Hockey in Twente: 28 oktober 2012
29-10-2012  |

Dames, eerste klasse D: Twente – Schaerweijde 1 - 3 (0 - 1). Ondanks de goede tegenstand verloor Twente van de koploper uit Zeist. Daardoor staat de debutant uit Hengelo nu laatste. Twente speelde onbevangen en liet Schaerweijde komen. De bezoekers waren wel de betere ploeg en namen een 3 - 0 voorsprong. Puck Roesink redde de eer voor de thuisclub.

Dames, eerste klasse D: EHV - Groninger Studenten 3 - 1 (1 - 1). Met een van een blessure teruggekeerde Mabel Brands won een jeugdig EHV verdiend. EHV kwam voor rust door jeugdinternational Alessia Delogu met 1 - 0 voor. Vlak voor rust scoorde Groninger Studenten gelijk. In de tweede helft was de thuisclub duidelijk de bovenliggende partij. De jeugdige Milou Mink en Julia Brinkman bepaalden de eindstand op 3 - 1.

Dames, tweede klasse D: Wychen – PW 3 - 2 (1 - 2). PW speelde een goede wedstrijd en kwam bij rust met 2 - 1 voor door twee treffers van Eva van der Linde. Na rust zette Wychen meer druk. PW kon lange tijd stand houden. Vlak voor tijd viel de winnende treffer.

Dames, derde klasse F: Bully – Hoogeveen 5 - 2 (3 - 1). Bully won verdiend na een heel scherp begin. De ploeg van coach Jonas Termijtelen controleerde en domineerde de wedstrijd, maar maakte wel wat schoonheidsfoutjes. Ook was de thuisclub enkele keren slordig in de afwerking. De treffers voor Bully kwamen op naam van Jolien Brusse (3), Karlijn Oude Bennink en Lotte Vixseboxse.

Dames, derde klasse F: HCHN – Roden 3 - 4 (2 - 1). HCHN heeft het positieve verloop van de eerste helft geen vervolg kunnen geven. De Nijverdalse vrouwen stonden bij rust met 2 - 1 voor. Sanne Weijschedé scoorde de 1 - 0 uit een strafcorner en de 2 - 1 vlak voor rust uit een strafbal. In de tweede helft boog Roden de 2 - 1 achterstand om in een 4 - 2 voorsprong. Yara Bergboer bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 3 - 4.

Dames, derde klasse F: Almelo – Meppel 1 - 3 (0 - 1). Almelo begon pas na de 0 - 2 goed te spelen. Milou Haarhuis scoorde voor de thuisclub die in de slotfase de mogelijkheden op een gelijkspel liet liggen.

Heren, tweede klasse D: Bully – Leeuwarden 4 - 1 (2 - 0). Met Martijn en Jan Willem Wijnbergen als absolute uitblinkers won Bully van hekkensluiter Leeuwarden. De ploeg van coach Martijn Wildeboer staat nu zesde op de ranglijst. Joris Jan Smellink en Ralf Peters scoorden voor de rust, Jan Willem Wijnbergen en Tijs Keuper waren in de tweede helft succesvol.

Heren, tweede klasse D: Daring – EHV 5 - 1 (1 - 1). EHV leed de tweede nederlaag op rij. Tot de rust ging het gelijk op. Na rust maakte de ploeg uit Veendam het verschil.

Heren, derde klasse F: Almelo – PW 2 - 3 (1 - 2). Almelo speelde een vrij goede eerste helft, maar kwam slechts één keer tot scoren door Sten Voortman. Nadat PW in de tweede helft de marge op twee treffers bracht kwam Almelo door Derck Smink nog terug in de race. Het bleek te weinig voor een puntdeling waardoor PW Almelo nu op de ranglijst is gepasseerd.

Heren, derde klasse F: Almelo – PW 2 - 3 (0 - 2). PW de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar verzuimde dat in de score tot uiting te brengen. Yordy Bakker scoorde in de eerste helft en PW kreeg door een eigen treffer van Almelo de tweede treffer in de schoot geworpen. Na rust bracht Daan Kruisinga de marge op twee treffers voordat Almelo nog iets terug deed.

Heren, derde klasse F: Twente – Flevoland 1 - 0 (0 - 0). Twente trof een heel verdedigend Flevoland aan. De thuisclub had het moeilijk om een bres in de defensie te slaan. Een kwartier voor tijd werd centrale verdediger Cas Hilberink naar voren gedirigeerd. Hij scoorde uit een strafcorner de winnende treffer.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Graspiepers 5 - 5 (2 - 4). Drienerlo toonde in deze aantrekkelijke veerkracht door in 25 minuten tijd een achterstand van drie treffers weg te werken. Stefan Hesselink (2x) en Jason Duesman scoorden voor de thuisclub.