Hockey in Twente: 11 mei 2014
12-5-2014  |

Dames, tweede klasse D: HCM – Bully 7 - 3 (2 - 1). Bully kon de nummer twee in de eerste helft goed bijblijven. De ploeg van de scheidende coach Jonas Termijtelen (hij gaat naar EHV) liet zelfs een kans op 2 - 2 onbenut. Na rust drukte de lokale arbitrage een stempel op de wedstrijd. Door de zege promoveert HCM naar de eerste klasse en komt de thuisclub Joans Termijtelen volgend seizoen weer tegen. Dan als coach van EHV en met Bondsscheidsrechters. De scores voor Bully kwamen op naam van Lotte Vixseboxse (2) en Karlijn Oude Bennink.

Dames, tweede klasse D: Barneveld – PW 2 - 0 (1 - 0). PW hield in de eerste helft lange tijd stand. Vlak voor rust werd het 1 - 0. In de tweede helft kwam PW na tien minuten met 2 - 0 achter. Nadien kregen Eva van der Linde en Annemie Leis kans om PW terug te brengen in de race. Hoewel beide speelsters de doelverdedigster van Barneveld al voorbij waren werd er niet gescoord.

Dames, tweede klasse D: Leusden – Twente 5 - 2 (3 - 1). Twente speelde bij de aanstaande kampioen heel  verdienstelijk, maar zag dat de thuisclub de kansen beter benutte. De bezoekers hadden de pech dat doelverdedigster Jasmijn Winters licht geblesseerd raakte. Bij 4 - 2 werd een treffer van Twente om onduidelijke redenen afgekeurd. Bij Twente scoorde Jade Fredriks en Floor Kosterink.

Dames, derde klasse F: Almelo – Lochem 1 - 1 (1 - 0). Almelo speelde een uitstekende wedstrijd. Dat de thuisclub niet won kwam doordat er acht uitstekende kansen niet werden benut. Katja van Riggelen scoorde vlak voor rust de enige Almelose treffer. Almelo kan zich volgende week bij winst in Zutphen plaatsen voor de nacompetitie.

Dames, derde klasse F: Meppel – HCHN 1 - 4 (1 - 3). Met een aantal B-junioren in de ploeg behaalde HCHN uit Nijverdal een fraaie zege.  Routinier Sanne Weijschedé scoorde in de eerste helft drie treffers. Bij de tweede treffer, een tip-in, werd het voorbereidende werk verricht door Floor Dekker. Na rust was het de jeugdige Esmée Logtenberg die de marge op drie treffers bracht.

Dames, derde klasse F: Hoogeveen – Drienerlo 3 - 2 (1 - 0). Drienerlo kreeg in de eerste helft veel kansen, maar kwam niet verder dan een treffer van Esther van de Ven. Na rust kwamen de bezoekers, die wel hard werkten, maar zich niet altijd aan de afspraken hielden, opnieuw achter te staan. Aanvoerster Robin Kroeze scoorde gelijk.  Hoogeveen scoorde via een uitbraak de winnende treffer.

Heren, tweede klasse D: Leeuwarden – Twente 5 - 1 (2 - 0). Twente kon in dit degradatie-duel niet onder de druk van Leeuwarden komen en kwam snel met 2 - 0 achter.  De derde treffer viel vlak na rust. Na de tegentreffer van Leen Timmers hing de 3 - 2 in de lucht. Nadien namen de Friezen afstand.

Heren, derde klasse F: Bully - Barneveld 6 - 3 (3 - 1). Met de uitstekend spelende aanvoerder Mike Pollemans won Bully heel fraai van de koploper. Bully was goed in de omschakeling, speelde scherp en positioneel goed. Ralf Peters scoorde twee treffers, aanvoerder Pollemans was één van de spelers die één keer scoorde.

Heren, derde klasse F: Graspiepers – Drienerlo 3 - 4 (1 - 3). Drienerlo spelers Stephan Hesselink was niet alleen blij met zijn twee treffers, ook straalde hij vanwege de knappe zege van zijn ploeg op het waterveld in Drachten. Drienerlo speelde een prima eerste helft. Na rust ging het even minder, maar het slotakkoord had weer het niveau van de eerste helft. De andere treffers voor Drienerlo kwamen op naam van Sjoerd van Nieuwenhuizen en Jules Hazeleger.