Nieuwsblad Oldenzaal: Bully Meisjes C1 klaar voor de Topklasse!
8-12-2008  | 

Bij Hockeyclub Bully gaat het niet alleen goed met de ledenaantallen. Ook met de prestaties van de jeugdteams gaat het uitstekend dit seizoen. Meisjes B1, C1 en D1 zijn alle drie “Herbstmeister” geworden in hun poule. Bij de jeugdcompetitie betekent dit dat alle drie deze meisjesteams na de winterstop in de hoogste klasse van Oost-Nederland gaan spelen.

 

Meisjes C1 heeft een ongemeen spannende competitie achter de rug. In het laatste weekend werd het kampioenschap beslist op doelsaldo. Bully won zelf overtuigend met 8-0 uit bij Apeldoorn, terwijl concurrent Upward nog aan hun wedstrijd moest beginnen. Terug in Oldenzaal begon het zenuwslopende wachten op de uitslag van Upward. Uiteindelijk kwam het verlossende telefoontje uit Arnhem: Bully meisjes C1 is kampioen en het dak ging eraf!

 

Meisjes C1 is een sterk en hecht team. Op strijdlust en kracht wordt van tegenstanders gewonnen, die soms tactisch en technisch sterker zijn. De trainers Loes Gelink en Peter Brusse en coach Gerrit Vixseboxse hebben eer van hun werk. Met name Peter Brusse is al jaren bezig met de meisjesteams van Bully en ziet hier nu de mooie resultaten van terug.

 

Ook jongens A1 werd knap tweede en zal ook promoveren naar de TOP-klasse. Na de winterstop is er dus veel tophockey te zien op het complex aan de Sportlaan. Kom gerust eens kijken!
 
Onderschrift bij de foto: opgeluchte gezichten na de ruime overwinning en het bereiken van het kampioenschap bij coach Gerrit Vixseboxse en zijn meiden van C1.

 


terug naar vorige scherm