Weetjes over de (Bully-)app, wow..
20-1-2014  | 

We zijn nu een aantal maanden intensief bezig met de club-app. Inmiddels hebben 91 hockeyclubs (waaronder dus Bully) een eigen club-app en 67 hockeyclubs gebruiken de generieke versie van de app (dus bij elkaar gebruiken nu 158 hockeyclubs de app). En de aanvragen blijven binnenkomen. 

Mobiel gebruik sky-high
Het gebruik van de mobiele app overtreft iedere verwachting. In november zorgden de apps van de 158 clubs maar liefst 5,9 miljoen pageviews. Een maand eerder was dan nog niet de helft. Ter vergelijk: alle hockeyclub-websites die bij LISA draaien (meer dan 250) zorgden in november voor 8 miljoen pageviews. En bezoekers van de app blijven langer in de app dan bezoekers op de website van de club. Opvallend genoeg zien we geen significante daling in het bezoek van de websites van de clubs die de app in gebruik hebben genomen. We hebben als hockeywereld duidelijk een tweede kanaal richting/voor onze leden  gecreĆ«erd. 

Favoriete pagina's in app
Het zal geen verrassing zijn: de nieuwspagina, de standen/uitslagen en de persoonlijke agenda zijn de meest opgevraagde pagina's. Ook goed doet de teams-pagina om te kijken hoe de andere teams van de club ervoor staan. Voor de LISA-gebruikers van de club-app ook opvallend: de 'zoek in ledenlijst'-functie is heel erg populair.

Digitaal wedstrijdformulier en push-berichten
Bij de clubs die de app in gebruik hebben genomen zien we dat de app ook intensief wordt gebruikt voor het digitaal wedstrijdformulier vanwege het feit dat je in de app maar 1x hoeft in te loggen (en dan dus niet meer op het DWF). En dan nog even over de push-berichten: die vliegen met tienduizenden per week over onze systemen. 

iPhone of Android?
Ook in hockeyend Nederland is Android bezig met een voorzichtige inhaalslag. Waar de verhouding een half jaar geleden nog op 66% (iOS) en 34% (Android)  lag, is het verschil teruggelopen: het aandeel van Android is inmiddels 41%. Ruim de helft van alle bezoeken van de app kwamen via de iPhone.


terug naar vorige scherm