Hockey in Twente: 28 september 2014
29-9-2014  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Ede 5 - 0 (3 - 0). Routinier Judith van der Zande droeg met twee treffers goed bij aan de derde triomf van een oppermachtig EHV. Toch had de zege volgens coach Jonas Termijtelen hoger moeten uitvallen. De andere treffers kwamen op naam van Anouk Wildeborg en Lotti Arts die een numerieke meerderheid (elf tegen negen speelsters) afrondde met een uitstekend en hard schot.

Dames, tweede klasse D: Bully – GHBS 1 - 3 (1 - 1).  Bully werd door een scoop overdonderd en stond snel op achterstand.  Nieuwkomer Flore Mollink zorgde voor de gelijkmaker. Zij vormt samen met Dominique Reuvekamp en Janneke Kemna een groep van drie nieuwe speelsters die zich prima aanpassen. In de tweede helft brak de ervaring Bully op. GHBS scoorde uit twee strafcorners.

Dames, tweede klasse D: Quick Stick – Twente 4 - 1 (2 - 0). Twente had in Heerenveen moeite met het trage zand kunstgrasveld en het werkhockey dat daarop gespeeld moest worden. Die manier van spelen was de thuisclub, die niet veel beter was, op het lijf geschreven. Pas bij 4 - 0 kon Twente door Nathalie van Ek de eer redden.

Dames, tweede klasse D: Beuningen – PW 2 - 2 (2 - 1). Door blessures trad PW aan met een selectie van twaalf speelsters. Die moesten op hun tenen lopen en vechthockeyspelen maar behaalden wel een verdiend punt. Cherise Helant Muller scoorde de openingstreffer (0 - 1) en de gelijkmaker (2 - 2) voor PW.

Dames, derde klasse F: Almelo – Zevenaar 4 - 1 (3 - 0). Almelo speelde een uitstekende eerste helft en nam door treffers van Milou Haarhuis, Lorena Romero en Lucille Rameaux een ruime voorsprong. De tweede helft was rommelig. Alleen Daniek Voortman scoorde nog voor de thuisclub.

Dames, derde klasse F: Haackey – Lochem 0 - 2 (0 - 0). Met drie invalsters doelverdedigster Isabel Prins en de veldspelers Sanne Nijland en Sietske Eijkelenkamp hield een hard werkend Haackey het sterke Lochem drie kwart wedstrijd in bedwang. De bezoekers beslisten de strijd in de slotfase.

Dames, derde klasse F: Epe – HCHN 3 - 1 (1 - 1). Met een uitstekende doelverdedigster Jolien Wevers hield  een hardwerkend HCHN één helft heel knap stand. De opgelopen achterstand werd weggewerkt door een benutte strafcorner van Esmee Logtenberg. Na rust ging de vermoeidheid aan HCHN zijde parten spelen. Ondanks de vechtlust verloor de Nijverdalse ploeg met 3 - 1.

Heren, eerste klasse D: EHV – Groninger Studenten 1 - 8 (1 - 4). EHV mist teveel fitte basisspelers, geeft te veel kansen weg en weet de kansen die het creëert niet te verzilveren. De Enschedese ploeg trof in Groningen een uitstekende ploeg die flink druk zette. A-junior Jan Peter de Pijper redde bij 0 - 3 de eer voor EHV.

Heren, tweede klasse D: Ares – PW 3 - 1 (2 - 0). PW begon heel slecht aan de wedstrijd en stond na vijf minuten met 2 - 0 achter. Na rust speelde de Enschedese ploleg veel beter. Daan Kruisinga benutte een strafbal. Nadien bleken de strafcorners niet besteed aan PW. De thuisclub besliste vervolgens de wedstrijd.

Heren, derde klasse F: Almelo – Bully 1 - 3 (1 - 3).  Bully speelde de eerste tien minuten niet scherp. Nadien gaf de ploeg van aanvoerder Mike Pollemans weinig tot niets weg. De bezoekers zetten Almelo ook regelmatig vast. De treffers voor Bully kwamen op naam van Bob Sanders, Ralf Peters en Mike Pollemans.

Heren, derde klasse F: Almelo – Bully 1 - 3 (1 - 3). Almelo heeft het goed begin geen vervolg kunnen geven. De thuisclub kwam door Sten Voortman op voorsprong. Vervolgens zette Bully de thuisclub regelmatig vast, kwam op voorsprong en nam verder afstand.  Na rust gebeurde er weinig.

Heren, derde klasse F: Quick Stick – Twente 1 - 4 (0 - 2). Met de 15 jarige Dirk van Keulen als debuterende doelman won een goed voorbereid Twente in Heerenveen. De bezoekers kwamen door twee treffers van Robbert van Dordt op 0 - 2. Twente liet in de eerste helft ook nog de nodige kansen liggen. Na rust voegde Noud Bouwhuis dar twee treffers aan toe.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Mezen 2 - 2 (1 - 2). Drienerlo speelde een minder goede eerste helft. De thuisclub herstelde zich in de tweede helft door redelijk constant op de aanval te spelen. Stephan Hesselink scoorde beide gelijkmakers voor Drienerlo.