Hockey in Twente: 22 maart 2015
23-3-2015  |

Dames, tweede klasse D: GHBS – Bully 8 - 1 (5 - 0). De piepjonge ploeg van Bully kwam bij de Groningse koploper ervaring tekort. Dat leidde tot een ruime achterstand bij rust.  In de tweede helft kwam Bully snel op 5 - 1 toen Lotte Vixseboxse een solo mooie afrondde. De B – junioren Dominique Reuvekamp en Nienke van Zutphen kwamen in de tweede helft binnen de lijnen en speelden naar vermogen goed.

Dames, tweede klasse D: Twente – Quick Stick 2 - 1 (2 - 0). Twente behaalde in een zware en fysieke wedstrijd een verdiende overwinning. Beide treffers vielen uit een strafbal die werd gegeven vanwege hakken op de stick. Floor Schuppers benutte beide spelhervattingen. In de slotfase konden de Friezinnen nog wat terugdoen.

Dames, tweede klasse D: PW – Beuningen 0 - 6 (0 - 4). Een feller spelend Beuningen nam in de eerste helft ruim afstand van PW. De thuisclub kreeg wel een aantal kansen, maar was in de afronding niet scherp genoeg. Na rust nam Beuningen meer afstand.

Dames, derde klasse F: Lochem – Haackey 7 - 0 (4 - 0). Haackey wilde met hard werken, een prima inzet en een hecht collectief de schade bij de koploper beperkt houden. Die koploper blonk echter uit in individuele klasse, techniek en snelheid.

Dames, derde klasse F: HCHN – Epe 0 - 2 (0 - 1). HCHN kreeg ondanks de goede inzet geen loon naar werken. De Nijverdalse ploeg, die enkel speelsters in de aanval miste, zette Epe in de tweede helft erg onder druk met het door hun gehanteerde spel. De verdiende gelijkmaker bleef uit. In de slotfase besliste Epe de strijd in haar voordeel.

Dames, derde klasse F: Zevenaar – Almelo 1 - 4  (0 - 2). Almelo behaalde een degelijke overwinning zonder goed te spelen. De treffer voor de bezoekers kwamen op naam van Merle Bente (2x), Milou Haarhuis en invalster Myrthe Oerbekke.

Heren, eerste klasse D: Arnhem – EHV1 - 3 (0 - 1). Met hard werken, effectief zijn en een hecht collectief vormen behaalde EHV de tweede zege van het seizoen. Staffan Hengst had daar een groot aandeel in. Hij scoorde met een fraaie tip in de eerste Enschedese treffer en zorgde met een fraaie solo voor de derde en beslissende treffer. Nadat Arnhem in de tweede helft op 1 - 1 kwam bracht Jan Willem Wijnberg EHV opnieuw op voorsprong: 1 - 2.

Heren, tweede klasse D: PW – Ares 6 - 2 (3 - 0). PW behaalde een knappe zege op Ares en is nu buiten degradatie gevaar. De thuisclub nam in de eerste helft afstand door een benutte strafcorner van Andrew van Diepenbrugge en twee veldtreffers van Yordy Bakker. Na rust werd de marge uitgebreid door treffers van Wytze de Brouwer, Tom Schuurman en Wouter Nederhand.

Heren, derde klasse F: Bully – Almelo 3 - 0 (1 - 0). Hoewel Almelo in de fysieke topper tegen Bully best goed speelde kwam het niet tot een positief resultaat. Almelo verloor de slag op het middenveld. Desondanks kregen de bezoekers de enkele kansen die niet benut werden. Bully kon pas diep in de tweede helft afstand nemen.

Heren, derde klasse F: Bully – Almelo 3 - 0 (1 - 0). Koploper Bully speelde in deze slechte en fysieke wedstrijd niet goed. De scherpte ontbrak aan de zijde van de Oldenzalers die desondanks Almelo ruim versloegen. De treffers voor Bully kwamen op naam van Ralf Peters (2x) en Joost van Dijck.

Heren, derde klasse F: Twente – Quick Stick 4 - 0 (1 - 0).Twente speelde een matige eerste helft, gevolgd door een veel betere tweede waarin de Hengelose ploeg heer en meester was. Twente zette in deze wedstrijd jeugdspelers in die het goed deden. Justin Slagwerk kwam tot twee treffers, Tom Geerts tot één doelpunt. De openingstreffer was van aanvoerder Robbert van Dordt.

Heren, derde klasse F: Mezen – Drienerlo 2 - 2 (2 - 2).Drienerlo herstelde zich knap van een 2 - 0 achterstand. Door twee treffers van Stephan Hesselink werd het nog voor rust 2 - 2. In de slotfase van de tweede helft kreeg Drienerlo zelfs nog een kansen op de overwinning.