Hockey in Twente: 14 oktober 2012
15-10-2012  |

Dames, eerste klasse D: Twente – Deventer 2 - 6 (1 - 4). Door fouten van Twente werd Deventer in het zadel geholpen. De bezoekers profiteerden daar goed van en versloegen Twente met ruime cijfers. De Twentse treffers kwamen beide op naam van Floor Schuppers.

Dames, eerste klasse D: EHV – Schaerweijde 2 - 2 (0 - 2). Tegen het sterke Schaerweijde kwam EHV er in de eerste helft niet aan te pas. Na rust ging dat beduidend anders. Het jonge EHV speelde als een sterk collectief. Door twee benutte strafcorners van routinier Marleen Schoo behaalde EHV een verdiend punt.

Dames, tweede klasse D: Arnhem – PW 5 - 1 (2 - 0). PW had moeite met het waterveld van Arnhem Velp hetgeen het spelen een stuk lastiger maakte. Tegenstander Arnhem toonde een goede ploeg te zijn. PW kreeg drie hele goede kansen, maar scoorde alleen in de tweede helft door een benutte strafbal van Elsbeth Leis.

Dames, derde klasse F: Emmen – Bully 0 - 15 (0 - 9). Bully tikte Emmen in eigen huis helemaal weg. De Oldenzaalse ploeg stoorde vroeg en benutte de kansen heel goed. Door deze monsterscore is Bully, dat grote kampioensaspiraties heeft, nu de koploper zonder puntverlies. De Oldenzaalse treffers kwamen op naam van: Jolien Brusse en Lotte Vixeboxe (beiden 3), Karlijn Oude Bennink, Lisa van Langen en Marit Brand (allen 2) en Femke Brand, Pien Schopman en Lisa Poorthuis (allen 1).

Dames, derde klasse F: Hoogeveen – HCHN 3 - 2 (2 - 2). HCHN speelde de eerste twintig minuten erg sterk. Daarna zakte de ploeg uit Nijverdal enigszins in en kwam met 2 - 0 achter. Nog voor rust kwam HCHN langszij door treffers van Celine Imhof en Sanne Weijschedé die een strafcorner benutte. Na rust ging het gelijk op. Hoogeveen besliste de strijd in haar voordeel door een kwartier voor tijd een strafcorner te benutten.

Dames, derde klasse F: Roden – Almelo 3 - 2 (1 - 1). Almelo speelde beduidend beter dan de voorgaande wedstrijden. De bezoekers misten in de eerste helft bij 1 - 1 enkele goede kansen. Almelo had in de tweede helft het betere van het spel. De tijd voor de gelijkmaker bij 3-2 was tekort. De Almelose treffers kwamen op naam van Nikki van Riggelen en Annelot Hoekstra.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Lochem 3 - 0 (1 - 0). Met de uitstekende doelverdedigster Sanne van der Vis won Drienerlo voor het eerst dit seizoen. Anniek Koopman stond aan de basis van de eerste treffer. Haar schot werd door de doelverdedigster van Lochem over de eigen doellijn gewerkt. Na rust ging het aanvankelijk gelijk op. Een periode vanm twee minuten bracht de beslsising. Renée Heinen zorgde voor 2 - 0, Marit Ruitenberg na goed voorbereidend werk van Tara Hankel, voor 3 - 0.

Heren, tweede klasse D: QZ – Bully 8 - 4 (5 - 1). Ondanks de snelle voorsprong door Ralf Peters speelde Bully een slechte eerste helft. De Oldenzaalse ploeg was niet scherp en kwam in de dekking tekort. "We hebben het aan ons zelf te wijten dat we bij rust zo ruim achterstonden”, aldus coach Martijn Wildeboer. Na rust speelde Bully beduidend beter. Ralf Peters (6 - 2), Joost van Dijk (7-3) en Joris Jan Smellink (7-4) scoorden de Oldenzaalse treffers.

Heren, tweede klasse D: Arnhem - EHV 5 - 2. De eerste nederlaag voor EHV. De Enschedese ploeg blijft desondanks koploper in de tweede klasse D.

Heren, derde klasse F: Flevoland – Almelo 0 - 6 (0 - 2). Met Pieter van der Veen en Joey Martherus als twee solide verdedigers won Almelo bij Flevoland zonder tegentreffer. Opvallend daarbij was dat de treffers van Almelo alle velddoelpunten waren. De doelpunten van Almelo kwamen op naam van Etienne Rameaux en Sten Voortman (beiden 2), Felix Hemmer en Thomas Bennink.

Heren, derde klasse F: Lochem – Twente 0 - 4 (0 - 2). Na twee schouderoperaties en achttien maanden revalidatie maakte Maarten Adolfs zijn rentree. Hij bekroonde dit optreden met een treffer en een zege. Twente won heel gemakkelijk. De andere doelpunten kwamen op naam van Freek Lohuis (2x) en Cas Hilberink die scoorde uit een strafcorner.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – HVA 6 - 2 (2 - 1). Drienerlo behaalde een ruime zege in een leuke wedstrijd. Tom Stelwagen scoorde twee van de zes treffers. De laatste twee doelpunten van Daan van den Oever en Erik Schakel vielen binnen dertig seconden. De andere twee treffers werden gescoord door Henk Markel en Stefan Hesselink.

Heren, derde klasse F: Graspiepers – PW 2 - 1 (1 - 1). PW verloor de topper op het waterveld in Drachten door eigen toedoen. De Enschedeërs kregen in totaal twaalf strafcorners waaruit alleen Andrew van Diepenbrugge de gelijkmaker scoorde. Na rust drukte de arbitrage een stempel op de wedstrijd. De winnende treffer viel vlak na rust uit een strafbal. Nadien controleerde PW de wedstrijd maar kwam niet tot scoren.