in de tweede helft heel goed. Dat leidde tot treffers van Jade Frederiks, Maud ter Horst, Ester Kroon en Julia Brinkman.

13 – 05 Dames, tweede klasse D: Bully – PW 5 - 0 (3 - 0). Bully had veel aan de snelheid van Karlijn Oude Bennink. De Oldenzaalse speelster stond op die manier vaak aan de voorbereiding van de treffers van Bully. De ploeg van coach Vincent Steggink kwam in de eerste helft met 3 - 0 voor door treffers van Sanne Bouwman, Anouk Visser en Femke Brand. Na rust brachten Jolien Brusse en Milou Spaanstra de eindstand op 5 - 0.

Steekproef KNHB kost Bully punten. De KNHB heeft bij een steekproef onder de clubs ook Bully ”onderzocht”. De Bond kwam tot de conclusie dat Marie José Gelink niet speelgerechtigd was omdat ze bij het begin van het seizoen als geblesseerde speelster niet op de spelerslijst stond. Daardoor moet Bully de gewonnen wedstrijden waarin Gelink meedeed overspelen (Arhem thuis op 17 mei en Spitsbergen uit op 23 mei) en zijn de zes punten van het totaal afgetrokken. Verder krijgt de Oldenzaalse club als straf drie punten in mindering. Daardoor staat Bully met 15 punten op de laatste plaats.

13 – 05 Dames, tweede klasse D: Bully – PW 5 - 0 (3 - 0). Het gebrek aan scorend vermogen deed PW de das om. De bezoekers waren speltechnisch niet de mindere maar hadden geen antwoord op de messcherpe counters van Bully. Door de nederlaag is PW drie wedstrijden voor het einde nog niet veilig.

13 – 05 Dames, tweede klasse D: Twente – Doetinchem 8 - 2 (3 - 1). Na de klinkende triomf is lijstaanvoerder Twente nog drie punten van het kampioenschap verwijderd. Nadat Doetinchem in de eerste helft nog enigszins kon bijbenen was Twente in de tweede helft beduidend sterker. De Twentse treffers kwamen op naam van Floor Schuppers en Marit Boshuis (beiden 3), Roos van der Deen en Noraly Weusthuis.

13 – 05 Dames, derde klasse F: Leeuwarden – Drienerlo 3 - 0 (0 - 0). Drienerlo had moeite met de warmte. In de eerste helft hielden de bezoekers nog gelijke tred. Na rust maakte Leeuwarden het verschil.

13 – 05 Dames, derde klasse F: Tempo ’41 – HCHN 4 - 4 (1 - 1). Floor Dekker, aanvoerder van HCHN, en haar medespeelsters waren heel blij. De jonge Nijverdalse ploeg hield koploper en kampioenskandidaat Tempo ’41 in Zwolle op 4 - 4. Zij waren heel aanvallend ingesteld, wij speelden op de counter. En die werkwijze wierp duidelijk vruchten af. HCHN kwam vier keer op achterstand, maar werkte die even zovele keren weg. De treffers kwamen op naam van Sanne Weijschedé (1 - 1 en 2 - 2), Fleur Marsman (3 - 3) en Floor Dekker (4 - 4).

13 – 05 Dames, derde klasse F: Steenwijk – Almelo 3 - 1 (1 - 0). Almelo speelde met een aanvallende opstelling in de hoop veel doelpunten te maken. Dat heeft de ploeg van coach Richard Voortman geen goed gedaan. Al na een minuut stond het 1-0.  "We vergaten te verdedigen”, zo sprak Voortman. Bij 3 - 0 speelde Almelo in de laatste twintig minuten goed. Milou Haarhuis scoorde de enige treffer.

