Hockey in Twente: 4 mei 2014
5-5-2014  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Beuningen 4 - 1 (2 - 0). Het afscheidscadeau voor interim trainer/coach Susan Stokkers-Van de Voorde was een fraaie zege die geen moment in gevaar kwam. Liz Koopman en Minout Mink (strafcorner) brachten de ruststand op 2 - 0. Na rust zorgden Mabel Brands en Elena Colmer voor een marge van vier treffers. Beuningen scoorde vlak voor tijd de eretreffer. Bij EHV namen Ester Kroon, Maud ter Horst en Valerie Taal afscheid. Zij gaan allen naar het tweede team. Lian Wijl stopt vanwege studie in Maastricht.

Dames, tweede klasse D: Bully – Leusden 3 - 5 (2 - 1). Bully speelde tegen de lijstaanvoerder en aanstaande kampioen een uitstekende eerste helft. Na rust werden drie persoonlijke fouten de Oldenzaalse ploeg fataal. De treffers voor Bully kwamen op naam van Lotte Vixseboxse (2) en Lisa van Lange.

Dames, tweede klasse D: Twente – Leeuwarden 1 - 3 (0 - 2). Twente verloor van de hekkensluiter uit Leeuwarden. De thuisclub miste in de eerste helft gebrek aan scherpte. Dat werd na rust wel beter, Floor Schuppers bracht Twente dichterbij en de thuisclub geloofde in een beter resultaat. Toch vertrokken de noordelingen met de volle winst naar Leeuwarden.

Dames, tweede klasse D: Doetinchem - PW 0 - 2 (0 - 0). PW won deze spannende wedstrijd in de slotfase. Annemie Leis opende de score uit een strafcorner waarbij Marijn Groen en Feike de Graaff het voorbereidende werk verrichtten. Tweelingzus Elsbeth Leis schoot PW in veilige haven na goed voorbereidend werk van Eva van der Linde.

Dames, derde klasse D: Drienerlo – Quick Stick 1 - 4 (0 - 2). Drienerlo bood Friezinnen in de eerste helft uitstekende tegenstand, maar kon niet voorkomen dat de bezoekers vlak voor rust twee keer scoorden. Na rust bleef Drienerlo goed spelen, maar kwam niet verder dan een treffer van René Heinen.

Dames, derde klasse F: HCHN – Hoogeveen 4 - 2 (3 - 0). Esmée Logtenberg bracht de thuisclub al na een paar minuten op voorsprong. Merel Kirch bracht via een actie van Sanne Weijschedé de marge op twee treffers. Nog voor rust benutte Sanne Weijschedé een strafbal. Hoogeveen kwam in de tweede helft met twee treffers binnen tien minuten heel dichtbij. Het werd toen even spannend in Nijverdal. Celine Imhof scoorde bevrijdende treffer voor HCHN..

Dames, derde klasse F: Almelo – Lelystad 6 - 0 (2 - 0). Almelo, de verrassende nummer twee, behaalde een degelijke overwinning met bij vlagen goed spel. De treffers kwamen op naam van Milou Haarhuis (3), Marieke Kootstra (2) en Merle Bente. Wanneer Almelo volgende week thuis van Lochem wint is de ploeg nagenoeg zeker van de nacompetitie met promotie naar de tweede klasse.

Heren, eerste klasse D: EHV – Beuningen 2 - 3 (2 - 1). EHV stond na zes minuten met 2 - 0 voor door twee treffers van Tim van Dun. De thuisploeg maakte toen de fout door het tempo omlaag te halen. Marc van Baal stopte in de eerste helft een strafbal. Na rust kwamen de bezoekers wat gelukkig op gelijke hoogte en trokken de zege naar zich toe. EHV nam na deze wedstrijd afscheid van Stijn Craghs, Tim van Dun, Tim Horstink en Felix Hemmer. Laatstgenoemde gaat naar Denemarken.

Heren, tweede klasse D: Arnhem – PW 3 - 1 (0 - 0). Beide ploegen speelden goed en gedisciplineerd en zorgden voor een spannende eerste helft, Na rust nam de thuisclub, die volop strijdt voor de titel met 3 - 0 voor. Tom Schuurman redde de eer voor de bezoekers.

Heren, tweede klasse D: Twente – Ares 2 - 6 (2 - 1). Twente was in de eerste helft de dominantere ploeg en kwam door treffers van Leen Timmers en Cas Hilberink op 2 - 1. Dit goede spel zette zich ook in het begin van de tweede helft voort. Een domme fout aan de zijde van de thuisclub betekende 2 - 2. Bij 2 - 3 knakte er iets bij de thuisclub die nog wel twee keer de paal raakte.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Bully 4 - 6 (4 - 3). Bully begon slap aan dit duel stond bij rust verdiend op achterstand. Na rust herstelde Bully zich en kon de Oldenzaals ploeg op basis van kwaliteit de overwinning naar zich toetrekken. Ralf Peters nam drie van de zes Oldenzaals treffers voor zijn rekening.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Bully 4 - 6 (4 - 2).Drienerlo speelde de beste eerste helft van het seizoen en kwam verdiend voor met 4 - 2. Thomas Laoh (2x), Wessel van der Sande en Jules Hazeleger scoorden de treffers. Na rust toonde Bully over iets meer kwaliteit te beschikken en won alsnog.

Heren, derde klasse F: Barneveld – Almelo 6 - 0 (2 - 0). De jonge ploeg van Almelo had halverwege de strijd nog hoop op een positief resultaat. Na rust kregen bezoekers zelfs nog enkele goede kansen. In het laatste kwartier nam de koploper afstand.