Hockey in Twente: 27 oktober 2013
28-10-2013  |

Dames, eerste klasse D: EHV – GCHC 1 - 3 (0 - 2). EHV speelde een goede wedstrijd. Er moest een fout aan te pas komen voordat de bezoekers scoorden.  Nog voor rust werd het 0 - 2. EHV begon de tweede helft uitstekend en scoorde door aanvoerster Judith van der Zande die de bal  over de Groningse doelverdedigster stiftte. De jeugdige Lieke Eegdeman voorkwam erger door een bal van de lijn te halen.  Een kwartier voor tijd scoorde GCHC 1 - 3.

Dames, tweede klasse D: Bully – Leeuwarden 5 - 1 (2 - 1). Bully begon moeizaam, maar herstelde zich uitstekend. Na de achterstand werd het spel vanwege de vele neerslag op het veld stilgelegd. Nadien speelde Bully de Friese opponent naar een ruime nederlaag. De treffers voor Bully kwamen op naam van Pien Schopman, Lisa Poorthuis, Lotte Vixseboxse, Jolien Brusse en Lisa van Lange.

Dames, tweede klasse D: Twente – Eelde 4 - 4 (3 - 2). Twente en Eelde zorgden op het zand in gestrooide kunstgrasveld (het waterveld bleek door een stevige bui onbespeelbaar) voor een spannende en aantrekkelijke wedstrijd. Twente kwam drie keer op voorsprong (Roos van der Deen, Floor Schuppers en Jade Fredriks scoorden), maar keek in de tweede helft tegen een 4-3 achterstand aan.  Marit Boshuis zorgde uit een strafcorner voor de verdiende gelijkmaker.

Dames, tweede klasse D: Wychen – PW 3 - 3 (0 - 2). PW speelde een voortreffelijke eerste helft. De ploeg van coach Freek Tönis kwam met 2-0 voor. Eva van der Linden scoorde twee veldtreffers. Na rust kwam Wychen sterk terug. Dat resulteerde in een 3 - 2 voorsprong, Feike de Graaff scoorde uit een strafcorner de verdiende gelijkmaker.

Dames, derde klasse F: HCHN – Quick 0 - 4 (0 - 2). HCHN, dat zonder de spelbepalers Sanne Weijschedé, Celine Imhof en Anne Dekker speelde, trof in Quick Stick een ploeg die scherper en gedreven was. Na rust liep het beter bij de Nijverdallers die drie talentvolle jonge speelsters in de ploeg hadden. Toen de kans op 1 - 2 niet verzilverd werd en Quick Stick voor 0 - 3 zorgde was de nederlaag definitief een feit.

Dames, derde klasse F: Almelo – Hattem 6 - 3 (2 - 2). Almelo besliste de strijd om de tweede plaats ruim in haar voordeel. Na een slecht begin (0 - 2 na een kwartier) herstelde de thuisclub zich voortreffelijk. Na rust was Almelo vele malen beter dan haar Gelderse opponent. De treffers voor de thuisclub kwamen op naam van Milou Haarhuis 3, Merle Bente, Annelot Hoekstra en Maaike Gerard allen met 1.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Epe 1 - 1 (1 - 0). Drienerlo begon voortvarend. Dat leidde tot een treffer van aanvoerster Marit Ruitenberg die scoorde na goed voorbereidend werk van Renée Heinen. Na rust kwam Epe op gelijke hoogte en kregen beide ploegen kansen op de winnende treffer.

Heren, eerste klasse D: EHV – GCHC 4 - 3 (2 - 1). Ondanks de 2 - 0 voorsprong maakte EHV het zichzelf onnodig moeilijk. Daardoor bleef het tot het einde spannend. Bij 3 - 3 schoot GCHC twee keer op de paal. Ook na de vierde Enschedese treffer van Martijn Wendrich bleef het spannend., De Enschedese ploeg werkte echter de corners van de bezoekers met succes weg. De treffers van EHV kwamen op naam van Martijn Wendrich (2x), Matthijs Bos en Tim Horstink.

Heren, tweede klasse D: Twente – Zevenaar 1 - 6 (0 - 1). Twente speelde de slechtste wedstrijd in de tweede klasse tot nu toe. De ploeg was inspiratieloos mocht doelman Tom Gerards dankbaar zijn dat hij in uitstekende vorm verkeerde. Leen Timmers scoorde de enige treffer voor Twente.

Heren, tweede klasse D: Quick/ZOW – PW 3 - 3 (2 - 0). PW leverde knap werk door in deze gelijk opgaande strijd een 2 - 0 achterstand weg te werken. Nadat de Enschedese ploeg op gelijke hoogte kwam nam Quick/ZOW opnieuw een voorsprong. Tien minuten voor tijd werd het alsnog verdiend gelijk en blijft PW ongeslagen. De Enschedese doelpunten kwamen op naam van Stijn de Bont (2x) en Yordy Bakker.

Heren, derde klasse F: Dash – Bully 2 - 9 (1 - 3). Met voorstopper Max Krakers als uitblinker won Bully met ruime cijfers. Bij 0 - 3 zakte de ploeg heel even in.  De teruggekeerde aanvoerder Mike Pollemans  scoorde twee treffers. Ralf Peters werd met drie treffers topscorer.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Almelo 3 - 1 (2 - 1). Almelo begon goed en kwam door Pieter van der Veen op voorsprong. Bij 2 - 1 hield doelman Hugo Klaasen de bezoekers in de strijd. De aanvallers van Almelo waren niet bij machte om hun club op gelijke hoogte te brengen.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Almelo 3 - 1 (2 - 1). De bezoekers begonnen de wedstrijd goed. Nadien kwam Drienerlo beter in de wedstrijd en had een prima antwoord op het anti-hockey van Almelo. De treffers voor Drienerlo kwamen op naam van Jules Hazeleger, Stephan Hesselink en Peter Schakel.