Hockey in Twente: 24 maart 2013
25-3-2013  |

Dames, eerste klasse D: Deventer – EHV 2 - 1 (1 - 0). EHV verprutste in Deventer heel veel kansen en verloor daardoor. Deventer had door de bank genomen het iets betere van het spel. Dat leidde tot een 1 - 0 ruststand. In de tweede helft was EHV heel dicht bij de gelijkmaker. In plaats daarvan werd het 2 - 0. Valerie Taal zorgde na een mooie aanval nog wel voor 2 - 1. Volgens de nieuwe coach Vincent Steggink moet EHV meer als collectief gaan hockeyen.

Dames, eerste klasse D: Beuningen – Twente afgelast. Twente speelt de afgelaste wedstrijd tegen EHV op vrijdagavond 29 maart. De ontmoeting op sportpark Slangenbeek begint om 20.30 uur.

Dames, tweede klasse D: Zutphen – PW 1 - 2 (0 - 1). PW behaalde een knappe en kostbare zege tegen Zutphen dat beduidend beter speelde dan in de eerste wedstrijd. Bij de openingstreffer van de Enschedese ploeg waren de zussen Elsbeth en Annemie Leis betrokken. Annemie Leis gaf het laatste tikje. Vlak na de hervatting werd het gelijk. De winnende treffer kwam uit een strafcorner en kwam van de stick van aanvoerster Marijn Groen.

Dames, derde klasse F: Lochem – Bully 2 - 5 (0 - 1). Het trage kunstgrasveld in Lochem was in het nadeel van Bully dat de bal graag snel wil rond laten gaan. Toch behaalde de Oldenzaalse ploeg een ruime overwinning. Daartoe werd in de tweede helft het tempo verhoogd en de druk werd opgevoerd. De treffers voor de Oldenzaalse ploeg kwamen op naam van Marit Brand (twee), Karlijn Oude Bennink, Lotte Vixseboxse en Jolien Brusse.

Dames, derde klasse F: Steenwijk – Almelo 3 - 1 (3 - 0). Almelo liet zich in Steenwijk de kaas van het brood eten en speelde ontzettend slecht. Bij rust speelden de Twentse vrouwen al een verloren wedstrijd. Nikki van Riggelen redde in de tweede helft de eer voor Almelo.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – HCHN 5 - 1 (2 - 1). De Nijverdalse vrouwen begonnen voortvarend. De eerste strafcorner leverde niet het gewenst effect. Drienerlo zette vervolgens druk en kwam met 2 - 0. Sanne Weijschedé bracht de spanning terug. Celine Imhof, die als storende middenvelder goed speelde kreeg een kleine kans en Sanne Bonte een hele grote op de gelijkmaker. Vlak na rust werd het 3 - 1. Ondanks de druk van HCHN kwamen de bezoekers niet dichterbij. Drienerlo liep uit naar 5 - 1. Merel Kirch miste vlak voor tijd een uitstekende mogelijkheid op 5 - 2.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – HCHN 5 - 1 (2 - 1). Drienerlo speelde een goede wedstrijd en behaalde een behoorlijk rendement uit de strafcorner. Renée Heinen bracht met twee benutte spelhervattingen de thuisclub daarmee op 2 - 0 voordat HCHN nog voor rust wat terugdeed. In de tweede helft nam de thuisclub verder afstand. Renée Heinen zorgde met een mooie veldtreffer voor 3 - 1 waarna Marit Ruitenberg en clubtopscorer Tara Hankel Drienerlo naar een grote overwinning tilden.

Heren, tweede klasse D: Barneveld – Bully 3 - 3 (2 - 2). Door een treffer van Jan Willem Wijnberg sleepte Bully een punt weg voor de poorten van de hel. De Oldenzalers leverden in Barneveld goed veldspel, maar konden niet met de strafcorner overweg. Van de elf spelmomenten ging er slechts één in. De doelpunten voor Bully kwamen op naam van Ralf Peters (twee) en Jan Willem Wijnbergen.

Heren, tweede klasse D: Quick/ZOW – EHV 3 - 1 (2 - 0). EHV bewees zichzelf in de strijd om promotie naar de eerste klasse een slechte dienst. De eerste helft was beslissend, want daarin gaf EHV niet thuis. Trainer-coach John Haenen: "We waren toeschouwer bij onze eigen wedstrijd en lieten ons compleet de kaas van het brood eten”. Na rust liet EHV zich van een andere kant zien. Quick/ZOW werd vroeg op de eigen helft opgejaagd en er kwamen kansen, waar slecht mee om werd gegaan. De strafcorner, normaal een vrij zeker wapen met de sleep van Tim Horstink, haperde en dat kon de ploeg zich vandaag niet veroorloven. Pim Bonder scoorde nog wel uit een scrimmage en EHV drong aan op de gelijkmaker, maar verloor uiteindelijk met twee treffers verschil.

Heren, derde klasse F: Steenwijk – Almelo 0 - 5 (0 - 3). Almelo speelde een prima wedstrijd. De ploeg van coach Bart Olde Boerrigter had de pech dat Steenwijk soms met elf man in de cirkel stond en dat ook de uitstekende doelman een sta in de weg was. Door de triomf doet de Twentse ploeg nog altijd mee om het kampioenschap. De treffers voor Almelo kwamen op naam van Felix Hemmer (twee), Wilmar Meiborg, Derck Smink en Collin Weenink.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Twente 1 - 2 (0 - 1). Met een hoofdrol voor de excellerende Twente doelman Wouter Schultz behaalde de koploper uit Hengelo een zwaar bevochten zege. Tegenstander Drienerlo was nogal verdedigend ingesteld. De treffer voor Twente kwamen op naam van Bastiaan Schuil voor rust en Rob Rientjes na de hervatting.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Twente 1 - 2 (1 - 1). Drienerlo bood de koploper uitstekend partij. De thuisclub speelde verdedigend sterk en geconcentreerd. Stefan Hesselink bracht de thuisclub op voorsprong. Dat Drienerlo geen punt overhield aan deze wedstrijd was te danken aan de uitstekende Twente goalie Wouter Schultz.