Hockey in Twente: 23 maart 2014
24-3-2014  |

Dames, eerste klasse D: EHV - Groninger Studenten 7-0.Een prima prestatie.

Dames, tweede klasse D: Bully – Doetinchem 4 - 2 (3 - 0). Bully had moeite met scoren en liet vele kansen onbenut. Daarom werd het bij 3 - 2 nog heel even spannend. De ambitieuze ploeg trok uiteindelijk de derde zege na de winterstop naar zich toe. De treffers voor Bully kwamen op naam van Lotte Vixseboxse en Karlijn Oude Bennink beiden twee keer. De mannen van Bully wonnen in en tegen Epe met 8 - 1.

Dames, tweede klasse D: Twente – Wijchen 8 - 2 (5 - 1). Een scherp spelend Twente dat fel op de man zat beleefde een heerlijke middag met deze ruime zege. Floor Schuppers vertolkte in dit doelpuntenfestijn een aanvallende hoofdrol met vijf treffers. De andere doelpunten kwamen op naam van Floor Kosterink, Marit Boshuis en Roos van der Deen. Het betekende tevens de eerste zege onder de nieuwe coach Paul Schulz.

Dames, tweede klasse D: Apeldoorn - PW 5 - 3 (3 - 2). PW begon deze fysieke wedstrijd uitstekend en kwam door treffers van Annemie Leis en Feike de Graaff met 2 - 0 voor. Apeldoorn antwoordde met een gevarieerde score waardoor het bij rust 3 - 2 was. In de tweede helft bracht Eva van der Linde PW op 3 - 3. Het bleef lange tijd spannend. In de slotfase scoorde de thuisclub uit twee strafcorners: 5 - 3.

Dames, derde klasse F: HCHN – Drienerlo 2 - 1 (0 - 1). Drienerlo kwam in de eerste helft door Ashley Hofsink verdiend op voorsprong.  De bezoekers kregen toen veel kansen. Na rust begon Drienerlo sterk. Ook in die fase kreeg Drienerlo kansen, maar was het de thuisclub die met twee treffers de zege naar zich toetrok.

Dames, derde klasse F: HCHN – Drienerlo 2 - 1 (0 - 1). HCHN speelde een hele enerverende wedstrijd en speelde als een hecht collectief. De thuisclub kwam in de eerste helft met 1 - 0 achter. Na rust trok HCHN de zaak recht. Sanne Weijschedé schoot een strafcorner hoog in. Nadien waren er kansen aan beide kanten. Marrit Hegeman bracht HCHN op 2 - 1 na goed voorbereidend werk van Sanne Weijschedé.  Nadien waren er nog strafcorners over en weer, maar hield de thuisclub knap stand.

Dames, derde klasse F: Almelo – Quick 1-1 (1-0). ”We hebben ongelofelijk goed gespeeld tegen de koploper”, aldus een trotse coach Huub Gerard. Almelo speelde als team sterk en had zelfs lange tijd uitzicht op een zege. Lucile Rameaux bracht Almelo tien minuten voor rust op voorsprong. Quick kwam vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte.

Heren, eerste klasse D: EHV – Groninger Studenten 0 - 3 (0 - 1). EHV miste door het ontbreken van Tim van Dun en Martijn Wendrich stootkracht en ervaring in de ploeg. Door dit gemis mocht B-junior Bram Sanders zijn debuut maken. EHV kreeg in de eerste helft enkele kansen maar keek bij rust toch tegen een 1 - 0 achterstand aan. In de tweede helft werd de thuisclub meer teruggedrongen. Bij 0 - 2 gaf coach Antionet Wildeboer enkele jeugdspelers de gelegenheid om speelminuten te maken.

Heren, tweede klasse D: Twente – QZ 1 - 4 (1 - 2). Een volledige fitte ploeg toonde een ongelofelijke inzet en had kansen tegen het sterke QZ. Na de gelijkmaker van Cas Hilberink zorgde een ongelukkig moment in de defensie voor 1 - 2. Na rust was de arbitrage shoot van QZ over het hoofd hetgeen 3 - 1 betekende. Twente zocht heel veel de aanval op zonder dat de ploeg dichterbij kwam.

Heren, tweede klasse D: Apeldoorn – PW 3 - 1 (2 - 0). Een slap begin kostte PW uiteindelijk de wedstrijd. De Enschedeërs kwamen met 2 - 0 achter. Nadat in de tweede helft een treffer van PW werd afgekeurd scoorde Apeldoorn 3 - 0. Guido Schenau redde de eer voor PW. De bezoekers misten nadien nog een strafbal.

Heren, derde klasse F: Zeewolde – Almelo 5 - 2 (2 - 0). Almelo bood ondanks de achterstand in de eerste helft goede tegenstand. Na rust was dat, mede door een snelle treffer, minder. Derck Smink (strafcorner) en een doeltreffende rush van Sten Voortman gaven de score een enigszins dragelijk aanzien.

Heren, derde klasse F: Dash – Drienerlo 6 - 5 (3 - 2). Drienerlo kwam in dit doelpuntenspektakel drie keer op voorsprong: 1 - 2, 3 - 4, 4 - 5. Toch moesten de bezoekers met 6 - 5 het onderspit delven omdat de thuisclub in de laatste vijf minuten twee keer scoorde uit een strafcorner. De treffers voor Drienerlo kwamen op naam van Jules Hazeleger en Stephan Hesselink (beiden 2) en Thijs Roethof.