Hockey in Twente: 21 september 2014
22-9-2014  |

Dames, eerste klasse D: Groninger Studenten – EHV 3 - 6 (2 - 2). De fysieke fitheid van de ploeg en het uitstekende spel van Minout Mink bezorgden EHV de tweede zege van het seizoen. De Haaksbergse Minout Mink nam vier van de zes treffers voor haar rekening waaronder drie benutte strafcorners. De andere treffers kwamen op naam van jeugdinternational Elena Colmer en Linn Delfgou.

Dames, tweede klasse D: Leeuwarden – Bully 2 - 1 (1 - 1). Bully heeft de nederlaag aan zichzelf te wijten. De ploeg van coach Loes Gelink kreeg veel kansen en miste drie keer voor open doel. Bij 1 - 0 scoorde Lotte Vixseboxse met de backhand de gelijkmaker. Opvallend was dat Leeuwarden beide treffers scoorde uit een strafcorner.

Dames, tweede klasse D: Twente – Eelde 7 - 0 (5 - 0). Twente pakte de zaken energiek aan en schakelde de spits van Eelde uit. Daardoor kon de thuisclub bouwen aan mooie aanvallen die stuk voor stuk prima werden uitgespeeld. De treffers kwamen op naam van Floor Schuppers en Marit Boshuis (beiden twee), Roos van der Deen, Floor Kosterink en Puck Roesink allen één.

Dames, derde klasse F: Lochem – Almelo 2 - 1 (1 - 0). Almelo speelde in de eerste helft erg slecht. Na rust waren de Twentse vrouwen de bovenliggende partij en kwamen verdiend op gelijke hoogte. Danique Voortman rondde een prima opgezette aanval af. Lochem trok in de slotfase de winst naar zich toe.

Dames, derde klasse F: Zutphen – Drienerlo 3 - 2 (1 - 0). Met Sascha Laoh als uitstekende stand in (Drienerlo heeft niet de beschikking over een echte doelverdedigster) verloor Drienerlo met klein verschil. De bezoekers misten de nodige kansen en hadden zelfs kasn op de overwinning. De treffers voor Drienerlo kwamen op naam van Tara Hankel en Evelien Nieuwenburg.

Dames, derde klasse F: Roden – HCHN 6 - 0 (4 - 0). Met dertien speelsters en enkele enthousiaste ouders knokte HCHN voor wat het waard is. De Nijverdalse speelsters speelden zonder echte leider en zagen ondanks hun voorbeeldige inzet dat tegenstander Roden toch veel te sterk was.

Heren, eerste klasse D: Zwolle – EHV 7 - 0 (5 - 0). EHV , dat zonder centrale verdediger Tim Lunter speelde, kwam twee periodes aanvallend uitstekend voor de dag. De Enschedeërs gaven echter verdedigend nogal wat ruimte weg. In de tweede helft leek het lang op 5 - 0 af te stevenen, maar in de slotfase scoorde Zwolle nog twee keer.

Heren, tweede klasse D: PW – HCM 2 - 2 (0 - 1). Met een fraaie treffer nam Stijn de Bont afscheid van PW. De vaste waarde van de Enschedese ploeg gaat een wereldreis maken naar Australië. PW had moeten winnen van het jonge HCM. De thuisclub miste zeven strafcorners. De andere PW treffer kwam op naam van Wouter Nederhand.

Heren, tweede klasse D: Zutphen – Drienerlo 6 - 4 (2 - 4). Drienerlo speelde een prima eerste helft. De bezoekers namen een 4 - 1 voorsprong door treffers van Thomas Laoh (2x), Jules Hazeleger en Stephan Hesselink.  Na rust ging het een stuk minder met Drienerlo dat wel de pech dat een zuivere treffer werd afgekeurd.

Heren, derde klasse F: Bully – Quick Stick 10 - 1 (4 - 0). ”Er stond een goed team”, aldus aanvoerder Mike Pollemans van Bully. Zijn ploeg communiceerde goed en hield zich prima aan de afspraken. Daarnaast liep de strafcorner goed. In de slotfase was Bully een beetje moe, maar een eindsprint leidde tot een zege met dubbel cijfers.

Heren, derde klasse F: Graspiepers – Almelo 2 - 2 (1 - 0). Almelo kwam na de 2 - 0 pas goed in actie. Sten Voortman benutte eerst een strafbal en schoot er vervolgens één op de paal. Pieter van der Veen schoot Almelo naar de verdiende gelijkmaker. De Twentse ploeg heeft zich versterkt met doelman Robert Meijlof.

Heren, derde klasse F: Twente – Flevoland 2 - 2 (1 - 0). Twente kwam twee keer op voorsprong maar verzuimde om afstand te nemen. De Hengeloërs, die het zonder routinier Cas Hilberink moeten stellen, misten teveel strafcorners.