Hockey in Twente: 16 november 2014
17-11-2014  |

Dames, eerste klasse D: EHV - Deventer 1 - 1 (1 - 0). Centrale verdedigster Wieke Ratering (15) uit Boekelo was met haar treffer tegen Deventer de tiende speelster van EHV die dit seizoen scoorde.  EHV was dominant in de eerste helft maar kwam niet tot meerdere treffers. Na rust kwam Deventer op gelijke hoogte. Nadien kreeg EHV nog verschillende strafcorners te nemen maar de Deventer doelverdedigster was een sta in de weg voor de spitsen van EHV. De jonge ploeg van EHV (gemiddelde leeftijd 17,5 jaar) scoort in de ogen van coach Jonas Termijtelen ver boven verwachting. De ploeg staat tweede achter het uit de Overgangsklasse gedegradeerde Almere.

Dames, tweede klasse D: Bully - Quick Stick 2 - 3 (1 - 2). Gemis aan ervaring brak een beter spelend Bully op. De ploeg van coach Loes Gelink verloor in de laatste minuut. "We hebben geknokt en aanzienlijk beter gespeeld dan de tegenstander", aldus Gelink. Bully werkte twee keer een achterstand weg. Lotte Vixeboxse scoorde na voorbereidend werk van Hester Meijer en Lisa van lange schoot een strafcorner in. De winnende treffer van de Friezinnen viel in de laatste minuut.

Dames, tweede klasse D: Wijchen - Twente 0 - 1 (0 - 0).Met de jeugdige Roos Lelifeld uit B1 in de ploeg hield Twente zich knap staande. De verdediging van Wijchen stond als een huis. Floor Schuppers slechtte de muur van de thuisclub. In het laatste kwartier was het voor Twente alle hens aan dek. De bezoekers weerden zich kranig.

Dames, tweede klasse D: PW - Civicum 1 - 2 (1 - 1). PW speelde een hele goede eerste helft, maakte het spel en kwam ondanks goed positiespel onterecht op achterstand.  Eva van der Linde schoot PW verdiend langszij. Na rust hanteerde Civicum met succes de counter. Uit één van deze tegenstoten bleek doelverdedigster Roos Bulthuis kansloos.

Dames, derde klasse F: Drienerlo - Doetinchem 0 - 3 (0 - 2). Drienerlo bood de nummer twee van de ranglijst aardige tegenstand. Het manco bij de thuisclub was het niet benutten van de kansen.  In de tweede helft speelde de thuisclub ook behoorlijk. Tegen de sleeppush van een Doetinchemse aanvalster bleek ook doelverdedigster Evelien Maaskant van de thuisclub niet opgewassen.

Dames, derde klasse F: Haackey - Almelo 1 - 3 (1 - 2). Haackey liet zich teveel meeslepen in het spel van de tegenstander in plaats van uit te gaan van eigen kracht. Lauren ter Woerds scoorde voor rust nog wel de gelijkmaker. Na rust namen de bezoekers afstand.

Dames, derde klasse F: Haackey - Almelo 1 - 3 (1 - 2). "We hebben een echte teamprestatie neergezet", aldus een trotse interim-coach Annelot Hoekstra van Almelo. De bezoekers speelden een goede wedstrijd en behaalden een verdiende zege door treffers van Merel Smink, Marieke Kootstra en Katja van Riggelen.

Heren, eerste klasse D: EHV - Deventer 1 - 2 (1 - 2). Ondanks de snelle voorsprong door Jan Willem Wijnbergen (ex Bully) bleef EHV weer met lege handen staan. EHV was hockeyend de betere ploeg, maar had de pech dat Deventer succes scoorde met twee doorschietende ballen. Na rust was EHV beduidend beter dan de bezoekers. De thuisploeg drukte Deventer vaak terug. De bezoekers op hun beurt scoorden succes met lange ballen en pakten drie kostbare punten.

Heren, tweede klasse D: PW - Wageningen 2 - 4 (0 - 3). PW speelde tegen het hoog geklasseerde Wageningen een uitstekende tweede helft. In de eerste helft kon het goede en jonge Gelderse team afstand nemen. Na rust kwam PW beter voor de dag en kreeg de ploeg de nodige kansen. Guido Schenau en Yordy Bakker scoorden de treffers voor de Enschedese club.

Heren, derde klasse F: Bully - Dash 6 - 1 (2 - 1). Bully behaalde zonder de geblesseerden Bob Sanders, Mike Pollemans en Daan te Keurs een ruime zege. Het begon allemaal moeizaam. In de slotfase nam Bully door vier keer te scoren alsnog afstand. De treffers voor Bully kwamen op naam van Ralf Peters (3), Ruben Kartier, Joris Jan Smellink en Matthijs Bartelink.

Heren, derde klasse F: Sneek - Almelo 0 - 11 (0 - 3). Sten Voortman gaf namens Almelo in Sneek zijn visitekaartje af. Hij scoorde in de tweede helft vier keer op rij en in totaal vijf keer. De overige treffers in dit duel kwamen op naam van Sander de Haas (2x), Paul Lorent, Pieter van de Veen, Huib Heikens en Mitch Weenink. Almelo kwam pas in het tweede gedeelte van de tweede helft goed op schot.

Heren, derde klasse F: Graspiepers - Twente 2 - 3 (1 - 2).Twente was bij Graspieper wel licht beter, maar speelde niet sterk. De winnende treffer kwam vier minuten voor tijd  door Freek Lohuis.  Twente stond bij de rust met 2 - 1 voor. Die rust duurde drie kwartier omdat de doelman van Graspiepers onwel werd en een reserve doelman wel snel was gevonden, maar een juiste uitrusting niet. De andere doelpunten van Twente kwamen op naam van Freek Lohuis en Justin Halfwerk.

Heren, derde klasse F: Drienerlo - Quick Stick 4 - 3 (0 - 2). Door het benutten van een strafbal van Sjoerd Nieuwenhuis kreeg Drienerlo de bekroning op een mooie en spannende wedstrijd. De Friezen namen in de eerste helft via twee strafcorners een 2 - 0 voorsprong. Bart van der Knaap zorgde na rust met twee treffers voor 2 - 2. Stephan Hesselink zette Drienerlo tien minuten voor tijd op 3 - 2. De Friezen hielden het spannend en kwamen drie minuten voor tijd op 3 - 3. Sjoerd Nieuwenhuis sloeg Drienerlo naar de overwinning.