Hockey in Twente: 23 september 2012
24-9-2012  |

Dames, eerste klasse D: Twente – Leusden 2 - 1 (1 - 0). Twente behaalde de eerste zege in de eerste klasse. De thuisclub was in de eerste helft continu op de helft van de bezoekers te vinden. Jade Fredriks bekroonde dit met haar eerste treffer voor de nieuwe club gescoord met de backhand. Na rust bracht Marit Boshuis de marge op twee treffers. Even leek de spanning nog terug te komen, maar Twente trok de eerste zege over de streep.

Dames, eerste klasse D: GCHC – EHV 2 - 3 (0 - 2). Met de excellerende doelverdedigster Katharina Bütow als uitblinker won EHV in een slechte wedstrijd. De Enschedese treffers kwamen op naam van Marloes van der Werff, Alessia Delogu en Valerie Taal.

Dames, tweede klasse D: PW – Zutphen 5 - 0 (2 - 0). PW behaalde de eerste zege van het seizoen met hele mooie cijfers. De thuisclub kreeg heel veel kansen. De terugkomst van de tweeling Annemie en Elsberh Leis legde PW geen windeieren. Annemie scoorde twee keer, Elsbeth één keer. De overige treffers kwamen op naam van Sophie Mohede en Eva van der Linde.

Dames, derde klasse F: Bully – Lochem 5 - 1 (3 - 0). Bully deelde de eerste tik uit in deze competitie. Slachtoffer werd koploper Lochem. De thuisclub domineerde in de eerste helft. Na rust ging het heel even minder. Bij 3 - 1 pakte Bully de draad weer op en bouwde de voorsprong uit. De treffers voor de Oldenzaalse ploeg kwamen op naam van Lotte Vixseboxse (2x), Jolien Brusse, Esmée Lenferink en Karlijn Oude Bennink.

Dames, derde klasse F: HCHN – Drienerlo 3 - 2 (1 - 1). Drienerlo begon uitstekend en kwam door een backhandtreffer van Tara Hankel op voorsprong. Nadien kwamen de bezoekers op achterstand en hadden moeite om in de cirkel te komen. In de tweede helft bracht Franka van Velthoven de bezoekers nog iets dichterbij.

Dames, derde klasse F: HCHN – Drienerlo 3 - 2 (1 - 1). HCHN, dat het zonder clubtopscorer Sanne Weijschedé moest stellen (studie en stage) won verdiend. Beide ploegen kregen in deze redelijk gelijkopgaande wedstrijd kansen. De treffers voor de Nijverdallers kwamen op naam van Chantal van Asselt, Merel Kirch en Sanne Bonte.

Dames, derde klasse F: Almelo – Steenwijk 9 - 1 (6 - 1). Met drie treffers van de terugkeerde Merel Bente behaalde Almelo de eerste zege. De thuisclub blonk in de eerste helft uit door goed positiespel. Na de hervatting was het wat rommelig. De overige treffers kwamen op naam van Milou Haarhuis (2x), Annemie Kooistra, Annelot Hoekstra, Lucinda Grobben en Nikki van Riggelen.

Heren, tweede klasse D: Bully – Barneveld 7 - 1 (4 - 1). Met de jonge Jan Willem Wijnbergen als uitblinker speelde Bully exceptioneel goed. De ploeg van trainer Martijn Wildeboer speelde van meet af een volle press. Dat betaalde zich goed uit. De treffers van Bully kwamen op naam van Jan Willem Wijnbergen en Joost van Dijk (beiden 2), Ralf Peters, Bart Jonge Poerink en Mike Pollemans.

Heren, tweede klasse D: EHV - Quick/ZOW 3-1. Het betekende de derde zege van de Enschedeërs die daardoor trotse koploper zijn.

Heren, derde klasse F: Almelo – Steenwijk 8 - 2 (3 - 2). Na een moeizaam begin kwam Almelo beter in de wedstrijd. De door trainer Bart Olde Boerrigter gehanteerde systemen werden met succes uitgevoerd. Daarbij liep ook de strafcorner aan de zijde van de thuisclub goed. De treffers kwamen op naam van Derck Smink (4), Felix Hemmer (3) en Etienne Rameaux.

Heren, derde klasse F: Twente – Drienerlo 2 - 1 (0 - 0). Twente behaalde een kleine zege. Dat was ook de verdienste van Drienerlo doelman Peter van Dijk die vele aanvallen van de thuisclub onschadelijk maakte. Tegen de strafcorner van Cas Hilberink had hij geen verweer.

Heren, derde klasse F: Twente – Drienerlo 2 - 1 (0 - 0). Twente behaalde een kleine zege. Na rust scoorde Stefan Hesselink de gelijkmaker. Nadien maakte doelman Peter van Dijk vele aanvallen van de thuisclub onschadelijk. Tegen de strafcorner van Cas Hilberink had hij geen verweer.