Hockey in Twente: 30 september 2012
1-10-2012  |

Dames, eerste klasse D: Twente – Beuningen 2 - 1 (0 - 0). Twente behaalde de tweede zege op rij in een thuiswedstrijd. Daardoor heeft de debutant uit Hengelo nu een plaats in de middenmoot verworven. De treffers vielen na rust en kwamen op naam van Jade Fredriks (strafcorner) en Floor Schuppers, die met de backhand 2 - 0 scoorde. Beuningen scoorde in de laatste seconde tegen uit een strafcorner.

Dames, eerste klasse D: EHV – Deventer 1 - 1 (0 - 0). Met de 13 jarige Wieke Ratering uit Boekelo als excellerende voorstopper behaalde EHV een verdiend punt. De jonge thuisclub bleef daardoor na vijf wedstrijden ongeslagen. Na rust kwam Deventer weliswaar op voorsprong, maar een tip in van Marleen Schoo zorgde voor de verdiende gelijkmaker.

Dames, tweede klasse D: Leeuwarden – PW 2 - 3 (0 - 2). PW behaalde de tweede zege op rij. De Enschedese ploeg kwam in de eerste helft met 2 - 0 voor door treffers van Eva van der Linde en Elsbeth Leis die scoorde uit een strafcorner. Na rust bracht Sophie Mohede de marge op drie treffers. Leeuwarden deed nog wat terug, maar een ietwat vermoeid PW hield knap stand.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Bully 1 - 3 (0 - 2). Coach Jonas Termijtelen van Bully is trots op zijn meiden. De derde zege van het seizoen kwam tot stand in een degelijk potje die de vergelijking met een schaakwedstrijd moeiteloos kon doorstaan. De treffers voor de Oldenzaalse ploeg kwamen op naam van Esmée Lenferink, Anne Siers en Lisa van Langen.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Bully 1 - 3 (0 - 2). Drienerlo speelde de beste wedstrijd tot nu toe maar vergat in de eerste helft te scoren. Na rust gebeurde dat wel toen clubtopscorer Tara Hankel Marit Ruitenberg in staat stelde om tegen te scoren. Nadien kreeg de thuisclub nog een goede kans op de gelijkmaker, maar won Bully de wedstrijd.

Dames, derde klasse F: Steenwijk – HCHN 2 - 2 (2 - 2). HCHN pakte een verdiend punt in Steenwijk. De Nijverdalse vrouwen kwamen door clubtopscorer Sanne Weijschedé op voorsprong, maar konden die marge niet lang vasthouden. Nadat de thuisclub op voorsprong kwam uit een strafbal scoorde Sanne Weijschedé even later gelijk. In de tweede helft ging het spelpeil omhoog, maar werd er niet meer gescoord.

Dames, derde klasse F: Emmen – Almelo 3 - 3 (0 - 1). Een gehavend Almelo dat het zonder Milou Haarhuis en Merle Bente moest stellen, pakte toch een punt. De doelpunten voor Almelo kwamen op naam van Nikki van Riggelen, Annelot Hoekstra en Quirine Munich die haar plaats in het doel verruilde voor een veldpositie.

Heren, tweede klasse D: Apeldoorn – Bully 6 - 2 (2 - 0). Bully speelde volgens coach Martijn Wildeboer aanvallend op niveau maar verdedigend afschuwelijk slecht. In de tweede helft liet de Oldenzaalse ploeg teveel kansen liggen en stond de ploeg bij twee tegentreffers enorm te slapen. Ralf Peters scoorde beide treffers voor Bully waarmee het 3 - 1 en 6 - 2 werd.

Heren, tweede klasse D: Leeuwarden – EHV 2 - 7 (0 - 7). EHV won de vierde wedstrijd op rij. De Friezen waren vooral in de eerste helft vele maatjes te klein voor de Enschedeërs. Trainer-coach John Haenen: "Als je bij rust met 7 - 0 voorstaat, wat vandaag het geval was, dan zit de kans op dubbele cijfers er dik in. Dat gebeurde helaas niet, erger nog: we hebben in de tweede helft alleen maar tegen onszelf lopen hockeyen, dat win je niet, en keeper Marc van Baal lelijk in de steek gelaten.” De treffers kwamen op naam van Martijn Wendrich, Tim van Dun (2x), Joris Opbroek, Stijn Craghs (zijn eerste voor EHV) en Pim Bonder.

Heren, derde klasse F: Steenwijk – Twente 2 - 5 (1 - 3). Met interim doelman Nabeel Minhas in het doel won Twente redelijk gemakkelijk. In de eerste helft scoorde Cas Hilberink drie keer uit een strafcorner. Na rust kwam Steenwijk terug in de strijd maar zorgden Freek Lohuis en Cas Hilberink voor de definitieve beslissing.

Heren, derde klasse F: Lochem – PW 1 - 4 (1 - 3). Met Gijs van Buuren als uitstekende speler op mid-mid behaalde PW een verdiende zege die hoger had kunnen uitvallen. Andrew van Diepenbrugge scoorde twee van de vier treffers. De andere twee doelpunten werden gescoord door Stijn de Bont en Yordy Bakker.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Zeewolde 3 - 7 (2 - 2). Drienerlo had tot een kwartier voor tijd uitzicht op een punt. Op dat moment bij 3 - 3 namen de bezoekers afstand. In de eerste helft kwam de thuisclub met 1 - 0 voor en kwam bij 1 - 2 langszij.