Nieuwsblad Oldenzaal: Onze sluitposten
1-12-2008  | 

Als je bij hockey gaat denk je natuurlijk aan lekker veel bewegen en veel doelpunten maken. Toch is dat niet de doelstelling waarmee elke hockeyer het veld ingaat. Een van de spelers is namelijk keeper en dan word je bij hockey in een weliswaar veilige maar niet zo soepele outfit gehesen en is scoren niet jouw taak.

 

Aanvankelijk staat meestal niet iedereen te trappelen om te keepen, maar vanaf  een jaar of tien zie je kinderen bewust voor keeper kiezen. Een van onze talenten op de jongenslijn is Steven Bartelink: “Ik ben eigenlijk al op mijn zesde gaan keepen. We gingen toen bij toerbeurt een helft keepen, maar toen ik een helftje gekeept had was ik meteen verkocht en ben me in de loop der jaren steeds meer gaan specialiseren in het keepersvak. Ik train bij Bully (en verzorg zelf inmiddels ook al keeperstrainingen), ik heb enkele keren keeperkampen bijgewoond en heb ook al een internationaal toernooi gekeept”.

 

Steven gaat verder:”Ik ben een heel gedreven keeper. Voor mezelf leg ik de lat heel hoog, ik wil alle ballen stoppen en baal als er bij mijn team (Jongens A1 en soms al een Herenteam) een bal in het doel verdwijnt. Natuurlijk is het zo dat dan ook de rest van het team uitgespeeld is, maar voor een keeper is het toch ook meer iets persoonlijks; extra balen dus”. We zullen Steven vast binnenkort in Bully Heren 1 zien keepen, hij heeft de juiste drive en veel talent.


terug naar vorige scherm