Hockey in Twente: 3 juni 2012
4-6-2012  |

03 – 06 Dames, tweede klasse D: Bully – Doetinchem 4 - 1 (0 - 0). Het gedegadeerde Bully werkte hard. De zege is goed voor het moraal. De treffers vielen alle in de tweede helft. Anne Siers, Jeresse Kroeze en Karlijn Oude Bennink scoorden, terwijl Doetinchem een keer in eigen doel schoot.

03 – 06 Dames, tweede klasse D: Graspiepers – Twente 1 - 4 (1 - 1). Twente werd op het waterveld in Drachten kampioen. Daardoor gaat de ploeg van coach Paul Schultz in twee seizoenen tijd van de derde naar de eerste klasse. Twente kwam door Floor Schuppers op 1 - 0. Graspiepers scoorde gelijk uit de enige kans die de thuisclub kreeg. Na rust stelde Twente orde op zaken. Marit Boshuis scoorde twee keer waarbij de eerste treffer uitstekend werd voorbereid door Noraly Weusthuis. Puck Roesink zorgde voor 4-1 na een solo van Anne Schuppers die naar Floor Schuppers speelde. De jongste van de twee zusjes Schuppers speelde Puck Roesink aan. Met de komst van Twente in de eerste klasse krijgt de streek Twente er met Twente – EHV en EHV –Twente twee streekderbies bij.

03 – 06 Dames, tweede klasse D: Spitsbergen – PW 1 - 2 (1 - 1). PW heeft zich door een knappe overwinning veilig gespeeld in de tweede klasse. Het was een spannende wedstrijd die pas enkele minuten voor tijd werd beslist. Julia Bouhuis scoorde de winnende treffer voor PW.

03 – 06 Dames, derde klasse F: Meppel – Haackey 7 - 0 (4 - 0). Een gehavend Haackey dat slechts over elf speelsters beschikte, werkte hard, maar kwam niet in haar spel. Dankzij doelverdedigster Anne Robertus bleef een nederlaag met ruime cijfers bespaard.

03 – 06 Dames, derde klasse F: Lochem – Drienerlo 6 - 0 (3 - 0). Het heeft Drienerlo geen goed gedaan dat de wedstrijd drie kwartier later begon. De bezoekers stonden niet goed voor hun man, gaven Lochem teveel ruimte waar de thuisclub gretig van profiteerde.

03 – 06 Dames, derde klasse F: Eelde – HCHN 6 - 0 (3 - 0). Een verbeten thuisclub was uit op revanche vanwege de 3-1 nederlaag in de uitwedstrijd. HCHN trad nogal gehavend aan want de aanvallers Merel Kirch (ziek) en Sanne Weijschedé (studie) ontbraken evenals de talentvolle Babette Hochstenbach. HCHN had met elf speelsters weinig tot niets in te brengen en moest genoegen nemen met een ruime nederlaag.

03 – 06 Dames, derde klasse F: Leeuwarden – Almelo 4 - 1 (2 - 0). Almelo verloor de laatste wedstrijd van het seizoen. Het betekende ook de laatste wedstrijd van coach Richard Voortman. De Twentse vrouwen traden door blessures gehavend aan. Leeuwarden was sterker en won verdiend. De arbitrage gaf de thuisclub een onterechte strafbal en keurde een treffer van Almelo af. Manon Koenen redde bij 3 - 0 de eer voor Almelo.

31 – 05 Dames, derde klasse F: Eelde – Almelo 4 – 1 (3 – 0). Almelo speelde donderdag de uitwedstrijd bij Eelde vooruit. Ook daar werd met 4 - 1 verloren na een 3 - 0 ruststand. Eelde was te sterk voor de jonge Twentse ploeg. Quirien Munnich redde bij 4 - 0 de eer voor de bezoekers.

03 – 06 Heren, tweede klasse D: EHV – PW 3 - 0 (0 - 0). PW was in de stadsderby in de eerste helft gelijkwaardig aan de thuisclub. Na rust ging de individuele kwaliteiten van de thuisclub een woordje meespreken. Dat leidde tot drie treffers. Het in degradatiegevaar verkerende PW had moeite met de arbitrage. De mannen in het geel hadden volgens PW de tweede en derde treffer niet mogen toekennen omdat er voorgaande aan de doelpunten in de ogen van de bezoekers overtredingen waren begaan.

03 – 06 Heren, derde klasse F: Bully – Almelo 5 - 3 (3 - 3). Almelo, de nummer twee, bood kampioen in de eerste helft uitstekende tegenstand. De Almeloërs kwamen weliswaar met 2 - 0 en 3 - 1 achter, maar door de trefzekere Etienne Rameaux, die in de eerste helft drie keer scoorde, was het bij rust gelijk. Na rust nam Bully afstand. Almelo, dat nog één wedstrijd voor de boeg heeft, kan zich nu voorbereiden op de nacompetitie die op 16 juni in Wageningen wordt gehouden.

03 – 06 Heren, derde klasse F: Bully – Almelo 5 - 3 (3 - 3). Kampioen Bully en nummer twee speelden een uitstekende wedstrijd. Nadat de thuisclub met 2 - 0 en 3 - 1 voor kwam vocht Almelo zich nog voor rust terug in de wedstrijd: 3 - 3. Na rust nam Bully afstand door treffers van Thijs Keuper en Bob Bruijsten. De andere treffers voor Bully kwamen op naam van Joris Jan Smellink, Jan Willem Wijnbergen en Bob Bruijsten.

03 – 06 Heren, derde klasse F: Twente – Haackey 7 - 0 (2 - 0). Twente had het in de eerste helft redelijk moeilijk met het spel van Haackey. Na rust zette de thuisclub meer druk en kwamen er redelijk wat kansen. De treffers voor Twente kwamen op naam van Cas Hilberink (4x), Rudy Meijer (2x) en Koen van Rooijen.

03 – 06 Heren, derde klasse F: Twente – Haackey 7-0 (2-0). Met routinier Rob de Boer hield Haackey tot vijf minuten na rust behoorlijk stand: 2-0. De Boer viel toen uit doordat hij een tik op de vingers kreeg. Vervolgens werd het vlot 5-0. In de slotfase hielden de bezoekers behoorlijk stand.

03 – 06 Heren, derde klasse F: Lochem – Drienerlo 6-1 (3-1). Drienerlo kon in de eerste helft goed bijbenen, mede door een benutte strafbal van aanvoerder Stan Maassen. Na rust nam de thuisclub afstand.