Hockey in Twente: 4 november 2012
5-11-2012  |

Dames, eerste klasse D: Ede – Twente 0 - 1 (0 - 0). Twente behaalde in een spannende wedstrijd drie kostbare punten. Het fundament werd gelegd in de tweede helft toen de Hengelose vrouwen een goede pot speelden en verdedigend onder leiding van doelverdedigster Elin Hofman stonden als een huis. Floor Schuppers benutte tien minuten voor tijd een strafbal voor Twente. Ede zorgde voor een spannend slotoffensief, maar Twente hield knap stand.

Dames, eerste klasse D: Phoenix – EHV 1 - 0 (0 - 0). De jonge ploeg van EHV speelde een goede eerste helft en bood Phoenix gelijkwaardige tegenstand. Na rust brak de onervarenheid EHV op. De Enschedese ploeg ging mee in het tempo van de thuisclub in plaats van te vertragen. Phoenix kwam op voorsprong. EHV toonde vervolgens een voorbeeldige inzet maar kwam niet langszij.

Dames, tweede klasse D: PW – GHBS 3 - 2 (2 - 2). PW won in een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en strak op de bal zaten. De Enschedese ploeg kwam in de eerste helft twee keer op voorsprong door de tweeling Annemie en Elsbeth Leis. Na rust werd het gelijk voordat Liesbeth Frencken PW naar de verdiende winst schoot.

Dames, derde klasse F: Roden – Bully 2 - 2 (2 - 0). Bully raakte de eerste twee punten kwijt, maar blijft ongeslagen, De Oldenzaalse vrouwen kwamen door twee schoonheidsfoutjes in de eerste helft met 2 - 0 achter. Na rust was Bully fanatieker en joeg het goed door. Dat leidde tot twee treffers van achtereenvolgens Marit Brand en Esmeé Lenferink.

Dames, derde klasse F: Steenwijk – Drienerlo 0 - 3 (0 - 1). Esther van de Ven droeg met twee treffers goed bij aan de verdiende triomf van Drienerlo. Bij haar tweede treffer scoorde na goed voorbereidend werk van Rayke Derksen. Het tweede doelpunt van Drienerlo kwam op naam van Franka van Velthoven.

Dames, derde klasse F: Meppel – HCHN 1 - 0 (0-0). HCHN leed in een hele goede wedstrijd een kleine nederlaag. Beide ploegen stonden verdedigend als een huis. HCHN stuitte aanvallend verschillende keren op de uitstekende Meppelse doelverdedigster.

Heren, tweede klasse D: Roden – Bully 9 - 2 (4 - 1). Bully verloor met ruime cijfers bij de koploper. De thuisclub was in de eerste helft heer en meester. Het siert Bully dat het bleef hockeyen en daardoor wel de nodige ruimte weggaf. Toch kreeg de Oldenzaalse ploeg met zes strafcorners wel mogelijkheden.

Heren, tweede klasse D: EHV – GHBS 2 - 2. Na twee ruime nederlagen op rij behaalde EHV nu een punt tegen middenmoter GHBS uit Groningen. Het was het eerste gelijke spel van de Enschedeërs. Volgende week wacht voor het eerst in het bestaan de kraker bij Bully in Oldenzaal.

Heren, derde klasse F: Graspiepers – Almelo 1 - 0 (0 - 0). Doelman Hugo Klaasen van Almelo was in uitstekende vorm. Hij maakte in de eerste tien minuten drie uitstekende kansen van Graspiepers onschadelijk. Na een gelijk opgaande eerste helft was Almelo in de tweede helft de betere ploeg. De kansen werden echter niet benut. De thuisclub won in de slotfase door een treffer uit een scrimmage.

Heren, derde klasse F: PW – Twente 3 - 2 (1 - 0). Twente raakte in deze streekderby de ongeslagen status kwijt. De eerste helft was duidelijk voor PW. Twente speelde timide en afwachtend. Na rust gooiden de bezoekers alle schroom van zich af. Freek Loohuis scoorde gelijk en Cas Hilberink met zijn twaalfde ingeschoten strafcorner van dit seizoen zetten Twente op voorsprong. De jonge ploeg speelde in de slotfase wat paniekerig in balbezit en verloor alsnog.

Heren, derde klasse F: PW – Twente 3 - 2 (1 - 0). Met een uitstekend spelende Rik Wolters behaalde PW een kleine zege. Wolters nam de winnende treffer voor zijn rekening nadat de thuisclub in de tweede helft nog op achterstand kwam. PW miste in de eerste helft teveel kansen. De andere doelpunten kwamen op naam van Daan Kruisinga (strafbal 2 - 2) en Ewout Slagman (1 - 0).
Heren, derde klasse F: Steenwijk – Drienerlo 0 - 2 (0 - 0). Met de uitstekende doelman Peter van Dijk die voor het eerst dit seizoen zonder tegentreffer bleef, won Drienerlo verdiend. Beide ploegen oefenden in de tweede helft om beurten druk uit. De bezoekers scoorden uit een scrimmage waar vele spelers bij betrokken waren de bevrijdende tweede treffer.