Hockey in Twente: 10 november 2013
11-11-2013  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Upward 0 - 4 (0 - 1). EHV maakte tegen de koploper uit Arnhem een goede indruk. Met de jeugdige sluitpost Lotte Guldie die de nodige goede reddingen verrichtte bleef EHV hoop houden op een goed resultaat. Dat vervloog na acht minuten in de tweede helft toen de bezoekers de 0 - 1 ruststand hadden omgebogen in 0 - 3.

Dames, tweede klasse: Bully – HCM 5 - 3 (4 - 1). Bully leverde uitstekend werk en schudde de koploper van zich af. Dat gebeurde met goed verzorgd spel. In de tweede helft bij 4 - 1 redde de 17-jarige doelverdediger Isabel Kielstra op fraaie wijze. Toen Bully vervolgens 5 - 1 scoorde was de strijd beslist. De scores voor Bully kwamen op naam van Lisa Poorthuis en Lisa van Lange beiden 2 en Lotte Vixseboxse.

Dames, tweede klasse D: Twente – Leusden 0 - 3 (0 - 1). Twintig minuten lang bleef Twente in het spoor van Leusden. De paal belette een voorsprong van de thuisclub. Vlak voor rust werd het 0 - 1. In de tweede helft  was Leusden feller in de duels. De bezoekers namen toen afstand.

Dames, tweede klasse D: PW – Barneveld 2 - 5 (1 - 2). Ondanks de voorsprong van PW verkregen door een treffer van Annemie Leis na voorbereidend werk van Feike de Graaff leed PW een ruime nederlaag.  PW kwam in de tweede helft bij 2 - 3 door Eva van der Linde nog terug in de strijd maar moest vervolgens het onderspit delven.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Hoogeveen 2 - 1 (1 - 0). Tara Hankel had een belangrijk aandeel in de overwinning van Drienerlo.  Ze scoorde de eerste treffer voor de thuisclub en deed met de backhand het voorbereidende werk voor het tweede doelpunt. Die treffer kwam op naam van Seraya Gantevoort.

Dames, derde klasse F: Lochem – Almelo 1 - 2 (0 - 1). Almelo leverde een uitstekende teamprestatie en trakteerde de jarige coach Huub Gerard op een mooie zege. Milou Haarhuis,
die door haar medespeelsters vaak goed in stelling wordt gebracht, scoorde twee keer en bracht haar totaal in dit seizoen op 22 treffers.

Dames, derde klasse F: HCHN - Meppel 2 - 0 (2 - 0). HCHN behaalde een verdiende zege tegen hekkensluiter Meppel. Sanne Weijschedé en Floor Dekker scoorden beiden voor rust.

Heren, eerste klasse D: EHV – Upward 2 - 0 (0 - 0).  EHV was de sterkere partij en won verdiend. Dat het slechts bij 2 - 0 bleef kwam door gebrek aan scherpte en een uitstekende doelverdediger aan Upward zijde. Na rust scoorden Tim Lunter (veldtreffer) en Tim Horstink (strafcorner) de treffers voor EHV.

Heren, tweede klasse D: Twente – Leeuwarden 1 - 4 (1 - 2). Ondanks de fraaie treffer van de 16-jarige Tjerk Reef (hij scoorde met backhand vanaf de achterlijn) kon Twente geen echte potten breken.  De thuisclub speelde apathisch en afwachtend en toonde te weinig strijd en passie.

Heren, derde klasse F: Barneveld – Bully 3 - 1 (0 - 1). Met Bob Sanders als prima rechtervleugelverdediger kwam Bully door een benutte strafbal van Joris Jan Smellink op voorsprong. Hoewel Bully nadien bepaald niet de mindere was van Barneveld floten de clubscheidsrechters bepaald niet in het voordeel van de Oldenzalers.  Dat leidde tot twee keer toe tot een man minder en de uiteindelijke 3 - 1 nederlaag.

Heren, derde klasse D: Drienerlo – Graspiepers 4 - 1 (0 - 1). Met de tweeling broers Erik en Peter Schakel in de ploeg won Drienerlo ruim en verdiend. De broers namen de derde en vierde treffer voor hun rekening en gaven de zege extra glans. De andere doelpunten voor de thuisclub kwamen op naam van Maarten Snijder van Wissenkerke en Stephan Hesselink.