Hockey in Twente: 23 november 2014
24-11-2014  |

Dames, eerste klasse D: Almere - EHV 2 - 2 (1 - 2). Een stunt bij koploper Almere zat er net niet in "maar", zo sprak coach Jonas Termijtelen van EHV , "we waren de morele winnaar. Er waren fases dat we gewoon de betere ploeg waren". EHV kwam weliswaar met 1 - 0 achter, maar door treffers van jeugdinternational Elena Colmer en de goed spelende Liz Koopman uit Oldenzaal leidde EHV bij rust met 2 - 1. Na rust scoorde Almere gelijk, maar deze treffer kwam tot stand door het maken van sticks. Overleg van aanvoerster Judith van de Zande met de scheidsrechters bleek niet mogelijk. EHV is overigens op de helft van de competitie nog ongeslagen.

Dames, tweede klasse D: Beuningen - Bully 1 - 1 (0 - 1). Bully speelde een uitstekende wedstrijd en stond lange tijd op voorsprong. Die treffer kwam al vroeg in de wedstrijd tot stand. Bo Westerhof, die voor het eerst in de spits speelde, zette de bal prima voor op Lotte Vixseboxse die scoorde. Bully had kansen op meer. Na rust scoorde de thuisclub de gelijkmaker waarna het erg spannend bleef.

Dames, tweede klasse D: Twente - PW 8 - 1 (3 - 1). Met Veerle Schmitz en Maud Dam (zij scoorde ook) uit de B-jeugd in de ploeg had Twente geen kind aan PW. Tot 1 - 1 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Nadien nam Twente afstand. De marge werd in de tweede helft opgeschroefd tot de grootste seizoenscore. Floor Schuppers, Marit Boshuis en Puck Roesink scoorden allen twee keer. Het scoreverloop: Puck Roesink 1 - 0, Eva van der Linde 1 - 1, Floor Schuppers 2 - 1, Puck Roesink 3 - 1, Marit Boshuis 4 - 1 en 5 - 1, Floor Schuppers 6 - 1, Maud Dam (invaller uit de B-jeugd) 7 - 1, Floor Kosterink 8 - 1.

Dames, tweede klasse D: Twente - PW 8 - 1 (3 - 1). PW werkte de 1 - 0 achterstand snel weg door een treffer van Eva van der Linde. Tot de rust ging het nog wel aardig met de Enschedese ploeg. Na rust kwam PW er niet meer aan te pas.

Dames, derde klasse F: Almelo - Drienerlo 3 - 0 (3 - 0). Almelo behaalde in een redelijk fysieke wedstrijd een verdiende overwinning. De thuisclub speelde een goede eerste helft gevolgd door een rommelige tweede helft. De treffers voor de thuisclub kwamen op naam van Marieke Kootstra (strafbal), Daniek Voortman en Lucile Rameaux (strafbal).

Dames, derde klasse F: Almelo - Drienerlo 3 - 0 (3 - 0). Drienerlo speelde volgens speelster Franka van Velthoven een hele slechte wedstrijd. De bezoekers mochten in totaal twee strafcorners nemen en hadden de pech dat een mooi backhandschot van Mayke Been net geen doel trof.

Dames, derde klasse F: HCHN - Lochem 1 - 6 (1 - 2). Even leek de spanning terug te komen toen Nienke Weijschedé HCHN na een goed genomen strafcorner van Esmee Logtenberg vlak voor rust op 1 - 2 bracht. HCHN koesterde hoop tegen de koploper. Dat pakte na rust anders uit Lochem kwam regelmatig goed door de Nijverdalse defensie en behaalde alsnog een ruime zege: 1 - 6.

Dames, derde klasse F, Haackey - Roden 2 - 7 (0 - 5). Een aanvallend ingesteld Roden zette met goed combinatiespel Haackey in de eerste helft op grote achterstand. De Haaksbergse ploeg speelde na rust behoorlijk beter. Dat resulteerde in treffers van Judith Grafhorst, die later geblesseerd uitviel en Sophie van der Lof.

Heren, eerste klasse D: Apeldoorn - EHV  2 - 1 (2 - 0). EHV speelt technisch goed hockey en maakte in Apeldoorn het spel. De problemen voor de Enschedese club liggen in de beide cirkels. "Verdedigend geven we te makkelijk de goals weg en aanvallend benutten we de kansen niet" aldus coach Antoinet Wildeboer". EHV kreeg in Apeldoorn zeven strafcorners. Daaruit scoorde alleen Tim Horstink 2 - 1.

Heren, tweede klasse D: Quick/ZOW - PW 1 - 1 (0 - 1). Een collectief sterk PW maakte het Quick/ZOW met een press erg lastig. De Enschedese ploeg leidde lange tijd met 0 - 1 door een treffer van Yordy Bakker en had recht op de zege. In de laatste seconde werd het gelijk uit een strafcorner.

Heren, derde klasse F: Twente - Bully 5 - 6 (3 - 2). Koploper Bully kwam in de tweede helft met 4 - 2 achter. Met hard werken en vechten en meer kwaliteit dan de tegenstander werd er toch een zege bewerkstelligd. De treffers voor Bully kwamen op naam van Ralf Peters (2), Daan ter Keurs, Ruben Kattier, Joris Jan Smellink en Joost van Dijck. Joost van Dijck moest het veld verlaten met zijn schouder uit de kom. Bully heeft, met nog één wedstrijd voor de winterstop te gaan tien punten voorsprong op Almelo, Flevoland en Twente.

Heren, derde klasse F: Twente - Bully 5 - 6 (3 - 2). Twente had tegen de koploper wel een punt verdiend. De Hengelo’ers waren hockeytechnisch zelfs beter dan Bully dat fysiek tot op het randje speelde. Twente gaf de wedstrijd uit handen tot het in de tweede helft bij 4 - 2 met en man meer kwam te staan. Organisatorisch ging het toen even niet goed waardoor Bully in enkele minuten drie hele fraaie treffers scoorde. De doelpunten voor Twente kwamen op naam van Tjerk Reef, Freek Lohuis (beiden 2) en Yannick Moll.

Heren, derde klasse F: Almelo - Drienerlo 5 - 0 (2 - 0). De snelle treffer van Pieter van de Veen was een mooie steun in de rug van Almelo. Huib Heikens bracht de ruststand op 2 - 0. Na rust duurde het tot tien minuten voor tijd voordat de marge flink werd uitgebreid. Sten Voortman (3 - 0), Huib Heikens (4 - 0) en Mitch Weenink (5 - 0) namen de Almelose treffers voor hun rekening. *In de rust toonde Almelo zich een goed gastheer door erwtensoep te serveren voor het publiek.

Heren, derde klasse F: Almelo - Drienerlo 5 - 0 (2 - 0). Drienerlo kwam al na drie minuten op achterstand. Aanvallend speelden de bezoekers met twee spitsen die ook vaak meeverdedigden. Tot tien minuten voor tijd leek de nederlaag beperkt te blijven tot twee treffers. Almelo sloeg in de laatste tien minuten toe tegen de ploeg die in deze wedstrijd niet scherp genoeg speelde.