Hockey in Twente: 7 oktober 2012
8-10-2012  |

Dames, eerste klasse D: GCHC – Twente 6 - 5 (2 - 3). Twente begon uitstekend. Dat leidde tot een 2 - 0 voorsprong door treffers van Jade Fredriks en Marit Boshuis. Bij rust was hjet 2 - 3 door Floor Schuppers. Na rust raakten de bezoekers het spoor bijster. GCHC kwam op 6 - 3. Jade Fredriks en Puck Roesink gaven de score in deze slechte wedstrijd een dragelijk aanzien.

Dames, eerste klasse D: Amersfoort – EHV 2 - 0 (1 - 0). De jonge ploeg van EHV raakte de ongeslagen status kwijt. De ploeg van interim coach Marloes van der Werff (de eigenlijke coach Loek van de Kasteele was ziek) maakte een merkwaardige wedstrijd mee. EHV kreeg vier gele kaarten en meer dan twintig strafcorners tegen.

Dames, tweede klasse D: PW – Doetinchem 2 - 1 (2 - 0). PW behaalde de tweede thuiszege op rij. De Enschedese vrouwen namen in de eerste helft een 2 - 0 voorsprong door treffers van Juul Bouhuis en Sophie Mohede. Daarnaast liet PW kansen op een grote score liggen. Na rust kwam Doetinchem terug in de strijd. PW hield echter knap stand.

Dames, derde klasse F: Bully – Steenwijk 8 - 0 (4 - 0). Bully behaalde de vierde zege van dit seizoen. De ploeg uit Oldenzaal speelde volgens coach Jonas Termijtelen onwijs goed en trof een Steenwijk dat zich ingroef. De scores voor Bully kwamen op naam van Lisa Poorthuis en Lisa van Langen (beiden twee) en Jolien Brusse, Femke Brand, Esmeé Lenferink en Marit Brand (allen één).

Dames, derde klasse F: HCHN – Emmen 2 - 0 (2 - 0). HCHN begon sterk en nam in de eerste helft afstand. De treffers voor de Nijverdalse ploeg kwamen op naam van Celine Imhof en B-junior Pleun Kirch die een strafcorner benutte. Na rust werd Emmen sterker. De Drentenaren zagen geen kans om doelverdedigster Lisanne Barendsen te passeren.

Dames, derde klasse F: Almelo – Hoogeveen 2 - 4 (1 - 2). Almelo speelde een goede eerste helft. Toch kwam de thuisclub door persoonlijke fouten op achterstand. Na rust gaf de routine aan Hoogeveen zijde de doorslag. De eerste Almelose treffer was een eigen treffer, de tweede kwam op naam van Milou Haarhuis.

Dames, derde klasse F: Eelde – Drienerlo 4 - 1 (1 - 1). Drienerlo speelde een goede eerste helft. Dat leidde tot een verdiende gelijkmaker van Sygriet Rinsma. Na rust bepaalde de individuele kwaliteit van één van de voorwaartsen van Eelde het verschil.

Heren, tweede klasse D: Bully – Ares 2 - 2 (0 - 1). Bully begon slap en ongemotiveerd aan de wedstrijd. Dat veranderde in de tweede helft. Joris Jan Smellink zette de Oldenzalers op voorsprong. Ares kwam in de slotfase op gelijke hoogte.

Heren, tweede klasse D: EHV – Roden 2 - 1 (1 - 1). EHV ging in deze topper vol in de aanval, wat na tien minuten resulteerde in een doelpunt van verdediger Job Bijvank, die attent reageerde op een assist van Tim van Dun. Vlak voor rust werd het uit een strafbal gelijk. In de tweede helft hield doelman Van Baal EHV op de been. Tien minuten voor tijd scoorde Tim Horstink uit een strafcorner via de doelman van Roden de winnende treffer.

Heren, derde klasse F: Almelo – Lochem 9 - 2 (3 - 1). Met twee treffers van Thomas Bennink en één uitstekend ingeschoten strafcorner van Derck Smink behaalde Almelo een forse triomf. Sten Voortman nam vier van de negen treffers voor zijn rekening.

Heren, derde klasse F: PW – Flevoland 4 - 0 (1 - 0). PW speelde wat chaotisch maar won wel ruim. De Enschedese treffers kwamen op naam van Yordy Bakker, Guido Schenau en Stijn de Bont. De derde treffer was een eigen treffer van Flevoland.

Heren, derde klasse F: Sneek – Drienerlo 2 - 4. Drienerlo won in en tegen Sneek, mede door twee treffers van Maarten Snijder van Wissenkerke.