Hockey in Twente: 16 september 2012
17-9-2012  |

Dames, tweede klasse D: Ares – PW 5 - 2 (4 - 0). Met een ijzersterke tweede helft hield PW de schade in Apeldoorn beperkt. Annemie Leis en Evan van der Linde scoorden de Enschedese treffers.

Dames, derde klasse F: Eelde – Bully 0 - 4 (0 - 2). De eerste wedstrijd met de nieuwe coach Jonas Termijtelen leverde Bully een clean match (geen tegentreffers en geen strafcorners tegen) op. Het bijna geheel vernieuwde team speelde verdedigend heel solide. De treffers voor de Oldenzaalse ploeg kwamen op naam van Karlijn Oude Bennink (2x), aanvoerster Femke Brand en Lisa Poorthuis.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Almelo 3 - 3 (2 - 0). Nieuwkomer Tara Hankel had met twee treffers een productieve middag voor de thuisclub. Dit bleek niet voldoende voor de winst. Vlak voor rust bracht Marit Ruitenberg Drienerlo op 2-0. Bij 3 - 1 kwam Almelo knap terug en redde doelverdedigster Sanne van der Vis enkele keren uitstekend voor de thuisclub.

Dames, derde klasse F: Lochem – HCHN 4 - 1 (0 - 1). HCHN was in de hele wedstrijd gelijk waardig. De Nijverdallers vergaten in de tweede helft de kansen te benutten. Dat gebeurde in de eerste helft wel. Clubtopscorer Sanne Weijschedé benutte een strafcorner en zette HCHN op voorsprong.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Almelo 3 - 3 (2 - 0). De jonge ploeg van Almelo vocht zich in de tweede helft heel knap terug. De formatie van aanvoerder Daniek Voortman kwam door een uitstekende strafcorner van Maaike Gerard terug in de wedstrijd. Bij 3 - 1 schoten Nikki van Riggelen en Annemie Kooistra Almelo verdiend langszij.

Heren, tweede klasse D: Zevenaar – Bully 4 - 2 (1 - 1). Bully sloot een gelijkwaardige eerste helft af met 1 - 1 door een treffer van Joris Jan Smellink. Na rust speelde de ploeg van trainer Martijn Wildeboer een goede wedstrijd maar werden "de details” afgestraft door de thuisclub. Het tweede doelpunt van Bully kwam op naam van Joris Jan Smellink.

Heren, tweede klasse D: Ares – EHV 2 - 5 (1 - 2). EHV won de tweede wedstrijd. In de eerste helft scoorde debutant Stijn Adolfsen de gelijkmaker. Na rust kantelde het beeld volkomen in het voordeel van EHV. Joris Opbroek scoorde vier keer, waarvan drie uit een tip-in na een strafcorner en één na een fraaie assist van Martijn Wendrich, werd hij de Man of the Match en topscorer met zes uit twee.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Almelo 3 - 3 (1 - 1). Almelo liet eigenlijk twee punten liggen. De ploeg van coach Bart Olde Boerrigter boog in de tweede helft een 2 - 1 achterstand om in een 3 - 2 voorsprong door treffers van Felix Hemmer en Etienne Rameaux. In plaats van op balbezit spelen wilde Almelo meer. Na het laatste fluitsignaal mocht de thuisclub nog een strafcorner nemen. Dat leverde de 3 - 3 op.

Heren, derde klasse F: HVA – Twente 1 - 2 (0 - 1). De 16-jarige Benadict Evans speelde een hoofdrol bij Twente. Met zijn rust en overzicht stelde hij tot twee keer toe een medespeler in staat om te scoren. Freek Lohuis (0 - 1) en Rob Rientjes (1 - 2) profiteerden hier dankbaar van. In de slotfase werd het nog even spannend voor Twente.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Almelo 3 - 3 (2 - 1). Drienerlo maakte het titelkandidaat Almelo knap lastig. De thuisclub leidde bij rust met 2-1 door treffers van Stefan Hesselink en Thijs Roethof.. Na rust raakte Drienerlo een beetje vermoeid. Almelo kwam op voorsprong. In de laatste seconde schoot Thijs Roethof de thuisclub uit een strafcorner op gelijke hoogte.

Heren, derde klasse F: Steenwijk – PW 2 - 4 (0 - 3). PW verzuimde in de eerste helft om in de dubbele cijfers te komen. Na rust kwam Steenwijk nog terug tot 2-3. PW won verdiend door treffers van Ewout Slagman (2x), Andrew van Diepenbrugge en Ties Wolterink.