Hockey in Twente: 2 november 2014
3-11-2014  |

Dames, eerste klasse D: EHV – GCHC 3 - 1 (2 - 0). Met prima veldspel behaalde EHV een verdiende zege. Jeugdinternational Elena Colmer scoorde in de eerste helft twee keer. Dat EHV het uitstekende spel niet verder met treffers beloond kwam door de uitstekende GCHC doelverdedigster. Na rust lukte het club topscoorster Minout Mink uit Haaksbergen wel. GCHC redde vlak voor tijd de eer.

Dames, tweede klasse D: Bully – Barneveld 4 - 1 (1 - 0). Merle Eppink, de laatste vrouw van Bully zag haar voorbereidende werk bekroond met een hele fraaie treffer van Hester Meijer. Aanvoerster Anne Siers speelde een uitstekende wedstrijd en nam de vierde treffer voor haar rekening door al duikend bij de tweede paal tot scoren te komen. Hester Meijer (1 - 0) en Lotte Vixseboxse (2 - 0) namen de andere treffers van Bully voor hun rekening. Bully won verdiend, maar liet verder legio kansen onbenut.

Dames, tweede klasse D: Leeuwarden – Twente 1 - 1 (1 - 1). Floor Schuppers zette Twente al in de tweede minuut op voorsprong.  Een kwartier later werd het gelijk. Nadien begon de ellende voor Twente dat moest opboksen tegen twee Friese clubscheidsrechters. Het was lastig hockeyen voor de bezoekers die gefrustreerd raakten en tot overmaat van ramp 28 strafcorners tegen kregen en niet één mee.

Dames, tweede klasse D: GHBS – PW 3 - 1 (1 - 1). PW begon uitstekend. De Enschedese vrouwen stonden na een minuut al op voorsprong door Annemie Leis. De bezoekers konden dit flitsende begin geen vervolg geven. In de tweede helft toen GHBS uit een strafbal op 2 - 1 kon PW niet meer in haar normale spel komen.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – HCHN 5 - 0 (4 - 0). HCHN kwam al snel op achterstand na een treffer waarbij volgens beide ploegen een voet was gebruikt. De bezoekers hadden in de eerste helft weinig in te brengen. Na rust ging het beduidend beter. De ploeg van coach Marco van de Pol zette veel druk. Marit Hegeman zette een prima rush die voor gevaar zorgde en Esmee Lenferink testte met twee snoeiharde strafcorners de capaciteiten van Drienerlo ’s doelverdedigster Evelien Maaskant.

Dames, derde klasse F: Almelo – Doetinchem 0 - 3 (0 - 1). Almelo speelde slecht en slordig. Hoewel de vechtlust bij de thuisclub wel aanwezig is trof Almelo in Doetinchem een tegenstander die veel effectiever was in de afronding.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – HCHN 5 - 0 (4 - 0). De tweede zege van Drienerlo werd mede behaald omdat doelverdedigster Evelien Maaskant uitstekend op dreef was. In de eerste helft kwam de ploeg van coach Vincent Steggink op 4 - 0 door twee treffers van Franka van Velthoven en één van Tara Hankel en Joannet Omvlee. Na rust kreeg Tara Hankel twee goede kansen en schoot Joannet Omvlee net naast. Tara Hankel benutte door een benutte strafcorner de eindstand op 5 - 0.

Dames, derde klasse F: Haackey – Epe 1 - 2 (0 - 1). Haackey liet het er in het begin een beetje bij zitten door mee te gaan met het spel van de tegenstander. Na rust ging het wel wat beter. De Boekelse Bente van der Heide scoorde drie minuten voor tijd tegen. Haackey werd daardoor enorm geïnspireerd maar kwam niet meer langszij.

Heren, eerste klasse D: EHV – Amersfoort 1 - 6 (1 - 2). EHV kwam qua tempo en spel goed mee met de koploper uit Amersfoort. Alleen het benutten van de kansen leverde de Enschedese ploeg problemen op. Tim Lunter scoorde in de eerste helft de gelijkmaker. In de slotfase bij 1 - 4 ging EHV risico ’s nemen.

Heren, tweede klasse D: GHBS – PW 6 - 1 (4 - 0). Met de debuterende B – junior Ike Hatenboer in de ploeg begon PW uitstekend. Dit leidde echter niet tot treffers. GHBS scoorde in het verloop van de eerste helft er lustig op los en kreeg ook het betere van het spel.  Na rust kon PW de schade beperkt houden. Yordy Bakker redde de eer voor de Enschedeërs.

Heren, derde klasse F: Mezen – Bully 1 - 2 (1 - 1). Bully werkte in deze topper hard en won verdiend. De wedstrijd in Harderwijk was rommelig en fysiek.  Mezen speelde vaak met tien man achter de bal. Bram Beckmann (0 - 1) en Joost van Dijck (1 - 2) slechtten de defensie van de Harderwijkers op een goede manier.

Heren, derde klasse F: Almelo – Quick Stick 7 - 3 (2 - 1). Bij 5-1 leek er geen vuiltje aan de lucht voor Almelo. Rutger Hoefnagels schoot echter in eigen doel en Quick Stick kwam ook nog terug tot 5-3. Mitch Weenink loodste zijn ploeg definitief in veilige haven. Sten Voortman werd met drie treffers topscorer.

Heren, derde klasse F: Zutphen – Twente 3 - 7 (1 - 1). Ondanks de vroege achterstand controleerde Twente de rest van de wedstrijd met goed veldspel. De A-junior Tim Wegter nam drie treffers voor zijn rekening. De overige doelpunten kwamen op naam van Siemen Houttuin (2x), Justin Halfslag en Robbert van Dorth.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Steenwijk 7 - 3 (2 - 1). Drienerlo begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam door een benutte strafcorner van Stephan Hesselink met 1 - 0 voor. Na de 2 - 1 kwam Steenwijk goed opzetten. In de tweede helft nam de thuisclub ruim afstand. De treffers voor Drienerlo kwamen op naam van Stephan Hesselink en Thomas Laoh (beiden 2), Sjoerd Nieuwenhuis, Isar Huisman en Stan Maassen.