Hockey in Twente: 28 april 2013
29-4-2013  |

Dames, eerste klasse D: Groninger Studenten – EHV 1 - 1 (1 - 1). Met verschillende jeugdige invallers waaronder Saskia Steenhuizen speelde EHV heel verdienstelijk. Steenhuizen bracht veel snelheid in de ploeg en deed het voorbereidende werk voor de 0 - 1 van Loulou van de Kasteele. Nadien kregen de Enschedese speelster de nodige mogelijkheden om afstand te nemen. De paal stond verder succes in de weg. De thuisclub kwam uiteindelijk nog op gelijke hoogte.

Dames, eerste klasse D: Schaerweijde – Twente 7 - 0 (3 - 0). Twente kwam er tegen de aanstaande kampioen niet aan te pas. De bezoekers kregen wel enkele kansen, maar moest het afleggen op de hogere handelingssnelheid van de ploeg uit Zeist.

Dames, tweede klasse D: PW – Wychen 6 - 3 (4 - 2). Eva van der Linde van PW schreef historie door in vijf minuten drie keer op rij te scoren. PW kwam met goed combinatiespel tot een mooie overwinning. De andere treffers kwamen op naam van Elsbeth Leis (2x) en Nicole Bruggeman.

Dames, derde klasse F: Hoogeveen – Bully 0 - 4 (0 - 3). Pien Schopman scoorde in de eerste helft de 100e treffer voor Bully. De Oldenzaalse ploeg had geen kind aan de Drentse opponent en hield voor de vierde keer op rij verdedigend de nul.

Dames, derde klasse F: Roden – HCHN 1 - 1 (0 - 0). HCHN, dat speelde zonder clubtopscoorster Sanne Weijschedé, behaalde een verdiend punt. De bezoekers zetten in de eerste helft welk druk zonder dat dit tot echt resultaat leidde. Na rust bracht A-junior Rutt Masseur HCHN op voorsprong. Met de wedstrijd van vrijdag bij Eelde nog in de benen werd HCHN fysiek wat moe. Roden kon nog op gelijke hoogte komen.

Dames, derde klasse F: Eelde – HCHN 4 - 0 (1 - 0). De Nijverdallers speelden volgens speelster Floor Dekker een goed eerste helft, maar zagen dat de nummer twee na rust er vol overheen ging.

Dames, derde klasse F: Meppel – Almelo 0 - 2 (0 - 1). Almelo leverde bij subtopper Meppel een uitstekende prestatie. Verdedigend werd er weinig weggegeven. Maaike Gerard bracht de bezoekers uit een strafcorner op voorsprong. Nadat Almelo een aantal kansen onbenut liet scoorde Nikki van Riggelen vlak voor tijd 0 - 2.

Heren, tweede klasse D: Leeuwarden – Bully 1 - 0 (0 - 0). Bully bleek in Leeuwarden onmachtig om te scoren. De thuisclub, die bekend staat als een lepe ploeg, wachtte gewoon op het foutje bij Bully. Dat kwam er. De thuisclub profiteerde daarvan. Door de nederlaag staat Bully vier wedstrijden voor het einde op een degradatie-plaats.

Heren, derde klasse F: PW – Almelo 3 - 1 (1 - 1). Almelo begon uitstekend bij kampioenskandidaat PW. Dat leidde al snel tot de verdiende openingstreffer van Joey Martherus. Nadien kreeg PW de overhand. Na een gelijke stand bij rust verloor Almelo de wedstrijd in de tweede helft. De Enschedeërs benutten twee van de zeven strafcorners.

Heren, derde klasse F: PW – Almelo 3 - 1 (1 - 1). Door rust en geduld te bewaren won PW. De thuisclub kwam door een zwak begin op achterstand. Na een verder gelijk opgaande eerste helft kreeg de thuisclub door hockeyende oplossingen de overhand. De treffers voor PW kwamen op naam van Andrew van Diepenbrugge, Wout van den Boom en Ewoud Slagman.

Heren, derde klasse F: Flevoland – Twente. Twente speelde zonder Cas Hilberink en Bastiaan Schuil niet op zijn best. De bezoekers troffen in Flevoland  een ploeg die met veel mensen achter de bal speelde en het duel niet schuwde. Bij 3-0 scoorde Rudy Meijer tegen voor Twente. Door de nederlaag moet Twente de koppositie nu afstaan aan PW.