Hockey in Twente: 24 november 2013
25-11-2013  |

Dames, eerste klasse D: Amersfoort – EHV 4 - 2 (3 - 1). Drie strafcorners van Amersfoort zetten EHV bij rust op achterstand. Bij 2 - 0 bracht aanvoerster Judith van der Zande na goed voorbereidend werk van Sanne Steenhuisen de spanning nog wel terug. Na rust nam Amersfoort verder afstand voordat Sanne Steenhuisen de eindstand op 4 - 2 bepaalde.

Dames, tweede klasse D: Bully – Apeldoorn 7 - 1 (2 - 1). Bully kwam het eerste kwartier goed door. Nadien zette de ploeg van coach Jonas Termijtelen het gas erop. Met flitsend aanvallend spel werd Apeldoorn compleet weggespeeld. De treffers voor Bully kwamen op naam van Lotte Vixseboxse (2), Lisa Poorthuis, Marit Brand, Jolien Brusse, Lisa van Lange en een eigen doelpunt. Bully heeft nog twee wedstrijden voor de winterstop. Wanneer beide ontmoetingen worden gewonnen is Bully Herbstmeister.

Dames, tweede klasse D: Twente – GHBS 2 - 2 (0 - 2). Met routinier Melanie Veltman als doelverdedigster behaalde Twente een verdiend punt. Nadat de bezoekers in de eerste helft beter en feller waren toonde Twente in de tweede helft over een mentaal ijzersterke ploeg te beschikken. Dat leidde tot treffers van Roos van der Deen en Floor Schuppers.  Volgens coach Frits van Dijk had zijn ploeg met een beetje geluk nog kunnen winnen.

Dames, tweede klasse D: PW – Leeuwarden 2 - 1 (1 - 0). Het duurde enige tijd voordat PW door Eva van der Linde op voorsprong kwam.  Na rust kwamen de bezoekers langszij. De tweede treffer van PW kwam voort uit een strafcorner. Het voorbereiden werk kwam van de stick van Sophie Moheden waarna Eva van der Linde de baal hoog in het dak van het doel schoot. Nadien miste Elsbeth Leis nog een strafbal voor PW.

Dames, derde klasse F: HCHN – Almelo 2 - 7 (0 - 4). Almelo speelde een uitstekende eerste helft. De bezoekers vonden heel makkelijk de vrije man. Dat leidde tot een ruime voorsprong bij rust. Na de hervatting toonde HCHN  wat meer beleving, speelde de ploeg feller en fysieker. Marit Hegeman en Britt Masseur brachten de stand terug op 2 - 4. Almelo leek even een beetje uit het lood geslagen, maar herstelde zich goed. De treffers voor Almelo kwamen op naam van Maaike Gerard (4), Milou Haarhuis, Annelot Hoekstra en Katja van Riggelen.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Hattem 1 - 1 (1 - 1). Drienerlo behaalde een verdiend punt tegen het hoger spelende Hattem. De thuisclub kwam op voorsprong toen aanvoerster Marit Ruitenberg (zij speelde haar laatste wedstrijd vanwege werk aan de Universiteit in Gent) na een lage rush Tara Hankel op maat bediende. Voor rust werd het gelijk. Na rust kregen beide ploegen kansen op de overwinning.

Dames, derde klasse F, Lochem – HCHN 3 - 2 (1 - 1). HCHN speelde een prima wedstrijd maar kreeg geen loon naar werken. Beide coaches vonden dat een gelijkspel wel verdiend was geweest. Lochem besliste drie minuten voor tijd de strijd door een benutte strafbal. Sanne Weijschedé (strafcorner 0 - 1) en Sanne Bonten (2 - 2) scoorden voor HCHN.

Heren, eerste klasse D: Groningen – EHV 4 - 1 (2 - 0). Ondanks de snelle achterstand speelde EHV een goede wedstrijd. De Enschedese ploeg had echter de pech dat Groningen een neusje had voor de foutjes van EHV, terwijl EHV niet kon profiteren van Groninger fouten. Aanvallend  ontbrak het de Enschedese ploeg binnen de 23 meter lijn  aan scherpte en slimmigheid. Bij 4 - 0 in de tweede helft  scoorde Tim Hortsink uit een strafcorner voor EHV.

Heren,  tweede klasse D: Twente – GHBS 1 - 3 (1 - 1). Twente speelde een hele goede eerste helft en kwam door Robbert van Dorth op voorsprong. Bij rust was het gelijk. Na rust stond de lat Hengeloos succes in de weg. In de slotfase moest Twente de meerdere erkennen in GHBS. Er moesten echter twee eigen treffers aan te pas komen voordat Twente de strijd verloor.

Heren, derde klasse F: Bully – Drienerlo 5 - 2 (1 - 0). Met Joost Dijck als uitblinker  behaalde een solide spelend Bully een mooie overwinning. De Oldenzaalse treffers kwamen op naam van Ralf Peters (3x), Bram Beckman en Joost van Dijck.

Heren, derde klasse F: Bully  - Drienerlo  5 - 2 (1 - 0). De eerste helft van deze streekderby ging redelijk gelijk op. Op het moment dat Drienerlo na rust de kans had om aan te haken nam Bully afstand. Nadien scoorde Jules Hazeleger nog twee keer voor de bezoekers.

Heren, derde klasse F: Almelo – Graspiepers 5 - 2 (2 - 0). Almelo behaalde in een leuke wedstrijd een verdiende zege. Tot 3 - 2 bleef het enigszins spannend. Daarn maakte Derck Smink met een treffer uit een strafcorner en een strafbal werd het 5 - 2. De andere doelpunten kwamen op naam van Sten Voortman (2x) en Pieter van der Veen.