Hockey in Twente: 12 oktober 2014
13-10-2014  |

Dames, eerste klasse D: Malburgen – EHV 1 - 7 (0 - 4). Met de 15-jarige centrale verdediger Wieke Ratering uit Boekelo als slot op de deur speelde een scherp en agressief EHV Malburgen compleet van de mat. In de tweede helft maakte de jeugdige Pleuni Kirch haar debuut. De treffers voor EHV kwamen op naam van Minout Mink (3), Liz Koopman (2), Lotti Arts en Dyonne de Wit.

Dames, tweede klasse D: Bully – PW 3 - 1 (1 - 0).  Met Isabel Kielstra als uitstekende doelverdedigster behaalde Bully een verdiende zege. Floor Mollink scoorde uit een strafcorner. Na rust bracht Lotte Vixseboxse met de backhand de marge op twee treffers. Nadat PW de spanning terug bracht bepaalde routinier Hester Meijer de eindstand op 3 - 1.

Dames, tweede klasse D: Bully – PW 3 - 1 (1 - 0). Het aanvallend ingestelde PW dat met drie spitsen speelde leed een verdiende nederlaag. Die was volgens coach Gijs Heutink te wijten aan het onverzorgde spel. PW kwam met 2-0 achter. Annemie Leis bracht nog even de spanning nog even terug maar moest toezien dat Bully verdiend won.

Dames, tweede klasse D: Phoenix – Twente 6 - 8 (2 - 5). Een veel sterker Twente kreeg heel veel kansen. Tot 2 - 2 ging het gelijk op. Floor Kosterink scoorde zowel vlak voor als vlak na rust. De andere treffers kwamen op naam van Puck Roesink (2), Roos van der Deen, Tess Yntema, Floor Schuppers en Laura van Dokkum.

Dames, derde klasse F: Haackey – Apeldoorn 2 - 3 (0 - 2). Na een eerste helft waarin de bezoekers afstand namen herpakte Haackey zich in de tweede helft volledig. Elke Eijsink en Janneke Szymanski brachten Haackey op gelijke hoogte. Apeldoorn trok twee minuten de zege naar zich toe.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Zevenaar 2 - 1 (0 - 0). Drienerlo behaalde in een zware pot waarin het volgens aanvoerster Franka van Velthoven conditioneel flink aanpoten was de eerste zege van het seizoen. De zege kwam in de tweede helft tot stand tot Drienerlo het betere van het spel had. Evelien Nieuwenburg en Laura de Ridder scoorden voor Drienerlo.

Dames, derde klasse F: Almelo – HCHN 6 - 0 (3 - 0).  HCHN kwam vrij snel op achterstand. Nadien miste de Nijverdalse ploeg een goede kans op de gelijkmaker. Almelo had in de eerste helft meer balbezit en nam ruim afstand. Na rust speelde HCHN goed en compact. De bezoekers werden veel gevaarlijker zonder dat dit tot treffers leidde.

Dames, derde klasse F: Almelo – HCHN 6 - 0 (3 - 0). Almelo behaalde een degelijke overwinning zonder tot spectaculair hockey te komen. De eerste helft was goed, de tweede helft rommelig. De Almelose treffers kwamen op naam van Milou Haarhuis (3x), Katja van Riggelen (2x) en Fleur van Munster.

Heren, eerste klasse D: EHV – Arnhem 1 - 2 (0 - 1). Nadat in de eerste helft de angst in de ploeg sloop bij EHV gooide de thuisclub in de tweede helft alle schroom vanaf zich af. Dat leidde tot de verdiende gelijkmaker van Steffan Hengst. Een verkeerd schakel moment in de slotfase kostte EHV de zege.

Heren, tweede klasse D: Zevenaar – PW 4 - 2 (3 - 1). PW speelde een slechte wedstrijd en had in de tweede helft moeite met de arbitrage. De treffers voor PW kwamen op naam van de gebroeders Bart en Wout van den Boom.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Bully 2 - 5 (1 - 4). Bully kwam in de eerste helft al snel op 2 - 0. De Oldenzalers troffen in Drienerlo een tot op de tanden gewapende tegenstander die verdedigend in de eerste helft nog wel eens en steekje liet vallen. Bully had verder weinig moeite om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Ralf Peters scoorde twee keer voor de bezoekers.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Bully 2 - 5 (1 - 4). Drienerlo zag in de eerste helft dat Bully de foutjes van de thuisclub goed afstrafte.  Na rust speelde de thuisclub veel beter, maar kon Drienerlo de achterstand niet wegwerken. De beide treffers van Drienerlo kwamen op naam van Stephan Hesselink.

Heren, derde klasse F: Almelo – Steenwijk 8 - 2 (6 - 0). Sten Voortman beleefde een prima middag door vier keer te scoren. Almelo was oppermachtig. Alleen in de slotfase kreeg de thuisclub twee onnodige tegentreffers te incasseren door slordig verdedigen. De andere Almelose doelpunten kwamen op naam van Jasper Dijkers, Pieter van der Veen en Sander de Haas.

Heren, derde klasse F: Sneek – Twente 0 - 6 (0 - 3). Met de uitstekende A-junioren doelman Pim van Bergeik tussen de palen werd Twente in het eerste kwartier meerdere keren voor een achterstand behoed. Nadien kwamen de bezoekers op dreef. Aanvoerder Robbert van Dorth scoorde drie keer. De andere treffers kwamen op naam van Maarten Adolfs, Justin Halfslag en Thijmen Rakers.