Clubscheidsrechter plus ( CS+).opleiding ook bij Bully
22-9-2012  | 

De Clubscheidsrechter CS+ opleiding nu ook bij Bully!

Doel CS+

De KNHB speelt met de CS+ opleiding in op de veelheid van al bestaande 'master classes' binnen verenigingen. Doel van de CS+ opleiding is om binnen de vereniging het niveau van fluiten op een hoger niveau te krijgen. De CS+ opleiding sluit goed aan bij het opleidingstraject en de begeleiding die wij al sinds jaar en dag bij Bully hebben voor fluitisten. Vele jeugdleden hebben de afgelopen seizoenen meegedaan aan de cursussen.

 

 

Voor wie is de CS+ bedoeld?

CS+ is voor junior talenten, maar ook voor enthousiaste senioren en ouders. Vind je het leuk om te fluiten? Wil je jouw vaardigheden op een hoger vlak tillen? Wil je werken aan jouw uitstraling en arbitrage persoonlijkheid? Ben je weerbaar en leergierig? Heb je zin om leuke wedstrijden te fluiten en ben je bereid (en heb je tijd) om in jezelf te investeren? Dan is de CS+ opleiding echt iets voor jou. Je moet wel in het bezit zijn van je clubscheidsrechters kaart. Zie hier de CS+ informatie van de KNHB.

 

 

Wat leer je bij de CS+ opleiding?

Onderwerpen die aan bod komen:

- voorbereiding

- -    - spelregel toepassing en juiste signalering

- -     - in goede banen leiden van wedstrijden (voordeel, hard fluiten, houding, positionering e.d.)

- omgaan met spelers en coaches

- samenwerking met collega

- afhandelen van formaliteiten.

 

Opleiding

De opleiding is gericht op de praktijk en duurt ½ - 1 seizoen. Dit betekent dat de CS+ cursisten regelmatig wedstrijden fluiten en ervaring opdoen. Dit gebeurt onder begeleiding van een leercoach die daarvoor een KNHB opleiding heeft gevolgd. Met behulp van begeleidingsformulieren wordt jouw voortgang bijgehouden.

 

De opleiding bestaat uit:

- een workshop/startbijeenkomst waarbij de opzet van de opleiding wordt toegelicht en de aspirant CS+

 scheidsrechters kennis maken met hun leercoach

- het fluiten van wedstrijden met begeleiding

- 2 praktijkworkshops.

 

Daarna volgt een praktijktoets door het fluiten van een wedstrijd. De toets wordt afgenomen door een (andere) leercoach. De cursist krijgt daarna de CS+ kaart. Je mag dan ook jouw CS+ shirt houden, dat je aan het begin krijgt uitgereikt. Bovendien krijg je een leuk cadeau als je de cursus succesvol afrondt.

 

Interesse? Geef je op!

Vind je het leuk om te fluiten? Wil je werken aan jouw uitstraling en arbitrage persoonlijkheid? Ben je weerbaar en leergierig? Heb je zin om leuke wedstrijden te fluiten en ben je bereid (en heb je tijd) om in jezelf te investeren?

 

Geef je op bij de arbitragecommissie of de CS+ coördinator: Arthur Wijma. Ga naar de site van Bully en vermeld: jouw volledige naam, geboortedatum, e-mailadres, je mobiele nummer, huidige scheidsrechterskaartnummer en je shirt-maat.

 

Rekening houdend met het aantal aanvragen en de beschikbaarheid van leercoaches, krijg je van Arthur nader bericht. Afhankelijk van de voortgang van de lopende cursus en de beschikbaarheid van onze leercoaches, is er mogelijk nog voor de winterstop een volgende cursus. Ook in de zaal kan de CS+ cursist werken aan zijn of haar vaardigheden.

Let op: in eerste instantie kunnen er maximaal 5 enthousiaste fluitisten geplaatst worden. Zowel jongens/mannen als meisjes/vrouwen kunnen meedoen. Wel zal er een selectie plaatsvinden of je voldoet aan het basisniveau dat nodig is om de CS+ cursus succesvol af te ronden.   

 

Goodie bag

Wanneer jouw CS+ opleiding start, krijg je van de KNHB een (gratis) CS+ fluitpakket! Dat pakket bestaat uit:

-      Shirt, speciaal bestemd voor CS+ scheidsrechters

-      Set kaarten

-      Fluitje

-      Notitieblokje

 

Voor het shirt betaal je bij de CS+ coördinator een borg van € 25. Die borg krijg je terug wanneer jij jouw CS+ kaart haalt. Dan ben je officieel lid van de CS+ club van Bully.

 

 

 

 

Bijlage: CS+ Informatie

Bijlage: lijst van door KNHB opgeleide leercoaches CS+ bij Bully:

 

Arthur Wijma

Gert van Eerden

Michiel Keuper

Rob Beckmann

 

 

Bijlagen: presentaties en formulieren


CS+ workshop 1_presentatie
CS+ Workshop 2 - Presentatie
Begeleidingsformulier CS+
Rapportage wangedrag voor of na de wedstrijd


terug naar vorige scherm