Hockey in Twente: 26 oktober 2014
27-10-2014  |

Dames, eerste klasse D: Leusden – EHV 1 - 4 (0 - 1). Met vier treffers toonde Minout Mink zich een prima schutter namens EHV. De Haaksbergse is daarmee tevens de beste schutter van alle landelijke eerste klassen. EHV had geen kind aan Leusden dat moest toezien dat de Enschedese ploeg dominant was en 80 % van de wedstrijd balbezit had.

Dames, tweede klasse D: Twente – Bully 5 - 1 (3 - 1). Megan Kienhuis bekroonde haar debuut in de hoofdmacht met de gelijkmaker (1 - 1). Die treffer kwam tot stand na goed voorbereidend werk van Rosheen McDonald.  Bully maakte echter in de eerste helft de grote fout door vele passes in de stick van de tegenstander in te leveren. Na rust was de Oldenzaalse ploeg heer en meester totdat de speelsters in de Hengelose cirkel verschenen.

Dames, tweede klasse D: Twente – Bully 5 - 1 (3 - 1). Twente was de bovenliggende partij en kwam door Floor Schuppers op voorsprong. Toch moest de thuisclub Bully even naast zich dulden. Laura van Dokkum en Floor Kosterink bepaalden de ruststand op 3 - 1. Na rust voorkwam doelverdedigster Jasmijn Winters de 3 - 2. Floor Schuppers bepaalde met twee veldtreffers de eindstand op 5 - 1.

Dames, tweede klasse D: PW – Leeuwarden 4 - 1 (3 - 0). Chérise Hélant Muller (19) droeg met twee treffers flink bij aan de tweede seizoenzege van PW.  Muller, afkomstig van Amsterdam blijkt in scorend opzicht een enorme aanwinst voor PW. De thuisclub domineerde in de eerste helft en kwam door treffers van Esther van de Ven, Chérise Hélant Muller en Annemie Leis met 3 - 0 voor. Het was de beste eerste helft van PW in deze competitie. De tweede helft was rommelig. Chérise Hélant Muller scoorde 4-0 en Leeuwarden deed uit een strafcorner iets terug.

Dames, derde klasse F: HCHN – Haackey 1 - 3 (1 - 1). HCHN kwam door een fout al snel op achterstand. De Nijverdalse ploeg herstelde zich snel. Britt Masseur bracht de thuisclub op gelijke hoogte. HCHN ging daarna zette daarna veel druk zonder dat het treffers opleverde. Na rust was Haackey de eerste tien minuten sterker. De Haaksbergse ploeg nam afstand: 1 - 3.  HCHN had nadien meer balbezit, kreeg genoeg kansen, maar was te lief in de afwerking.

Dames, derde klasse F: Epe – Almelo 0 - 0. Een goed spelend Almelo verzuimde het betere spel in doelpunten om te zetten. De jonge Twentse ploeg kreeg in de tweede helft vijf uitstekende kansen. De doelverdedigster van Epe was keer op keer een sta in de weg voor de Almelose voorwaartsen. Ondanks het puntenverlies gaf het spel vertrouwen voor de toekomst.

Dames, derde klasse F: HCHN – Haackey 1 - 3 (1 - 1). Dyonne Ezendam droeg met twee treffers flink bij aan de tweede zege van Haackey. De zege kwam tot stand door goed combinatiespel enerzijds en goed verdedigen anderzijds. De derde Haaksbergse treffer kwam op naam van Janneke Szymanski.

Dames, derde klasse F: Apeldoorn – Drienerlo 5 - 1 (4 - 0). Gebrek aan concentratie leidde ertoe dat Apeldoorn na een kwartier al met 3 - 0 voorstond. Drienerlo begon de tweede helft sterk en kwam door een benutte strafcorner van Tara Hankel op 4 - 1. Drienerlo kreeg nadien de nodige kansen die geen treffer opleverde. Apeldoorn nam in de laatste vijf minuten verder afstand.

Heren, eerste klasse D: Hattem – EHV 4 - 2 (3 - 2). EHV werd in Hattem niet beloond voor het vertoonde goede hockey. De ploeg voelde zich ook bestolen door het warrige en inconsequente optreden van de arbiters. Lichtpunt was dat Joris Opbroek zijn rentree opsierde met een treffer en dat de 2 - 1 van Boudewijn Bousema voortkwam uit een goed opgezette aanval waarvoor de jeugdigen Joep Gierveld en Stijn Adolfsen het voorbereidende werk leverden.

Heren, tweede klasse D: PW – Leeuwarden (4 - 3). Door schorsingen had PW liefst vier jeugdige debutanten: Casper en Thijs Wagenaar, Jochem Choons en Floris van de Lek. PW speelde een prima eerste helft waarin Guido Schenau twee keer scoorde.  In de tweede helft scoorde Yordy Bakker met een gelifte bal die via de onderkant van de lat in het doe, verdween voor 3 - 0. Door blessures en wisselingen aan PW zijde werd het 3 - 3. Guido Schenau schoot PW in de laatste minuut naar de eerste zege: 4 - 3.

Heren, derde klasse F: Bully – Zutphen 5 - 2 (1 - 1). Lijstaanvoerder Bully begon wat moeizaam tegen de nummer twee. Na de achterstand kwam Bully herpakte zich na twintig minuten. Vlak voor rust leidde dat tot de gelijkmaker. Na rust speelde Bully uitstekend en kwam Zutphen er niet meer aan te pas. De treffers voor Bully kwamen op naam van Ralf Peters (2), Joost van Dijck, Ruben Kattier en Joris Jan Smellink.

Heren, derde klasse F: Flevoland – Almelo 4 - 4 (3 - 1). Almelo speelde geen beste eerste helft. Dat leidde ondanks de 1 - 1 gelijkmaker van Sten Voortman tot een 3 - 1 achterstand bij rust. Na rust kwamen de bezoekers door twee benutte strafcorners van Sten Voortman op gelijke hoogte. In de slotseconden boog Joey Martherus de 4 - 3 achterstand om in een 4 - 4 gelijkspel.

Heren, derde klasse F: Twente – Drienerlo 4 - 2 (2 - 2). Centrale verdediger Yanick Moll hielp uiteindelijk Twente aan de verdiende zege. Daarvoor verzuimden de voorwaartsen  van Twente om de wedstrijd tijdig te beslissen door het missen van vele kansen. De andere doelpunten voor Twente kwamen op naam van Robbert van Dorth, Freek Lohuis en Dennis Gubler.

Heren, derde klasse F: Twente – Drienerlo 4 - 3 (2 - 2). Drie treffers van de Stephan Hesselink bleken niet voldoende voor een zege van Drienerlo.  De bezoekers bogen in een niet al te beste wedstrijd een in de eerste helft opgelopen 2 - 1 achterstand om in een 3 - 2 voorsprong. Daarna liet Drienerlo vervolgens na de wedstrijd goed uit te spelen.