Hockey in Twente: 8 maart 2015
9-3-2015  |

Dames, eerste klasse D: Ede – EHV 2 - 2 (1 - 2). EHV verspeelde totaal onnodig een punt. De ploeg van coach Jonas Termijtelen kwam door treffers van Anouik Wildenborg en Minout Mink met 2 - 0 voor. Na de 2 - 2 in de tweede helft was de ongeslagen Enschedese ploeg onmachtig in de afwerking.

Dames, tweede klasse D: Civicum – Bully 1 - 2 (0 - 1). Doelverdedigster Isabel Kielstra van Bully eiste in Limburg een absolute hoofdrol op. Ze stopte in de derde minuut een strafbal en verrichtte verder een aantal belangrijke reddingen. Verder zorgde Carmen Harmelink ervoor dat de gevaarlijke spits van de thuisclub aan banden werd gelegd en maakte Joy Rijstebil haar debuut. De treffers van Bully kwamen op naam van Lisa van Lange in de eerste helft en Lotte Vixseboxse na rust.

Dames, tweede klasse D: Twente – Barneveld 3 - 1 (2 - 0).Een beter Twente speelde geen beste wedstrijd, maar won verdiend. Puck Roesink en Laura van Dokkum (strafcorner) zorgden voor de 2-0 ruststand. Nadat de bezoekers iets terugdeden scoorde Marit Boshuis in een één op één situatie de beslissende treffer voor Twente.

Dames, tweede klasse D: PW – Eelde 2 - 0 (1 - 0). Met liefst vijf speelsters van A1 in de ploeg behaalde PW een verdiende zege. De beide treffers kwamen op naam van nieuwkomer Iris van Dijk. Ze had na één minuut al succes uit een strafcorner. Van Dijk scoorde in de tweede helft uit een veldtreffer.

Dames, derde klasse F: Roden – Drienerlo 3 - 0 (1 - 0).Drienerlo speelde in de eerste helft verdedigend een goede wedstrijd. Na rust kon de ploeg van aanvoerster Dana van Donselaar goed meekomen. Twee verdedigingsfouten waren er de oorzaak van dat de bezoekers toch ruim verloren.

Dames, derde klasse F: Zutphen – Haackey 3 - 0 (2 - 0).Haackey speelde bij Zutphen wel goed, maar verloor doordat enkele inzak momenten de tegenstander de gelegenheid gaf door de defensie te denderen. Aanvallend had de Haaksbergse ploeg weinig tot niets in te brengen.

Dames, derde klasse F: Apeldoorn – HCHN 3 - 1 (3 - 0). HCHN hield de nummer vier lange tijd op 0 - 0. Vervolgens vielen de treffers vlot achter elkaar. Na rust speelde HCHN meer het eigen spel: compact met een diepe spits. Anne Dekker scoorde de enige Nijverdalse treffer. Voordat die treffer viel verrichtte doelverdedigster Jolien Wevers enkele knappe reddingen.

Heren, eerste klasse D: Groninger Studs – EHV 0 - 4 (0 - 2). EHV behaalde met hardwerken en goed spel de eerste zege van het seizoen.  En het werd een klinkende zege op basis van een sterk collectief. In de eerste helft zetten Jan Willem Wijnbergen en Tim Lunter (strafbal) EHV op 0 - 2. Na rust had EHV geen gevaar meer te duchten van de Groningse opponent. Tim Lunter en Steffan Hengst gaven de eerste zege extra gestalte.

Heren, tweede klasse D: PW – Baarn 5 - 1 (2 - 1). Met de 15 jarige Thijs Wagenaar als uitstekende jeugdspeler won PW verdiend. Wytze de Brouwer opende de score voor PW. Na de gelijkmaker van Baarn kreeg de van een stage in Zuid Afrika teruggekeerde Andrew van Diepenbrugge het op zijn heupen. Hij scoorde vier keer uit een strafcorner waarvan een puntgave hattrick in de tweede helft.

Heren, derde klasse F: Bully – Flevoland 10 - 2 (5 - 0). Koploper Bully kende geen pardon met de nummer twee Flevoland.  De Oldenzalers speelden een heel sterk eerste kwartier en kwamen met 3 - 0 voor. Twee schoonheidsfoutjes van de na rust betekenden twee treffers: 5 - 2. Nadien liep Bully verder uit. Ralf Peters nam zes van de tien treffers voor zijn rekening.

Heren, derde klasse F: Mezen – Almelo 0 - 1 (0 - 0). Almelo behaalde een knappe zege in een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend was. In de eerste helft kregen  beide ploegen een aantal kansen. Na rust scoorde Joey Matherus voor Almelo. Nadien werd het spannend. Almelo hield met goed positiespel de bal  in de ploeg. In de slotfase kreeg Mezen nog twee strafcorners.

Heren, derde klasse F: Twente – Steenwijk 4 - 3 (2 - 3).Twente begon uitstekend en kwam na tien minuten met 2 - 0 voor. Daarna zakte de thuisclub in. Steenwijk boog de achterstand om in een 3 - 2 voorsprong. Na rust was Twente veelvuldig in de cirkel van Steenwijk te vinden. In de laatste vijf minuten kwam Twente alsnog tot de winst. Aanvoerder Robbert van Dordt scoorde drie keer, Koen Masselink was één keer succesvol.

Heren, derde klasse F: Dash – Drienerlo 1 - 3 (0 - 1). Thomas Laoh scoorde voor Drienerlo in een eerste helft waarin beide ploegen niet heel veel kansen kregen.  Direct na rust bracht Stephan Hesselink de marge op twee treffers.  Drienerlo was nadien vaker voor het doel van de tegenstander te vinden. Stephan Hesselink zorgde voor 0 - 2. Dash scoorde in de laatste minuut tegen.