Hockey in Twente: 25 november 2012
26-11-2012  |

Dames, eerste klasse D: Upward – Twente 6 - 1 (2 - 0). Twente verloor met ruime cijfers. Dat kwam deels doordat Upward de strafcorners benutte. Coach Frits van Dijk vond ook dat zijn ploeg in de passing veel balverlies leed en daardoor in de omschakeling steeds aan de verkeerde kant stond om te verdedigen. Bij 6 - 0 redde Marit Boshuis de eer voor Twente.

Dames, eerste klasse D: EHV – Leusden 1 - 0 (1 - 0). De jonge ploeg van EHV won op knappe wijze. Leusden probeerde met lange en hoge ballen het spel van EHV te ontregelen. EHV liet zich niet van de wijs brengen. Jeugdinternational Alessia Delogu scoorde voor rust de enige treffer. Opvallend in deze eerste helft van de competitie is dat de jonge speelsters niet alleen hockeytechnisch, maar ook fysiek steeds beter gaan spelen.

Dames, tweede klasse D: Nieuwegein – PW 0 - 1 (0 - 1). PW won bij de hekkensluiter met klein verschil. Annemie Leis bewees opnieuw haar scorende waarde voor de Enschedese vrouwen. PW, dat niet echt strek speelde, kreeg nog verschilde kansen en had een strafbal moeten hebben toen een verdedigster van Nieuwgein bij een strafcorner de bal met de voet op de lijn stopte.

Dames, derde klasse F: Bully - HCHN 4 - 1 (2 - 0). Bully behaalde in de slechtste wedstrijd van het seizoen de titel "Herbstmeister”. De ploeg van coach Jonas Termijtelen kreeg liefst twintig strafcorners te nemen. Jolien Brusse scoorde twee van de vier treffers en bracht daarmee haar seizoentotaal op twaalf. Ze is daarmee de beste vrouwelijke schutter van Twente. Femke en Marit Brand namen de andere treffers voor hun rekening.

Dames, derde klasse F: Bully – HCHN 4 - 1 (3 - 0). Met de debuterende Nienke Weijschedé in het doel hield HCHN de schade bij de ongeslagen koploper beperkt. HCHN speelde een goede wedstrijd. Sanne Weijschedé redde bij 3-0 de eer voor de Nijverdalse vrouwen.

Dames, derde klasse F: Eelde – Almelo 3 - 0 (2 - 0). De vorm van de Almelo is de laatste weken duidelijk stijgende. De ploeg van coach Huub Gerard was in het koude en winderige Eelde gelijkwaardig aan de tegenstander. Almelo kreeg volop kansen maar moest toch het onderspit delven.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Roden 2 - 0 (2 - 0). Drienerlo behaalde een knappe zege. Doelverdedigster Sanne van der Vis hield voor het eerst dit seizoen de nul. De treffers werden beide in de eerste helft gescoord. Marit Ruitenberg benutte een strafcorner en nieuwkomer Robin Kroeze was met een veldtreffer succesvol.

Heren, tweede klasse D: Bully – GHBS 3 - 3 (0 - 2). Bully pakte op karakter een verdiend punt. Met de excellerende Bob Sanders op rechts midden werkte de thuisclub tot twee keer toe (0 -2 en 2 - 3) een achterstand weg. Ralf Peters scoorde in de laatste seconde de gelijkmaker. De andere treffers kwamen op naam van Ralf Peters en Joris Jan Smellink.

Heren, tweede klasse D: Barneveld – EHV 1 - 6 (0 - 3). EHV is door de ruime zege nu koploper en Herbstmeister. Tim van Dun bekroonde een assist van de voortreffelijk spelende Job Bijvank met een doeltreffende tip-in (0 - 1). Stijn Craghs liet zich even later niet aftroeven door een meerderheid van drie man en beloonde zijn doorzetten met een leep doelpunt (0 - 2). Wouter Nederhand bepaalde de ruststand op 0 - 3 na een vloeiende combinatie, waarbij vrijwel de complete EHV-voorhoede betrokken was. Na rust werd de score geleidelijk aan uitgebouwd.

Heren, derde klasse F: Sneek – Almelo 1 - 5 (1 - 2). Almelo behaalde een ruime ne verdiende zege. Die kwam pas in de tweede helft tot stand. Voor rust kon Sneek aardig bijbenen. Na rust vormden twee strafcorners de inleiding tot het succes. De treffers voor Almelo kwamen op naam van Felix Hemmer (2), Joey Martherus, Sten Voortman en Derck Smink.

Heren, derde klasse F: Zeewolde - Twente 1 - 4 (0 - 3). Twente won deze topper zonder problemen en is nu de nieuwe lijstaanvoerder. De Hengeloërs stonden na een kwartier al met 3 - 0 voor door treffers van Rob Rientjes en Freek Lohuis. In de tweede helft bracht Niels Roerink de marge op vier treffers. Nadien verzuimde Twente om verder afstand te nemen.

Heren, derde klasse F: HVA – PW 2 - 4 (1 - 1). PW had in een niet al te beste wedstrijd meer balbezit en was meer in de aanval. De bezoekers werkten tot twee keer toe een achterstand weg en wonnen. De treffers voor PW kwamen op naam van Andrew van Diepenbrugge (2), Rik Wolters en Yordy Bakker.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Flevoland 0 - 4 (0 - 2). Drienerlo verloor omdat de thuisploeg volgens aanvoerder Tom Stelwagen pech had met het scoren. "We hebben verschillende kansen gehad: mooie acties, tipkansen, maar ook kansen voor open doel”.