Examens scheidsrechters najaar 2014
21-12-2014  | 

Ook in seizoen 2014 - 2015 heeft de arbitragecommissie weer examens gepland voor de A- en B-jeugd en de senioren. De commissie regelt dit seizoen twee examenronden. De eerste examens waren op 10 en 11 december 2014. Door middel van E-learning kregen de cursisten vier weken voor het examen de tijd om de spelregels te leren, om vervolgens op 10 en 11 december een schriftelijk examen te doen. Dit gebeurde op onze vaste locatie: de Nutsschool. (Paul, onze dank hiervoor.)

 

Voor deze eerste examenronde hadden we zeventig leden opgeroepen. Aan de cursus en het examen hebben in totaal 55 leden deelgenomen. Resultaat: allemaal geslaagd. Namens de Arbitragecommissie gefeliciteerd. De nieuwe scheidsrechters krijgen begin januari 2015 hun kaart en fluit thuis gestuurd en zullen vanaf maart 2015 worden opgesteld om te fluiten.

 

Tweede cursus en examen voorjaar 2015

Voor de leden die niet op de eerste cursus zijn geweest komt er in maart / april een tweede kans om deel te nemen. Als Arbitragecommissie wijzen wij er nogmaals op dat het voor de B-jeugd, die het volgende seizoen over gaat naar de A-jeugd of senioren, verplicht is dat je de scheidsrechterskaart haalt. Geen kaart is niet spelen.

 

Gevolgen structureel opleiden

Dat het structureel opleiden van spelleiders en scheidsrechts resultaat gaat opleveren blijkt wel uit het feit dat steeds meer leden zich ook aan melden voor de vervolgopleiding tot CS+. Afgelopen week hebben zich weer drie leden aangemeld. Hiermee komt Bully op twaalf CS+-ers. Door de groei van het aantal CS+-ers kunnen we ook de teams die op een hoog spelen voorzien van goede fluitisten. Een tweede resultaat is dat het aantal afmelding op met name de zaterdag strek is gedaald. Dit komt mede door een goede planning en het besef dat fluiten en hockey bij elkaar horen. Dit is toch geweldig. Klaar staan voor elkaar, je team en je club.

 

De Arbitragecommissie bedankt dan ook iedereen voor hun inzet. In het bijzonder allen die in het eerste deel van het seizoen wedstrijden hebben gefloten.

 

Langs deze weg wensen wij alle leden en niet leden van Bully: Prettige feestdagen en een voorspoedig, maar vooral sportief, 2015.

 

Arbitragecommissie

Margreet Bartelink,

Nico Bartelink,

René Beckmann,

Sanne Bouwman,

Gert van Eerden,

Marie-José Gelink,

Jorien Hannink,

Hester Meijer,

Milou Spaanstra en

Arthur Wijma.

 


Geef een Reactie

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm