Hockey in Twente: 13 oktober 2013
14-10-2013  |

Dames, eerste klasse D: Groninger Studenten – EHV 3 - 1 (2 - 0). EHV was in de eerste vijf minuten niet scherp en moest dat bekopen met een 2 - 0 achterstand.  Groninger Studenten was beter en effectiever. Na rust kwam de Enschedese ploeg terug door een treffer van aanvoerster Judith van der Zande.

Dames, tweede klasse D: Eelde – Bully 3 - 3 (1 - 2). Bully moest in het bal der debutanten genoegen nemen met een punt. De ploeg van coach Jonas Termijtelen verzuimde om beter om te gaan met de vele kansen., Die waren niet te tellen op de vingers van twee handen. In de tweede helft moesten de bezoekers een 3 - 2 achterstand wegwerken. De treffers voor Bully kwamen op naam van Pien Schopman (2x) en Lotte Vixseboxse.

Dames, tweede klasse D: PW – Twente 3 - 3 (1 - 1). Twente zag in de eerste helft een fel PW dat verdiend op voorsprong kwam. De bezoekers herstelden zich goed en kwamen door Floor Kosterink met haar eerste treffer in de Twente hoofdmacht op gelijke hoogte. Twente was de betere ploeg. Dat werd na rust in de score tot uiting gebracht door Marlen ter Hedde en Floor Schuppers. Het was voor Twente frustrerend dat de ploeg een 3 - 1 voorsprong uit handen gaf. De twijfelachtige arbitrage was enigszins van invloed op het verloop van de tweede helft.

Dames, tweede klasse D: PW – Twente 3 - 3 (1 - 1). PW begon goed aan de wedstrijd en kwam door Feike de Graaff verdiend op voorsprong. Na rust werd het spel slechter, maar de wedstrijd spannender. Nadat Twente op 1 - 3 was gekomen zorgden Eva van der Linde en Annemie Leis dat PW toch een verdiend punt aan deze wedstrijd overhield.

Dames, derde klasse F: Epe – HCHN 3 - 2 (1 - 0). HCHN speelde een goede wedstrijd en had wel een punt verdiend. De Nijverdalse ploeg kon met goed combinatiespel lang in de race blijven. Tot twee keer werkten de bezoekers een achterstand weg.  Sanne Weijschedé scoorde beide treffers. Eerste was het Sanne Bonten die de beslissende pass gaf. Bij de tweede treffer kwam het voorbereidende werk van de jeugdige Britt Masseur.

Dames, derde klasse F: Roden – Drienerlo 1 - 0 (1 - 0). De eerste doeltreffende doorbraak van de thuisclub werd Drienerlo uiteindelijk fataal. De bezoekers zetten in de tweede helft veel druk, zetten de tegenstander vast en kregen vele kansen.  Doelverdedigster Roos Bulten van Drienerlo voor kwam met een aantal reddingen een grotere nederlaag.

Dames, derde klasse F: Meppel – Almelo 1 - 7 (0 - 3). Almelo speelde bij hekkensluiter Meppel een hele goede eerste helft. Daarin kwamen de bezoekers op ruime voorsprong. Ondanks een wat mindere tweede helft bleef de marge in tact. Milou Haarhuis scoorde, evenals vorige week vier treffers. De andere doelpunten kwamen op naam van Annelot Hoekstra en Katja van Riggelen.

Heren, eerste klasse D: Groninger Studenten – EHV 3 - 2 (1 - 0). Drie verkeerde schakelmomenten kostten EHV evenzovele tegentreffers. De Enschedese nieuwkomer moet volgens coach Antoinet Wildeboer meer overtuiging uitstralen. De bezoekers hadden ook moeite met de lange klap van de thuisclub  en het combinatiespel van de goede en balvaardige spelers. Pas in de slotfase liet EHV zijn tanden zien. Bij 3 - 0 werd het in vier minuten 3 - 2 door twee treffers van Harrison Dans.

Heren, tweede klasse D: PW – Twente 2 - 1 (2 - 1). Twente kon het uitstekende begin geen vervolg geven. Daardoor staat de debutant uit Hengelo nog steeds op nul punten. Twente kwam door een benutte strafbal op voorsprong. Nog voor rust stond lijstaanvoerder PW op voorsprong. De Enschedese ploeg kreeg bij de tweede treffer die van de stick van Vincent Thé kwam, de hulp van een verdediger van Twente die de bal raakte waarna de bal in eigen doel verdween. Twente kon deze achterstand in de tweede helft niet wegwerken.

Heren, tweede klasse D: PW – Twente 2 - 1 (2 - 1). Koploper PW won deze streekderby die voor het eerst in de tweede klasse werd gespeeld. Het was geen beste wedstrijd waarin de thuisclub de ongeslagen status behield. Nadat de bezoekers uit een strafbal op voorsprong kwamen zorgden Wout Nederhand en Vincent Thé voor de 2 - 1 ruststand. Thé zag zijn schot door een Twente verdediger in het doel verdwijnen. In de tweede helft kreeg PW veel kansen, maar kwam niet tot scoren.

Heren, derde klasse F: Bully – Sneek 18 - 2 (12 - 1). Een goed en geconcentreerd spelend Bully ”ontketende” een één richtingsverkeer richting het doel van Sneek. Dat leverde, mede door vijf treffers van Bram Beckman en Ralf Peters de hoogste officiële score op, ooit door de Oldenzalers bereikt. Sneek, dat met anti-hockey probeerde hier een antwoord op te geven kwam er niet aan te pas. Na rust raakte Bully de scherpte enigszins kwijt.

Heren, derde klasse F: Almelo – Dash 4 - 0 (1 - 0). Almelo begon goed aan de wedstrijd. Na tien minuten kregen de geroutineerde verdedigers van Dash meer greep op de Almelose voorwaartsen Daardoor duurde het tot vlak voor rust voordat Derck Smink Almelo op voorsprong zette. In de tweede helft scoorden Derck Smink, Stef Voortman en Stef Westerhuis de andere Almelose treffers.

Jeugd, EHV scoort twee uit drie bij play offs in Nijmegen. Hockeyclub EHV was zaterdag met drie teams goed vertegenwoordigd bij de play offs op de velden van Nijmegen voor plaatsen in de hoogste klassen van Nederland. Meisjes C1 verloor twee keer van Deventer (3 - 1 en 4 - 1) en gaat daardoor verder in de regionale topklasse. Jongens C1 was sterker dan Deventer (5 - 1 winst, 2 - 2 gelijk) en promoveert daarmee naar de IDC, de Inter District Competitie met tegenstanders uit heel Nederland. Meisjes A1 speelt na de herfststop op het landelijk hoogste niveau tegen topclubs als Amsterdam, Den Bosch en Laren. Dit is te danken aan de resultaten tegen Zwolle: 5 - 4 winst en 0 - 0 gelijkspel.