Hockey in Twente: 25 mei 2014
26-5-2014  |

Dames, tweede klasse D: Apeldoorn – Bully 5 – 3 (1 – 2). Een in de eerste helft oppermachtig Bully verloor uiteindelijk van het al gedegradeerde Apeldoorn dat geheel vrijuit speelde. De treffers voor Bully kwamen op naam van Karlijn Oude Bennink, Lotte Vixseboxse en Marit Brand. De wedstrijd betekende de laatste ontmoeting voor de coaches Jonas Termijtelen en Ronald Brouwer.

Dames, tweede klasse D: GHBS – Twente 3 - 3 (1 - 1). Twente begon scherp, maar kwam toch op achterstand. Jade Fredriks scoorde via een tip de gelijkmaker na een goed schot van Marit Boshuis. Na rust kreeg Twente meer kansen dan de thuisclub. Jade Fredriks (1 - 2) en Roos van der Deen (2-3). GHBS kwam in de slotfase alsnog op gelijke hoogte.

Dames, tweede klasse D: Leeuwarden – PW 1 - 0 (1 - 0). PW was gelijkwaardig aan Leeuwarden en kreeg in de gehele wedstrijd de nodige kansen. Die leverden niet het gewenste effect op. De enige treffer van de Friezinnen werd al na een kwartier gescoord.

Dames, derde klasse F: Almelo – HCHN 6 - 0 (1 - 0). Na de euforie van vorige week door de 7 - 0 triomf thuis tegen Hattem was HCHN in de veronderstelling dat het Almelo de weg naar de nacompetitie kon versperren. Een helft lang bleek deze doelstelling haalbaar. HCHN was gelijkwaardig aan Almelo en stond bij rust met 1 - 0 achter in een wedstrijd die zich veelal op het middenveld afspeelde. Na rust verloor de Nijverdalse ploeg de wedstrijd op basis van een mindere conditie.

Dames, derde klasse F: Almelo – HCHN 6 - 0 (1 - 0). Met deze klinkende zege plaatste Almelo zich voor de nacompetitie met als inzet een plaats in de tweede klasse. De wedstrijden daarvoor worden zondag in Wageningen gespeeld. De eerste helft tegen HCHN speelde zich veelal af op het middenveld. Na rust nam Almelo afstand omdat de thuisclub over een veel betere conditie beschikte. De treffers voor Almelo kwamen op naam van Milou Haarhuis (2), Jet Fransen, Merle Bente, Maud Hubbelmeijer en Marieke Kootstra.

Dames, derde  klasse F: Hattem – Drienerlo 1 - 1 (0 - 1). Drienerlo speelde een goede eerste helft. De bezoekers kwamen door een treffer van Joannet Onvlee op voorsprong. Drienerlo kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Die werden niet benut. Het lukte Hattem daardoor alsnog om op gelijke hoogte te komen.

Heren, tweede klasse D: GHBS – Twente 7 – 1. De mannen van Twente verloren met 7 - 1 bij GHBS in Groningen. Daardoor degradeerden de Hengeloërs na een verblijf van één jaar uit de tweede klasse.

Heren, tweede klasse D: Ares – PW 5 - 4 (1 - 3). PW speelde een prima eerste helft en nam afstand. Na rust werd het voor enkele spelers door de warmte iets teveel en kregen spelers krampjes. Ares kon terugkomen en met klein verschil winnen. De treffers voor PW kwamen op naam van Rik Wolters, Andrew van Diepenbrugge, Ewoud  en Guido Schenau. Maarten Brals wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer/coach van de mannen van PW.

Heren, derde klasse F Bully. De mannen van Bully, die als tweede eindigden in de derde klasse F, spelen zondag promotiewedstrijden in Wageningen. De tegenstanders zijn nog niet bekend.