Hockey in Twente: 29 september 2013
30-9-2013  |

Dames, eerste klasse D, Ede – EHV 2 - 3 (0 - 1). Met de uitstekende Marieke Grimberg als doelverdedigster behaalde EHV de eerste uitzege van het seizoen. EHV bekroonde daarmee het goede optreden van de laatste weken met punten. Sanne Steenhuisen zorgde voor de 0 - 1 ruststand. Na rust doorstond de Enschedese ploeg een man minder situatie en won de wedstrijd door treffers van Judith van der Zande (mooie treffer met de backhand) en Noor Kempers.

Dames, tweede klasse D, Doetinchem – Bully 1 - 5 (0 - 1). Bully domineerde de hele wedstrijd en maakte de kansen goed af. Lisa van Lange zorgde in de tweede helft voor een puntgave hattrick (1 – 2, 1 – 3 , 1 – 4) en nam vier van de vijf treffers voor haar rekening. De vijfde treffer kwam op naam van Lotte Vixseboxse.

Dames, tweede klasse D, PW – Apeldoorn 2 - 1 (2 - 1). PW behaalde in een spannende wedstrijd een verdiende zege. De openingstreffer kwam tot stand door Elsbeth Leis na uitstekend voorbereidend werk van haar tweeling zus Annemie. Na de gelijkmaker zorgde Feike de Graaff voor de 2 - 1 stand, In de tweede helft werd het wat rommelig maar hield PW stand.

Dames, tweede klasse D, Wijchen –Twente 2 - 1 (2 - 1). Twente deed zichzelf in deze sportieve wedstrijd tekort. Marleen ter Hedde scoorde voor rust 2 - 1. De thuisclub speelde het spel slim met veel speelsters achter de bal en redelijk fysiek. De verdiende gelijkmaker van Twente (een eigen treffer van Wychen) werd eerst goed gekeurd en later afgekeurd.

Dames, derde klasse F, Drienerlo – HCHN 5 - 1 (1 - 0).Ondanks een uitstekend begin was HCHN niet in normale doen. De Nijverdalse ploeg trof een goed en tactisch sterk Drienerlo dat de eerste zege met ruime cijfers behaalde. Nadat doelverdedigster Jolien Wevers enkel mooie reddingen verrichtte werd het 2 - 0 zorgde HCHN voor enig gevaar door Marit Hegeman, Floor Dekker en Sanne Weijschedé. Na rust begon HCHN voortvarend, maar kwam niet veel verder. Sanne Weijschedé redde de eer na goed voorbereid werk van Floor Dekker.

Dames, derde klasse F, Drienerlo – HCHN 5 - 1 (2 - 0).Franka van Velthoven straalde ondanks haar enkelblessure van oor tot oor. Ze scoorde met een hele mooie backhand de eerste treffer voor de thuisclub en zette de toon voor een uitstekende eerste zege die behaald werd met g tactisch heel sterk spel. Robin Kroeze zorgde voor 2 - 0. Na rust waren het Dagmar Grob, Renée Heinen en Amber Dijcks die de eerste zege extra gestalte gaven.

Dames, Derde klasse F, Quick – Almelo 4 - 2 (3 - 1).Almelo kwam op het rage zandveld in Heerenveen in de eerste steeds een stapje te laat. Ondanks dat scoorde Milou Haarhuis de gelijkmaker. Na rust speelden de bezoekers veel beter en zetten veel druk. Milou Haarhuis scoorde haar twee treffer.

Heren, eerste klasse D, Ede – EHV 3 - 5 (0 - 2). Het spel was weliswaar niet altijd even gezorgd. De overwinning was echter des te kanpper omdat EHV enigszins gehavend aantrad. De bezoekers kwamen bij rust met 2 - 0 voor door treffers van Tim van Dun en Joris Opbroek. In de tweede helft leek er bij 1 - 4 (twee treffers van Martijn Wendrich) geen vuiltje aan de lucht. Slordigheden stelden Ede in staat op 3 - 4 te komen, Tim van Dun zorgde vervolgens voor een strafcorner voor EHV die door Tim Lunter werd verzilverd.

Heren, tweede klasse D, PW – Apeldoorn 1 - 1 (0 - 1). Ondanks het puntverlies blijft PW ongeslagen. Apeldoorn kreeg in de eerste helft meer kansen. Na rust kwam PW goed terug. DFat resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Rik Wolters.

Heren, tweede klasse D, Quick/ZOW –Twente 9-3 (6-1). Twente verloor van een technisch, tactisch en fysiek sterker Quick/ZOW. Deze ploeg is volgens Twente coach de kampioenskandidaat bij uitstek. Twente speelde in de tweede helft acceptabel. De treffers voor Twente kwamen op naam van Noud Bouhuis, Leen Timmers en Wietse Jansen.

Heren, derde klasse F, Bully – Epe 10 - 2 (6 - 1). Met Joost van Dijck als veel scorende spits (vijf in getal) behaalde Bully een ruime zege. Bully overklaste de opponent uit Epe in de eerste helft. Na rust speelde de Oldenzaalse ploeg wat slordig.

Heren, derde klasse F, Almelo – Zeewolde 2 - 4 (2 - 2). Almelo speelde tegen het sterke Zeewolde een behoorlijke wedstrijd, maar liet het in de tweede helft een beetje liggen. Na de 2 - 2 stand halverwege (treffers van Derck Smink en Pieter van der Veen) namen de bezoekers in de tweede helft binnen enkele minuten afstand. Almelo probeerde toen op de solistische toer tot succes te komen.

Heren, derde klasse F, Drienerlo – Dash 5-2. Drienerlo won op knappe wijze van Dash. De treffers voor de thuisclub kwamen ondermeer van de stick van Thijs Roethof, Daan van den Oever en Stephan Hesselink.