Hockey in Twente: 6 oktober 2013
7-10-2013  |

Dames, eerste klasse D, EHV – Ares 2 - 1 (1 - 1). EHV had in de nieuwe shirts van de hoofdsponsor een prima antwoord op het anti hockey van Ares en behaalde een knappe zege. Aanvoerster Judith van der Zande scoorde de openingstreffer door de variant van een strafcorner doeltreffend af te ronden. Ares kwam op een voor EHV vervelend moment (twee minuten voor rust) op gelijke hoogte. EHV herstelde zich in de tweede helft voortreffelijk. De thuisclub bleef de taken goed uitvoeren. Dat werd beloond met de winnende treffer van Valerie Taal die met een schot van de kop van de cirkel de cirkel de winnende treffer scoorde.

Dames, tweede klasse D, Bully – PW 8 - 1 (3 - 0). Bully behaalde met goed verzorgd spel een afgetekende en verdiende zege. Gezien het aantal kansen had de Oldenzaalse ploeg met dubbele cijfers kunnen winnen. Lisa van Lange scoorde, evenals vorige week bij Doetinchem, vier treffers. Lisa Poorthuis was drie keer succesvol en Pien Schopman scoorde één treffer.

Dames, tweede klasse D, Bully – PW 8 - 1 (3 - 0). PW speelde zonder haar drie sterkste speelsters. De ploeg moest het conditioneel tegen het sterke Bully afleggen en kwam niet tot goed combinatiespel. Aanvoerster Marijn Groen redde de eer voor de bezoekers.

Dames, tweede klasse D, Twente – Doetinchem 3 - 2 (2 - 1). Met drie treffers beleefde Jade Fredriks een heerlijke middag bij Twente. De Enschedese speelster zorgde voor de 2 - 1 ruststand en gaf Twente bij 3 - 1 meer lucht. De zege van de thuisclub was verdiend. Twente was de sterkere ploeg, maar ging bij 2 - 1 toch wel even wat onrustig hockeyen. De 3 - 1 voelde als een bevrijding. De 3 - 1 viel een minuut voor tijd.

Dames, derde klasse F, HCHN – Roden 2 - 3 (1 - 2). HCHN verloor doordat de Nijverdalse ploerg het in de eerste helft een beetke liet liggen. Sane Bonten zorgde uit een strafcorner voor 1 - 2. Na rust vocht HCHN als leeuwen. Het bleek niet genoeg voor een positief resultaat. Floor Dekker scoorde na rust uit een strafcorner 2 - 3.

Dames, derde klasse F, Almelo – Hoogeveen 9 - 1 (5 - 1). Almelo speelde een goede wedstrijd en won ruimschoots. De thuisclub een matige eerste helft omdat het de individuele kwaliteiten teveel liet prevaleren boven het combinatiespel. Na rust ging het beduidend beter. De treffers voor Almelo kwamen op naam van Milou Haarhuis (4x), Daniek Voortman (2x) en Merle Bente en Marlot Mannes beiden 1x.

Dames, derde klasse F, Drienerlo – Lelystad 3 - 1 (2 - 0). Drienerlo behaalde in een fysieke wedstrijd een verdiende zege. Nadat de bezoekers enkele kansen kregen scoorde aanvoerster Marit Ruitenberg 1 - 0. Franka van Velthoven zorgde met een tip in uit een strafcorner vlak voor rust 2 - 0. In de tweede helft werd het bij 2 - 1 nog even spannend. Esther van de Ven loodste Drienerlo in veilige haven.

Heren, eerste klasse D, EHV – Hattem 1 - 2 (0 - 0). Coach Antoinet Wildeboer was niet tevreden over het spel van EHV dat in nieuwe shirts van de hoofdsponsor speelde. ”We waren slordig in de opbouw en traag in de aannames”. Daarbij was EHV te snel op zoek naar de beslissende pass die vaak niet aan kwam. Hattem, met oud EHV speler Wouter Mosman nam in de tweede helft een voorsprong. Tim Horstink scoorde vrij snel daarna uit een strafcorner de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. EHV wacht nu twee zware wedstrijden tegen Groningen en Phoenix.

Heren, tweede klasse D, Wageningen – PW 2 - 3 (2 - 0). De meeste spelers van PW schrijven dit jaar historie met overwinningen in uitwedstrijden bij Leeuwarden en Wageningen, twee lastig te bestrijden ploegen. Wageningen kwam met 2 - 0 voor omdat het de kansen beter benutte. PW kwam na rust snel terug door twee treffers van Yordy Bakker. Stijn de Bont scoorde de winnende treffer.

Heren, derde klasse F, Zeewolde – Bully 3 - 6 (2 - 4). Met Martijn Wijnbergen als uitstekende verdediger won Bully verdiend. De Oldenzaalse ploeg herstelde zich goed van een snelle 2 - 0 achterstand. Met Joost van Dijck als scherpschutter (hij was drie keer succesvol) nam Bully afstand. De overige treffers kwamen op naam Joris Jan Smellink en Ruben Kattier.

Heren, derde klasse F, Sneek – Almelo 2 - 7 (0 - 5). Met de uitstekend spelende Stef Westerhuis die drie keer scoorde speelde Almelo een prima eerste helft. Na rust scoorden beide ploegen nog twee keer. De overige Almelose treffers kwamen op naam van Bram Jansen, Derck Smink, Sten Voortman en Joey Matherus.