Hockey in Twente: 18 mei 2014
20-5-2014  |

Dames, tweede klasse D: Bully – GHBS 7 - 4 (2 - 0). Bully won de laatste thuiswedstrijd. Dat gebeurde in een aantrekkelijk duel. De voorsprong van de debutant die fraai als derde, in deze wedstrijd kwam niet in gevaar. De treffers voor Bully kwamen op naam van Lisa Poorthuis (3x), Lotte Vixseboxse (2), Karlijn Oude Bennink en Marit Brand (strafbal).

Dames, tweede klasse D: Twente – HCM 3 – 1. Twente begon heel scherp tegen de nummer twee uit Arnhem. Dat hield de ploeg echter niet lang vol waardoor de thuisclub achter de feiten aan liep. In de tweede helft anticipeerde de thuisclub uitstekend. Dat leidde tot de verdiende zege. De doelpunten voor Twente kwamen op naam van Sandra Woudsma, Marit Boshuis en Jade Fredriks.

Dames, tweede klasse D: PW – Eelde 0 – 1. PW verloor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 1-0 van het lager geplaatste Eelde.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Meppel. De wedstrijd ging niet door omdat Meppel niet voldoende speelsters had.

Dames, derde klasse F: HCHN – Hattem 7-0 (3-0).Met de B-junior Nienke Weijschedé speelde HCHN een snel spel overklaste Hattem volledig. Opvallend bij de grote score was dat zes van de zeven doelpunten veldtreffers waren. Bij rust leidde HCHN met 3 - 0 door doelpunten van Floor Dekker, Esmee Logtenberg (strafcorner) en Merel Kirch. Na rust werd de score opgevoerd door Nienke Weijschedé, Floor Dekker, Sanne Weijschedé en Merel Kirch die de bal hoog in het dak van het doel schoot.

Dames, derde klasse F: Zutphen – Almelo 1 - 4 (0 - 1).  Almelo behaalde een knappe zege tegen het sterke Zutphen. Nadat de bezoekers in de eerste helft op voorsprong kwamen werd de marge na rust gestaag uitgebouwd. De treffers voor Almelo kwamen op naam van Milou Haarhuis (2x), Merle Bente en Marieke Kootstra. Wanneer Almelo zondag thuis van HCHN wint plaatst de ploeg zich voor de nacompetitie.

Heren, tweede klasse D: Almelo – Bully 2 - 6 (1 - 4). Bully speelde in een volgens speler Daan te Keurs een fanatiek potje goed hockey en won verdiend. Bij rust was de strijd al beslecht in het voordeel van de Oldenzaalse ploeg. De Oldenzaalse ploeg speelde de laatste wedstrijd van het seizoen en kan alleen wanneer Barneveld volgende week thuis van Flevoland verliest alsnog kampioen worden. De treffers voor Bully kwamen op naam van Ralf Peters 2, Ruben Kartier, Daan te Keurs, Bob Sanders en Joost van Dijck allen 1.

Heren, tweede klasse D: Twente – HCM 4 - 3 (1 - 3). Een mentaal sterk Twente speelde goed en werkte hard. Na een eerste helft waarin Twente op achterstand kwam herleefde de thuisploeg in de tweede helft. Dat was ook de verdienste van de 17-jarige A – junior Tjerk Reef die de derde treffer voor zijn rekening nam. De andere doelpunten kwamen op naam van Noud Bouhuis, Freek Lohuis en Cas Hilberink.

Heren, derde klasse F: Almelo – Bully 2 - 6 (1 - 4). Almelo stond al na vijf minuten met 2 - 0 achter. Nadien kon de thuisploeg Bully in de laatste wedstrijd van het seizoen behoorlijk partij geven. Derck Smink scoorde beide treffers uit strafcorners, bij 1 - 4 en 2 - 6.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Flevoland 4 - 2 (1 - 2). Drienerlo sloot de laatste wedstrijd af met een zege. Na een wat mindere eerste helft speelde de thuisclub in de tweede helft stukken beter. DE 12 achterstand werd omgebogen in een 3-2 voorsprong door twee treffers van Isar Huisman. De andere doelpunten kwamen op naam van Stephan Hesselink en Peter Schakel.