Hockey in Twente: 15 maart 2015
16-3-2015  |

Dames, eerste klasse D: EHV – Amersfoort 7 - 1 (3 - 0).EHV verzorgde tegen Amersfoort een topshow met uitstekend hockey. De thuisclub speelde in de ogen van coach Jonas Termijtelen de beste wedstrijd van het seizoen en had de pech dat in de tweede helft twee treffers van Elena Colmer werden afgekeurd.  De treffers voor EHV kwamen op naam van Judith van der Zande (2x), Calice Buma (strafbal), Liz Koopman, Lotti Arts, Minout Mink en Lynn Delfgou.

Dames, tweede klasse D: Bully – Leeuwarden 3 - 1 (1 - 0). Met Rosheen McDonald als uitstekende centrumspits won Bully verdiend. De ploeg van coach Loes Gelink verzuimde alleen om in de eerste helft afstand te nemen. Lisa van lange scoorde de enige treffer na een solo van Flore Mollink. Van Lange bracht uit een strafcorner de marge op twee treffers. Aanvoerster Anne Siers nam de derde Oldenzaalse treffer voor haar rekening voordat de Friezinnen de eer redden.

Dames, tweede klasse D: Quick Stick – PW 1 - 0 (1 - 0).Met vier jeugdspelers in de ploeg speelde PW een degelijke wedstrijd en was de Enschedese ploeg op het trage zandveld in Heerenveen gelijkwaardig. Dat PW toch met lege handen huiswaarts ging kwam omdat de Enschedese ploeg vijf goede kansen niet benutte.

Dames, tweede klasse D: Eelde – Twente 0 - 3 (0 - 2). Twente speelde verdedigend een uitstekende wedstrijd. De bezoekers gaven Eelde, dat graag de lange bal hanteerde, geen kans om tot succes te komen. De Hengelose ploeg kreeg zelf de nodige kansen. Roos van der Deen opende de score waarna Anique Eusterbrock uit een strafcorner de ruststand op 0 - 2 bepaalde.  Floor Schuppers zorgde voor de 0 - 3 eindstand.

Dames, derde klasse F: Drienerlo – Zutphen 0 - 2 (0 - 2).De zege van de bezoekers was volgens Drienerlo ’s aanvoerster Dana van Donselaar redelijk verdiend. Drienerlo kwam in de tweede helft wel goed terug, maar ontbeerde het geluk in de afwerking.

Dames, derde klasse F: HCHN – Roden 1 - 5 (1 - 2). HCHN kon het fysieke Roden in de eerste helft behoorlijke tegenstand bieden. Na de 2-0 achterstand bracht Anne Dekker HCHN terug in de race. Die stand bleef lange tijd gehandhaafd.  Halverwege de tweede helft werd het 1-3. Bij 1-4 moest HCHN met tien speelsters verder omdat Britt Maseur een gele kaart kreeg. Roden scoorde nadien nog één keer.

Dames, derde klasse F: Almelo -  Lochem 1 - 2 (0 - 1). Coach Huub Gerard was uitermate tevreden over het niveau en de inzet van zijn ploeg. De thuisclub kreeg in de eerste helft een dot van een kans toen twee speelsters oog in oog met Lochemse doelverdedigster stonden. Lochem nam in de tweede helft afstand nadat Almelo de druk op het Lochem doel opvoerde. Milou Haarhuis kon vlak voor tijd nog iets terugdoen.

Heren, eerste klasse D: EHV – Beuningen 0 - 3 (0 - 1). EHV haalde tegen Beuningen niet zijn normale niveau. De ploeg met de uitstekende vervanger doelman Fabian Breteler werkte hard, maar kreeg  door een ongelukkig en een dom moment twee treffers tegen.  Na de 0 - 1 kreeg EHV volop kansen voor de gelijkmaker. Na de 0 - 2 probeerde EHV via een slotoffensief dichterbij te komen.

Heren, tweede klasse D: HCM – PW 3 - 2 (0 - 1). PW had wat moeite met het waterveld in Velp. Toch kwamen de Enschedeërs twee keer op voorsprong door Wout van den Boom en Stijn Thissen. De vreugde was echter beide keren van korte duur. PW speelde een prima eerste helft, gevolgd door een wat mindere tweede.

Heren, derde klasse F: Quick Stick – Bully 2 - 5 (1 - 1). Bully had moeite met de Friese verdediging op het trage zandveld. Daardoor stond het bij rust 1-1. Na rust ging het beduidend beter met de Oldenzalers die ruim afstand namen en nu dertien punten voorsprong hebben op de nummer twee Twente. De treffers voor Bully kwamen op naam van Thijs Keuper, Ralf Peters, Daan ter Keurs, Ruben Kattier en Joost van Dijck.

Heren, derde klasse F: Almelo – Graspiepers 4 - 2 (2 - 0).Twee sterke fases bij Almelo stonden borg voor de verdiende zege. Sten Voortman en Florian Hoen zetten Almelo na een kwartier met goed georganiseerd hockey op 2 - 0. In de tweede helft had de thuisclub na een kwartier enkele minuten nodig om afstand te nemen door Paul Loran en Sten Voortman.

Heren, derde klasse F: Flevoland – Twente 2 – 0. De mannen van Twente verloren met 2 - 0 van Flevoland waardoor de strijd om de tweede plaats ongemeen spannend is geworden. Flevoland, Twente en Almelo staan allen in punten gelijk. Die tweede stek geeft aan het einde van de rit recht op het spelen van nacompetitiewedstrijden met als inzet een plaats in de tweede klasse.

Heren, derde klasse F: Drienerlo – Zutphen 3 - 2 (2 - 0).Thomas Laoh van Drienerlo vormde twee keer het scorende eindstation van twee goed uitgevoerde counters van de thuisclub.  Na rust bracht Stephan Hesselink de marge op drie treffers. Zutphen bracht nog wel de spanning terug. Door de zege heeft Drienerlo weer enigszins uitzicht op de nacompetitie.