13 – 05 Heren, tweede klasse D: EHV – Arnhem 2 – 5 (2 – 0). De hockeyers van EHV zullen dit seizoen in de tweede klasse niet snel vergeten. Voor de winterstop leek de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de eerste klasse, nog volop binnen handbereik. Van de eerste elf wedstrijden werden er negen gewonnen en gingen slechts vier punten verloren. Sinds de hervatting van de competitie, begin maart, werden er van de acht wedstrijden zes verloren, met de 2 - 5 thuisnederlaag van zondag tegen hekkensluiter Arnhem als het voorlopige dieptepunt. EHV begon nog wel in stijl, domineerde het spel en bepaalde door doelpunten van Joost Hoff en Tim Horstink de ruststand op 2-0. Ook in de tweede helft kwam Arnhem er aanvankelijk niet of nauwelijks aan te pas en leek een grote uitslag slechts een kwestie van tijd, maar omdat de strafcorner van EHV haperde werd er niet meer gescoord. En dan kan het gebeuren dat een wedstrijd compleet kantelt. Arnhem kreeg uit zes counters, veelal ingeleid door een hoge bal over het vijandelijke middenveld, zes kansen en benutte er vijf. EHV stond erbij en keek ernaar, eindstand 2 - 5, en het lijkt erop dat de ploeg net als FC Twente de gifbeker helemaal leeg moet drinken. Zondag staat in Veendam tegen concurrent Daring de derde plaats op het spel. Daarna wacht op 3 juni de derby tegen PW en een week later besluit EHV de competitie bij Barneveld. Gelet op de situatie in de staart van de ranglijst spelen de Enschedeërs dus nog wel een rol van belang, maar die is bepaald niet van dien aard zoals ze het zich na de eerste competitiehelft voorgesteld zullen hebben.

13 – 05 Heren, derde klasse F: Bully – Drienerlo 7 - 1 (6 - 0). Bully speelde de beste eerste helft van dit seizoen. Met scherp en geconcentreerd spel werd een 6 - 0 voorsprong opgebouwd door treffers van Joris Jan Smellink, Bob Bruijsten, Joris Jan Smellink, Ralf Peters, Bob Bruijsten en Jan Willem Wijnbergen. Na rust kregen een aantal spelers wat extra speelminuten en zakte Drienerlo dat in de eerste helft veel ruimte bood, in. Paul van Odijk zorgde voor 7 - 0, Gunther Raible zorgde voor 7 - 1.

13 – 05 Heren, derde klasse F: Bully – Drienerlo 7 - 1 (6 - 0).  Drienerlo gaf Bully in de eerste helft veel ruimte. Na rust lieten de bezoekers zich inzakken. Daardoor bleef de schade beperkt. Gunther Raible redde de eer voor de bezoekers.

13 – 05 Heren, tweede klasse D: Leeuwarden – PW 5 - 3 (1 - 1). Even leek PW op weg naar een knap resultaat toen Guido Schenau vlak na rust voor 1 - 2 zorgde. Vervolgens kregen de bezoekers te maken met de clubscheidsrechters van Leeuwarden. De thuisclub liep uit naar 5 - 2. Stijn de Bont bracht de eindstand op 5 - 3. In de eerste helft scoorde Yordy Bakker 1 - 1.

13 – 05 Heren, derde klasse F: Haackey – Almelo 2 - 16 (1 - 7). Haackey kon de eerste twintig minuten behoorlijk meekomen.  Na rust vormde vooral het verdedigende spel een probleem. Rens Croonen en Reinout Hoekstra scoorden voor de thuisclub. Haackey speelt op Hemelvaartsdag de inhaalwedstrijd bij Zwolle. Deze wedstrijd ging destijds niet door omdat Haackey geen team op de been kon brengen. Het kostte de Haaksbergenaren een boete en drie punten in mindering. Daardoor staat Haackey nu op -1.

13 – 05 Heren, derde klasse F: Haackey – Almelo 2 - 16 (1 - 7). Almelo verstevigde met deze zege de tweede plaats. Het was grootste triomf van de mannen in de Almelose historie. De meeste treffers kwamen op naam van Felix Hemmer (7), Etienne Rameaux (3), Derck Smink, Luuk Meijer en Sten Voortman allen met 2.