Hockey in Twente: 17 maart 2013
18-3-2013  |

Dames, eerste klasse D: EHV – GCHC 2 - 2 (1 - 1). Verkeerde keuzes in de aanval leidden er in de eerste helft dat EHV niet best speelde. Na rust gingen de aanvallen van de thuisclub veelal over de vleugels. Mede door de inbreng van de jeugdspelers Liz Koopman en Mabel Brands werd het spel beter. De beide treffers van EHV kwamen op naam van Marleen Schoo.

*De technische staf van EHV is gewijzigd. Martijn Wildeboer en Vincent Steggink verzorgen de training, Vincent Steggink is coach. Steggink neemt de plaats in van Loek van de Kasteele, Martijn Wildeboer is vervanger van Antoinet Wildeboer.

Dames, eerste klasse D: Leusden – Twente 4 - 1 (1 - 0). Voor Twente was dit de wedstrijd van de gemiste kansen.  De bezoekers zagen zelfs geen kans om voor een leeg doel te scoren. Twente had aanvankelijk moeite met het middenveld van Leusden. Dat werd in de tweede helft beter. Roos van der Deen scoorde bij 4 - 0 de eretreffer voor Twente.

Dames, tweede klasse D: PW – Ares 0 - 3 (0 - 2). PW keek vrij snel tegen een achterstand aan. Nadien kreeg de thuisclub enkele kansen. Sophie Mohede en Elsbeth Leis hadden het geluk niet aan hun zijde. De derde treffer viel vlak voor tijd.

Dames, derde klasse F: Bully – Eelde 10 - 2 (3 - 1). Bully won met grote cijfers van de nummer twee.  De grote kracht van de Oldenzaalse ploeg was dat het tempo in de wedstrijd enkele keren werd verhoogd.  Met fysiek spel en een ijzersterke conditie werd Eelde helemaal zoek gespeeld. De treffers voor Bully kwamen op naam van Lisa van Langen, Femke Brand, Pien Schopman en Lotte Vixeboxe allen 2, Marit Brand en Anne Siers beiden 1.

Dames, derde klasse F: HCHN – Lochem 0 - 3 (0 - 2). HCHN verloor van een beter spelend Lochem. Toch kreeg de Nijverdalse ploeg wel de nodige kansen.  Lochem was in de eerste helft de sterkere ploeg. Na de hervatting kwam HCHN aanzienlijk beter voor de dag.

Dames, derde klasse F: Almelo – Drienerlo 2 - 1 (1 - 1). Almelo speelde een goede wedstrijd. Na de vlotte 1 - 0 achterstand herstelde de thuisclub zich goed. Dat leidde tot de verdiende gelijkmaker van Annemarie Kooistra. In de tweede helft bracht Quirine Munich de thuisclub op voorsprong. Haar inzet verdween via een stick van een Drienerlo speelster in het doel. De thuisclub verdedigde de voorsprong met verve.

Dames, derde klasse F: Almelo – Drienerlo 2 - 1 (1 - 1). Drienerlo begon uitstekend en kwam door Tara Hankel op voorsprong.  Na rust werd er wel gevochten, maar werd het spel wat minder.

Heren, tweede klasse D: Bully – Zevenaar 4 - 4 (3 - 2). Max Krakers vierde zijn rentree met een treffer. Dit bleek net niet voldoende voor de volle winst van Bully. De Oldenzaalse ploeg speelde in balbezit erg sterk, maar liet verdedigend enkele steken vallen. De overige Oldenzaalse treffers kwamen op naam van Ralf Peters (2) en Joost van Dijk.

Heren, derde klasse F: Almelo – Drienerlo 6 - 2 (3 - 1). Almelo behaalde een ruime en verdiende zege. De thuisclub had de pech dat paal en lat verder succes in de weg stond. De Almelose treffers kwamen op naam van Derck Smink (2), Sten Voortman, Wout Blommenstijn, Niels Willemsen en Felix Hemmer.

Heren, derde klasse F: Twente – HVA 6 - 0 (3 - 0). Bastiaan Schuil debuteerde met twee treffers bij de Hengelose lijstaanvoerder. De thuisclub begon slordig, maar herstelde zich voortreffelijk door zes keer uit een veldtreffer te scoren. De overige treffers voor Twente kwamen op naam van Rob Rientjes (2), Freek Lohuis en Roy Stroeve beiden 1.

Heren, derde klasse F: PW –Steenwijk 6 - 2 (3 - 1). PW had een veldoverwicht en kon goed overweg met de strafcorner. Vier van de zes Enschedese treffers vielen uit een strafcorner. PW had moeite met de vele hoge ballen die Steenwijk hanteerde. De Enschedese treffers kwamen op naam van Yordy Bakker (2), Ewout Slagman, Andrew van Diepenbrugge, Guido Schenau en Stijn de Bont.

Heren, derde klasse F: Almelo – Drienerlo 6 - 2 (3 - 1). Het liep in de eerste helft bij Drienerlo niet lekker. Na rust kregen de bezoekers bij 4 - 2 (treffer van Jason Duesmann) even hoop. De bezoekers zetten meer druk, maar kwamen niet tot het gewenste resultaat. De andere treffer van Drienerlo werd gescoord door Henk Merckel.