Hockey in Twente: 17 november 2013
18-11-2013  |

Dames, eerste klasse D: Beuningen – EHV 2 - 0 (1 - 0). EHV begon uitstekend maar vergat zichzelf te belonen. Beuningen deed dat beter en kwam op voorsprong. Na rust was Beuningen beter en pakte EHV het niet goed op. De thuisclub kwam door een in de ogen van EHV discutabele treffer op 2 - 0 waarna het voor de bezoekers vechten tegen de bierkaai was.

Dames, tweede klasse D: GHBS – Bully 3 - 3 (2 - 1). Bully zag vlak voor tijd de volle winst verloren gaan. De Oldenzaalse ploeg kwam door twee stopfouten met 2 - 0 achter. Lisa van Lange bracht Bully terug in de strijd waarna Karlijn Oude Bennink in de tweede helft voor de gelijkmaker zorgde. Jolien Brusse zette Bully voor het eerst op voorsprong. Het bleek niet voldoende voor de volle winst.

Dames, tweede klasse D: HC Malburgen – Twente 2 - 2 (0 - 2). Twente speelde een uitstekende eerste helft bij de koploper. Dat leidde tot een verdiende 2 - 0 voorsprong door twee treffers van Puck Roesink. Na rust drukte scheidsrechter Rico Schaap (bondslid en lid van de thuisclub) een stempel op de wedstrijd.  Dankzij de voortreffelijke Twente goalie Jasmijn Winters pakte Twente een verdiend punt.

Dames, tweede klasse D: Eelde – PW 0 - 2 (0 - 1). PW won op knappe wijze deze uitwedstrijd. Doelverdedigster Lisette Wolters hield voor het eerst dit seizoen de nul. PW kwam op voorsprong door Eva van der Linde. Het duurde vervolgens vrij lange voordat Feike de Graaff de marge op twee treffers bracht. In de slotfase kreeg Eelde nog enkele strafcorners, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Dames, derde klasse F: Meppel – Drienerlo 1 - 6 (0 - 3). Drienerlo, dat in Roos Bulthuis een uitstekende doelverdedigster had, won met ruime cijfers. De bezoekers kregen heel veel ruimte en heel veel kansen. De treffers kwamen op naam van Marit Ruitenberg, Robin Kroeze, Tamara Hankel, Renée Heinen, Ashley Hofsink en Joannet Onvlee.

Dames, derde klasse F: Hattem – HCHN 2 - 3 (1 - 1). HCHN begon sterk en scherp en speelde vol pressie. Met deze methode maakte de Nijverdalse ploeg het Hattem lastig. Sanne Bonten bracht de bezoekers op voorsprong. Voor rust werd het nog 1 - 1. Vlak na rust scoorde Merel Kirch na uitstekend voorbereidend werk van Celine Imhof  1 - 2.  Sanne Weijschedé bracht de marge op twee treffers waarna Hattem nog iets kon terugdoen: 2 - 3.

Dames, derde klasse F: Almelo – Zutphen 3 - 0 (0 - 0). Zutphen speelde in de eerste helft aanmerkelijk beter omdat Almelo niet goed stond opgesteld. Dat was na rust anders. De openingstreffer van Milou Haarhuis (haar 23e) werkte bevrijdend. Nadien schroefden Katja van Riggelen en Merle Bente de score op.

Heren, eerste klasse D: Beuningen – EHV 3 - 1 (2 - 1). Ondanks het goede debuut van Joep Gierveld verloor EHV niet geheel nodig. De Twentenaren stonden aanvankelijk niet goed op te letten waardoor de thuisclub al snel met 2 - 0 voorkwam. Martijn Wendrich bracht de ruststand op 2 - 1. In de tweede helft kreeg EHV kansen op de gelijkmaker en speelde doelman Marc van Baal een uitstekende wedstrijd. De beslissing viel in de laatste minuut.

Heren, tweede klasse D: HC Malburgen – Twente 9 - 2 (3 - 2). Noud Bouwhuis (17) van Twente scoorde voor Twente een hele mooie treffer. Hij kreeg de bal vanuit van een scoop van Cas Hilberink en produceerde terwijl de bal nog in de lucht was een lob over de doelman. Daarmee werd het 0 - 2 van Twente omdat Freek Lohuis al eerder scoorde. Na deze voortreffelijke eerste helft liet Twente het in de tweede helft afweten.

Heren, tweede klasse D: Zevenaar – PW 3 - 3 (0 - 1). Hoewel PW speler Ewout Slagman niet geheel ontevreden was had er voor PW meer ingezeten dan het gelijke spel. Nadat PW op voorsprong kwam zorgde een zwak moment in het begin van de tweede helft voor een 2 - 1 achterstand. PW kwam weer op voorsprong, maar moest met een punt genoegen nemen. Yordy Bakker scoorde twee keer, Wout van den Boom was één keer succesvol.

Heren, derde klasse F: Bully – Almelo 3 - 2 (1 - 0). Almelo had in deze wedstrijd wel een punt verdiend.  De aansluitingstreffer van Sten Voortman kwam echter te laat.  De bezoekers stonden bij rust met 1-0 achter en kwamen door Stef Westerhuis op gelijke hoogte.

Heren, derde klasse F: Bully – Almelo 3 - 2 (1 - 0). Bully begon matig aan de wedstrijd. Na rust speelde de Oldenzaalse ploeg beduidend beter.  Na de 3 - 1 van Joost van Dijck leek het pleit belslecht. Bij 3 - 2 werd het toch nog even spannend. De andere treffers voor Bully kwamen op naam van Ralf Peters en Bram Beckmann.

Heren, derde klasse F: Flevoland – Drienerlo 0 - 4 (0 - 2). Doelman Thijs van Beek hield op fraaie wijze de nul voor Drienerlo. Stephan Hesselink hielp de bezoekers meteen goed in het zadel door in tien minuten twee keer te scoren. Nadien kwam de thuisclub beter in het spel. Toen Drienerlo ruimte kreeg nam de ploeg afstand door een eigen treffer en een doelpunt van Erik Schakel.